Erik Olsson tvåmålsskytt!

06 januari 2018 21:00

Erik Olsson har verkligen visat framfötterna i allettan, idag blev det två mål och en stor arbetsinsats från hans sida.

Erik Olsson, du gjorde två mål i dagens match och är riktigt het just nu!

Ja det var skönt att få hänga två och ta tre poäng även om det satt långt inne.

Berätta om målen!

I första studsar pucken upp i luften och jag tar ner den och går in i zonen och trycker av ett skott och jag tror att den går in vid första stolpen. Andra målet har vi ett långt powerplay, nästan två minuter, och ett klassiskt pass till blå följt av skott och jag slår in returen.

Du bidrog inte bara med mål utan även mycket i övrigt i spelet!

Ja det har fungerat bra sedan jag började spela med Linus och Dahlbom, det klickar mellan oss och vi hittar varandra bra och då växer självförtroendet.

Efter första perioden så kändes det som att detta skulle bli en rätt enkel historia, men det kom att bli en riktig nagelbitare!

Det är det som rä det farliga, att börja tro att man är det bättre laget och slappna av. En 4-2-ledning ska man inte tappa, speciellt inte efter timeout. Det blev en svår nöt och knäcka men vi visar moral i tredje och gör det vi ska göra, det var starkt och skönt.

Vad sa ni till varandra mellan andra och tredje?

Att vi får sluta kladda med pucken och spela mer rakt och fysiskt, att få ner puckarna djupt och ta pucken på mål. Och speciellt första 10 så trycker vi ner dom helt, där gör vi en riktigt bra tredjeperiod.

Ändå blev det spännande i slutet då ni fick spela boxplay och puckarna ven runt Sandberg!

Ja det var nära och idag hade vi med oss lite marginaler till slut. Men boxplay gör det riktigt bra, de krigade verkligen heroiskt.

Man kan nästan säga att special teams avgjorde idag, ni gjorde två mål på två försök, de inget på sina två.

Ja det är två viktiga delar i spelet, vi är 100%-iga i båda spelformerna. Det visar att vi har både spetsen och bredden i laget. Men vi måste lära oss att hålla oss till spelidén hela matcherna, att vi måste göra det vi ska göra hela tiden och inte hitta på några egna idéer för då blir det kaos.

Nu blir det Piteå imorgon, ett lag som lite överraskande förlorade mot Skövde idag.

Jag har dålig koll på de lag vi inte mött så jag har inte mycket att säga, men alla lag kan ha en dålig dag, jag tror säkert det kommer bli tight imorgon också, de lär vara revanschsugna. Svackor kommer alltid att komma, men vill man vara med i toppen gäller det att hålla dom så korta som möjligt.

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram