En poäng i Köping

30 september 2018 22:20

Det blev till slut en poäng för Bois del efter en svängig tillställning där till slut Köping kunde avgöra matchen efter straffar till seger med 5-4 (2-1,1-3,0-1,0-0,1-0). 

Den första perioden inledde Köping i ett furiöst tempo. Chockade Boisare blev översköljda gång på gång och efter mindre än sex minuter var spelade så Anton Svensson kommit fri med seriedebuterande Isak Andersson i Bois två gånger och och hittat rätt båda gångerna. En riktig mardrömsstart för Isaks del som hade dålig hjälp utav Boisbackarna. Båda gångerna kom nämligen friläget till efter att Boisbackar gjort riktiga grodor och gett Köpingspelaren fritt fram. Också efter 2-0 så var det bud på fler Köpingmål men så får Bois chans att spela powerplay med drygt 11 minuter spelade och där har man två riktigt bra lägen att reducera. Båda gångerna är det Oskar Norlöv som har chanserna, men vid första skottläget så gör Christoffer Hanning en superräddning och vid andra går skottet i underkanten på ribban. Efter powerplayet så kommer Bosi bättre in i matchen och spelet jämnar ut sig. Med bara 10 sekunder kvar av perioden så kommer också reduceringen. Erik olsson drar på en mörsare utanför blå och den letar sig igen benskydden på Hanning, en miss av Köpingmålvakten. 

Om det var Köping för större delen av slanten i den första perioden var det tvärtom i den andra. Bois har mer fart i sin skridksåkning, ligger närmare motståndarna och kan erövra mycket puck i offensiv zon. Det gör att Köping drar på sig en del utvisningar i sina försök att stoppa fina Boischanser och vid tvp tillfällen utnyttjar laget det. Det är dock inte den första powerplayenheten som visar väg, de hade en ganska svag andra och tredjeperiod, utan istället är det den andra. Oliver Hadzinikolic drar först in kvitteringen efter att ha serverats öppet mål av en Oskar Olsson-special bakom kassen. Jesper Lindén hade inte lika öppet mål men ändå så var hans mäktiga direktskott från blå lika otagbart när han skjuter in 2-3. Bois får ytterligare ett powerplay men då bjuder man Köping på ett friläge och Edvin Johansson utnyttjar det effektivt till 3-3. Bois får dock sista ordet i perioden, och också det målet kommer i realiteten i powerplay även om Köping precis blivit fulltaligt. Bois kommer i ett 4 mot 2-läge och Mikael Alba passar Oliver som direkskjuter in 3-4. 

Den tredje perioden hinnr bara gå 1,40 innan Köping efter virr varr framför Boiskassen kvitterar genom Lars Jinghage. Efter det är det mest ett ställningskrig lagen emellan. Bois får ett gyllene läge att punktera matchen sedan Anton Svensson åkt ut på ett matchstraff efter en ful smäll på Jesper Lindén, men då händer det ingenting offensivt för Bois del. Några ströchanser blir det för lagen, men inte heller Köping lyckas skapa något riktigt hett i sitt powerplay och perioden och förlängningen slutar mållös. I suddenstraffarna lyckas sedan Jens Högbom och Ludvig Collberg sätta sina straffar, men Köping sätter tre och vinner matchen och bonuspinnen.

Två Boisare gjorde idag säsongspremiär, dels som jag nämnt Isak Andersson som gjord en helt ok insats. Även Filip Thörnqvist gjorde comeback efter sin halvårslånga skadaoch även om han inte vart riktigt på topp så gjorde han det riktigt bra och det syntes inte att han inte spelat hockey på så länge. Han kommer att bli en tillgång för laget!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram