Det känns jättebra

16 maj 2017 20:57

Idag släpptes det att tre spelare födda 1998 har skrivit på för Mariestad Bois a-lag. Hemsidan har börjat med att ringa upp Samuel Gustafsson för att höra hans tankar kring detta. Samuel var med en del i a-laget redan förra säsongen och noterades för 24 matcher.

Nu har du skrivit på ett a-lagskontrakt. Det hade du väl även förra året?

Ja det är samma slags kontrakt som jag hade förra året. Typ som ett junior/a-lagskontrakt.

Hur gick tankarna när du skrev på och hur känns det?

Det känns bara jättebra att ha skrivit på för Mariestad och jag hade ett fantastiskt roligt år förra året. Det var ett lärorikt år, mitt första a-lagsår. Det var en fantastik rolig resa och vi gick väldigt långt och det är en hockey man vill uppleva igen givetvis så det kändes bara bra när de sa att det alternativet fanns i år igen.

Du står noterad för 24 matcher i a-laget förra säsongen. Vad känner du att du lärde dig?

Det är väl just det att vara med i ett a-lag är annorlunda mot ett juniorlag. Både i omklädningsrum och på planen givetvis. Ett helt annat spel framför allt. Det är mer organiserat och den biten än när man spelar med juniorlaget. Sen så är även snacket i omklädningsrummet annorlunda mot juniorerna så man lärde sig mycket både där och på planen förra året.

Vad säger du om förra säsongen då för laget?

För laget så tycker jag var ett fantastiskt bra år. Vi gick långt. Sen var det väl en snöplig avslutning mot Troja med det där målet och den biten. Det var mycket snack och så och det kunde lika gärna varit vi som var i kvalserien. Det var ett fantastiskt år. Det var skitkul.

Bästa minnet för dig under säsongen då?

Det måste ändå ha varit derbysegern borta mot Skövde i grundserien. Det blev ett personligt minne. Det var en fantastisk rolig match. Den har etsat sig fast lite i huvudet. Jag tyckte det var skitkul, mitt första derby på bortaplan med mycket folk och mycket bortasupportrar.

Som Boisare älskar man väl alltid att slå Skövde?

Ja precis. Det stärker ju det minnet också för man vill ju alltid slå Skövde som sagt var.

Nu var ni ju tre stycken 98:or som släpptes idag. Du har ju spelat ihop med både Adam Schultz och Oliver Ahlgren.

Ja det är fantastiskt kul. Oliver och jag är gamla barndomsvänner och har bott grannar i hela vårat liv och spelat landhockey på gatan sen vi var 4-5 år så det är skitkul att få med sin bästa polare också. Det har ju varit en dröm för oss och nu så är det verklighet. Adam har jag ju också spelat med sen jag var liten. Han har ju varit i Karlskoga nu några år så det blir en återträff och det känns kul faktiskt.

Vad har du för tankar personligen inför nästa säsong då?

Förra året var man uppe och testade på och fick veta allting om vad det handlar om. Det var ett jäkligt lärorikt år. Nu vill man ju få ut det man lärde sig och försöka vara med och kanske bidra lite mer till laget än vad man gjorde förra året. Kämpa sig fram till en kanske lite mer ordinarie speltid och kanske kunna leverera lite framåt också. Producera lite framåt för laget.

Hur går tankar nu, du är ju egentligen junior ett år till. Blir det bara a-laget eller blir det J20 också i kombination tror du?

Det har jag inte tänkt på alls utan jag bara kör på här nu och så får vi se hur det blir. Först och främst får man slåss om platserna och sen får man se vad man får. Utifrån det får vi se hur året här ser ut. Det kan nog bli både J20 och a-laget tror jag absolut. J20 har jag ju ett år kvar på och får man vara med där så vill man göra det bra där också. Det är inget snack om saken.

Nu är snart truppen komplett. Vad säger du om truppen?

Jag tycker den ser väldigt bra ut. Vi har några rutinerade herrar som vet vad det går ut på och kan leda laget och sen har vi fått in ganska mycket ungt som tycker det är väldigt roligt och har en jäkla energi och driv och verkligen vill framåt i allt de gör. Så jag tror det kommer bli ett jättebra år.

Då tackar jag dig och lycka till nästa säsong!

Ja tack!

av Susanna Johansson
foto Anna Engström

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram