Dogge klar för lång tid NY!

26 januari 2018 16:50

Så är det då äntligen klart det vi alla hoppats på, Douglas Lögdahl är klar för Bois! Det var trivseln i föreningen och i staden som fällde avgörande när han nu skrivit ett kontrakt som inte bara gäller denna säsongen, utan också ytterligare två säsonger. 

- Det är som att komma hem, menar Douglas som gjort två säsonger i Bois innan han lämnade för allsvenska Vita Hästen inför säsongen.

- I Douglas får vi en av ettans bästa forwards förra säsongen och han var attraktiv för alla klubbar i hockeyettan, menar Bois sportchef Ronny Johansson i en kommentar. 

Denna nyhet uppdateras med en intervju med Douglas kl 18.00.

Till att börja med: Välkommen tillbaka!

Ja tack!

Uppvuxen i Södertälje, spelade under din ungdomstid i Timrå, sedan tre år i Halmstad och två år i Mariestad innan du nu spelat en drygt halv säsong i Vita Hästen. Ändå så säger du nu att det är Mariestad som känns som hem, vad beror det på?

Det är ingen hemlighet att jag trivdes enormt bra i Mariestad. Dom flesta grabbarna är kvar, det kändes rätt att när det gick som tyngst så var det hit jag ville tillbaka för att ordna upp det så det var inget att fundera på.

Förra säsongen gjorde du 63 poäng på 46 matcher och blev hela hockeyettans poängkung. Beskriv den säsongen!

Det mesta gick som på räls, jag började bra och sedan fortsatte det bara. Det var riktigt kul och vi gjorde en bra säsong och hade hoppats på att gå längre, men det var så klart jättekul med en bra grupp. Man behövde inte fundera så mycket.

Hur var det att komma tillbaka in i omklädningsrummet första gången nu då, var det som att du aldrig lämnat det eller var det lite nytt?

Lite nytt var det så klart, man måste ju respektera att de byggt upp en grupp under en halv säsong så man kan ju inte bara komma in hur som, men dom flesta är kvar och det gick fort att komma in i det.

Du har ju testat på allsvenskt spel nu, hur sugen blev du på att testa på det med Bois?

Jättesugen! Det är målet och hade varit superkul att få spela upp dom och spela med dom i allsvenskan, det är inget att hymla om.

Du har ju följt laget under tiden du varit borta. Hur tycker du att förutsättningarna ser ut för att gå riktigt långt?

Jag tycker det ser väldigt bra ut, samma ledare och bättre trupp än förra säsongen och flera av dom som varit här har klivit fram så det ser jättebra ut och får man bara ihop det på sluttampen av säsongen så kan det gå riktigt långt.

Beskriv din egen status!

Fysiskt är det som det ska, jag har fått spela mycket ändå, men det är kanske självförtroendet som måste upp en bit men det tror jag kommer med tiden och ju längre jag är på plats.

I Hästen såg de dig kanske främst defensiv kugge med mycket speltid i boxplay och mot motståndarnas bästa formationer medan i Mariestad var du främst en offensiv spelare. Har det utvecklat dig på något vis?

Jag känner att jag har båda delarna i spelet, men ser mig mest som en offensiv spelare, det är där jag har mina största styrkor. Men jag har inga problem att spela defensivt, det är det jobbet man måste göra först så det var inget nytt egentligen. Det är kanske småbitar man utvecklat.

Det är ett annat tempo i allsvenskan, man behöver både vara snabbare på skridskorna och i huvudet. Hur tyckte du den anpassningen gick?

Det gick ganska snabbt att anpassa sig, jag tyckte inte det var några problem tempomässigt att hänga med eller i det fysiska spelet. Det var det offensiva spelet, i spelet med puck, jag hade hoppats få ut lite mer. Så rent tempomässigt anpassade jag mig rätt fort.

Hur fort kan du vara spelklar?

Vi har inte pratat om det, det är inget bestämt utan jag tränar nu så har vi en kommunikation när det blir aktuellt.

Du vet om vad som väntar på onsdag (Västerås borta)?

Ja det har jag inte missat! Vi är lediga i helgen och sen är det träning så tar vi en dag i taget så får vi se.

Att du är populär i supporterleden är tydlig, vi fick in 35000 på två dagar på slutspurten av Oxstödet sedan det blev klart att du var aktuell. Vad tänker du om det?

Det känns nästan lite mycket när jag får höra att folk lägger så mycket pengar, men det är naturligtvis jätteroligt. Sedan alla värmande ord man får höra också, det är naturligtvis superkul och något man är tacksam för.

Du är ju bra kompis med Filip Thörnqvist, vad var de första orden han sa när det blev klart att du var på väg tillbaka?

Ja vi känner varandra bra, men jag kommer inte ihåg exakt, men han är ju rätt bra på att pika så det var säkert någon kommentar man fick ta, det är han inte sen att ge.

Hur känns det då?

Man ger och tar med honom så det är kul. Det är som på isen, han snackar skit konstant och det är något man får räkna med.

Du är 25 år nu. Är du bättre än någonsin?

Det hoppas jag! Jag känner mig gammal nu när du säger 25 men… Det är klart jag känner att jag inte blivit sämre så jag ska försöka ta vid där jag avslutade när jag var här senast.

Du är den tredje killen nu den här säsongen bara som återvänder till Bois från allsvenskan.  Killar som inte kommer från stan som ändå väljer Bois före andra lag de spelat i. Är det en slump tror du?

Nej det kan det inte vara. Det är något med staden och laget som gör att man trivs och vill komma tillbaka. Vad exakt det är kan jag inte svara på, men det är något med klubben och stan som gör att man trivs.

Och får dom att utvecklas också!

Ja precis! Kommer man tillbaka från allsvenskan har man tagit klivet så någonting görs rätt, så är det absolut!

 

Av Krister Holm

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram