Eddies tankar

29 januari 2018 20:10

I fredags blev det klart att Douglas Lögdahl ansluter från Hästen, vad är din spontana reaktion på det?

Jättekul! Jag känner inte ”Dogge” så jättebra, men intrycket är att det är en härlig kille och en väldigt duktig hockeyspelare som tillför positiv energi och bra egenskaper på isen.

Tror du att han kommer att spela redan på onsdag?

Ja det tror jag att han gör.

Som jag har förstått det så kommer han att gå in som center mellan Thörnqvist och Norlöv, den platsen du hade sedan tidigare. Hur tänker du om det?

Jag är av den gamla skolan och spelar där tränaren sätter mig, och tror tränaren att det är det bästa så accepterar jag det alla dagar i veckan.  

Du är egentligen en ytter men har fått spela center det sista, vad föredrar du?

Det har sina olika egenskaper, men det är svårt att säga. Jag har gått center i två säsonger nu och det har varit jättekul då man är delaktig i båda riktningarna. Men som ytter hamnar man högre upp i bana och det är roligt det med.

Blir du ytter nu då?

Ja jag har gått ytter på träningarna med Oskar Olsson och Filip Engqvist, så det är tanken tror jag.

Hur tror du att det kommer funka?

Det kan nog funka bra: Filip river och sliter och jobbar hårt, och Oskar är en väldigt smart spelare, så jag tror vi kan nog komplettera varandra bra.

På onsdag är första testet då ni möter Västerås, din gamla klubb, i en otroligt viktig match. Vad är dina tankar inför den matchen?

Mest att det ska bli kul att möta dom igen. Dom är en storklubb med bra förutsättningar, men vi är ett ungt lag med höga ambitioner så det bådar för en underhållande match.

De första två mötena i grundserien har ni förlorat mot dom. Vad är din analys av förlusterna, vad har gjort att dom vunnit?

Jag vet inte… I första matchen kom vi ut starkt och spelade bra, men de avslutade starkt i sista efter att ha fått lite momentum. Och hemma gjorde de bra bortamatch och spelade väldigt disciplinerat. Men nu är det en ny serie och vi har startat starkt och ligger nära varandra, jag tror på en bra och rolig match.

Västerås har haft det lite svårare på slutet när de blivit hårt checkade. Är det något som du tror att ni kommer kunna utnyttja?

Jag vet inte men vi vill spela med fart och fläkt så det kan gynna oss. Sedan gäller det att ta tillvara på special teams också.

Vad ser du annars för nycklar till seger?

Ett bra försvarsspel framför allt och att vi kan spela oss ur egen zon på ett bra sätt.

Douglas återkomst innebär att tre allsvenska spelare vänt åter till Bois trots att det inte är moderklubben: Du, Erik Olsson och Douglas Lögdahl. Är det en slump att ni är så många återvänder?

Nej jag tycker det är ett kvitto på att föreningen mår bra och att man värnar om människorna vid sidan av och gör man det föder man fram bra hockeyspelare.

Vad tycker du om stödet på bortaplan så här långt i allettan och vad betyder det för er?

Det har varit fantastiskt bra. Det är svårt att uttrycka i ord hur bra det varit men vi är grymt stolta över hur ni representerat oss på bortaplan och vi tackar ödmjukt och hoppas bjuda tillbaka med vinster.

Så du hoppas på många i bussen upp till Västerås?

Ja det var lite som senats när vi var i Lindlöven, då var det folk där med, det är vi tacksamma över. Och nu spelar vi inte på ett tag så passa på och ta chansen att se en riktigt bra match!

 

Av Krister Holm
Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram