Det blir en tredje match

03 mars 2018 19:50

Det står 1-1 i playoff 1-mötet mellan Bois och Skövde sedan Billingelaget vunnit dagens möte i Katrinhallen med 1-3 (1-1,0-1,0-1). Efter en bra start på matchen tappade Bois både tre spelare och spelet i den andra perioden och resultatet blev på så sätt rätt logiskt. Nu väntar en tredje och avgörande match redan imorgon kl 16 i Katrinhallen.

Matchens första period var annars rätt lik matchen i Billingehov i torsdags, för det var Bois som skapade det mesta och det bästa. Det resulterade också i ett 1-0-mål efter 6,08. Douglas Lögdahl bryter fram, Tim Hultstrand räddar förstaläget men Douglas hämtar upp pucken bakom kassen och bryter in med en backhand som styr på Filip Thörnqvists skridsko och går in. Bois har efter det ett friläge efter en fin genomskärare av Adam Schultz men Christian Häggs avslut räddas av Hultstrand. Efter 13 minuter får Bois ett powerplay och har där två riktigt bra lägen att utöka sin ledning men Lukas Larsson skjuter utanför från nära håll och William Pethrus prickar stolpen med ett hårt skott från blå. Men det är istället Skövde som får utdelning i powerplay med dryga minuten kvar. Tobias Sandberg får rädda två gånger om innan Pontu Wikström kan slå ännu en retur bakom en chanslös Boismålvakt. Skövde hade innan det haft sparsamt med bra lägen så målet kändes inte helt logiskt. Bois har i slutminuten av period 1 ännu ett stolpskott sedan Albin Hernod skjutit en handledare som sånär hittade rätt.

I den andra perioden får Bois rätt tidigt ett femminuters powerplay sedan Libelin Valliant åkt ut på matchstraff sedan han planterat två händer i Erik Olssons ansikte i en tacklingssituation. Erik fick avbryta matchen med befarad hjärnskakning. Men han var inte enda avbräcket i Boislaget. Oskar Olsson fick kliva av tidigt i andra och också William Pethrus fick kliva av efter att ha fått en puck vid ögat. Först blev han liggande en god stund och när han skulle åka av isen dråsade han i isen igen sedan allt svartnat för honom. Ännu en befarad hjärnskakning med andra ord. Dessa olyckor kom dock inte ensamma för Bois del, för Bois fem minuter med en man mer var inte heller lyckade för Bois del. Man gick ner i tempo samtidigt som Skövde krigade väl med näbbar och klor. Hemmalaget kom knappt till etablerat powerplayspel och var inte ens nära att göra mål. Då var man närmare efter powerplayet då först Filip Engqvist kom helt ren och sedan hade man ett två mot ett-läge där Semjonovs passade Eddie Davidsson men båda lägena blev resultatlösa. Skövde skapade inte så mycket vasst men det var verkligen vasst när de åter igen fick chansen i powerplay med fem minuter kvar av perioden.  Henrik Thegel hittade med ett fint pass genom boxen Anton Blomberg som direktsköt och Sandberg var chanslös. Linus Engqvist har ett läge för kvittering från nära håll efter fint pass av Lukas Larsson bakom mål men Hultstrand gör en fin räddning. Skövde har i slutet av perioden ett friläge men Alexander Henrikssons friläge räddas av Sandberg.

I den tredje perioden är det Bois som måste jaga mål men Skövde spelar ruggigt solitt försvarsspel och håller Bois utanför sig i hela perioden. Inte ens i powerplay får man till några riktigt bra avslutslägen, ett skott utifrån i stolpen är egentligen det enda att notera för Bois del i slutakten. Istället är det Skövde som är närmast mål, först genom en två mot etta där Sandberg gör en fin sidledsförflyttning och kan rädda Thegels direkskarv och sedan är det ett friläge från Johan Planeby som Skövdespelaren skjuter högt över. Med två minuter kvar är Pontus Wikström nära på att bli tvåmålsskytt men Sandberg räddar skottet från mitt i slottet. Bois chansar med 1½ minut kvar och tar ut målvakten men det resulterar bara i att Henrik Thegel kan spika slutresultatet 1-3 i öppen kasse.

I Bois är det idag svårt att plocka ut några riktiga guldkorn, Tobias Sandberg gör det dock riktigt bra och Lukas Larsson, Christian Hägg och Roman Semjonovs (som fick spela andrakedjan sedan Erik klivit av) ska ändå plussas. Nu vill det till för killarna att slicka såren och se till att ta hem morgondagens match, annars är säsongen slut. Frågan är vilka av Erik Olsson, William Pethrus och Oskar Olsson som kan vara med då?

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram