Ett fall framåt

12 november 2017 19:30

Trots en riktigt bra förstaperiod så föll Bois efter sudden mot Borlänge med 1-2 (1-0,0-0,0-1,0-1) sedan man dragit på sig alldeles för många onödiga utvisningar.

Bois hade en helt annan fart under skridskorna och ett bättre flyt i spelet under matchens första period jämfört med senaste matchen mot Köping. Laget sköljde över Borlänge gång på gång och man fick också följdriktigt efter 3½ minuts spel också ledningen sedan Eddie Davidsson kommit i en två mot etta och avslutat själv i gubbhörnet (lågt klubbsida). Man hade också bud på att utöka ledningen flera gånger om under perioden, allra närmast var Christian Hägg som i powerplay sköt i undersidan ribban när Borlängemålvakten var överspelad. Det som utöver det fina spelet gladde publiken var att det syntes vilja in på kassen och en glädje i spelet som kanske saknats det senaste. Men någon glädje över ytterligare Boismål fick vi inte se.

Till den andra perioden så började Borlänge spela lite mer primitivt, dumpa puckar och sedan checka med mycket skridskoåkning. Det lyckades stundtals och den andra perioden blev på det viset rätt jämn, även om Bois hade de bästa målchanserna. Bland annat hade man en lång sekvens där man ett par gånger hade öppen kasse efter returer men slängande Borlängespelare lyckades täcka målet ett innan en Borlängespelare lyckades flytta på kassen så laget fick ett avbrott i spelet. Någon utvisning fick de dock inte vilket gjorde att en frustrerad Roman Semjonovs flippade iväg pucken och åkte ut själv istället. Det var den första av flera väldigt onödiga utvisningar som Boisarna kom att dra ut sig under andra halvan av matchen.

Visserligen spelade Bois bra boxplay men när laget fick spela två man kort efter ännu en onödig utvisning (puck out utan press på sig) så kom ändå kvitteringen i inledningen av den tredje perioden. Nils Eriksson får pucken mitt i slottet och drar upp den i Sandbergs kryss. Den tredje perioden är annars rätt jämn i spel 5 mot 5. Bois har ett par powerplaylägen där man skapar bra tryck med mycket avslut och bra trafik framför kassen men skotten går utanför eller så är Hellgren Smed där och avvärjer näravsluten. Mot slutet av perioden är det istället Bois som får spela 3 mot 5 igen och då får Sandberg göra ett par snabba reflexräddningar på direktskott.

I sudden är det Borlänge mest för hela slanten. De har momentumet inledningsvis där de får spela 4 mot 3 och det bygger de sedan vidare på. Till slut kommer också 1-2 och det är Marcus Andersson som gör det.  Han bryter in på kassen, Sandberg räddar första avslutet men returen är han chanslös på.

Bois kunde ha avgjort detta redan i den första perioden men just nu är det motstuds. Istället arbetade sig Borlänge in i matchen för att i sudden vara det bästa laget och i det läget var det inte konstigt med en Borlängeseger. Vi hoppas att det lossnar snart för Boislaget, för det fanns ändå en hel del positiva signaler att ta med sig till nästa match. Viljan, kriget in på kassen och spelglädjen och snacket i båset var alla på plats idag. Nu gäller det bara att få in puckuslingen också!

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram