Det är nu det gäller!

11 mars 2017 10:30

Trots en bra insats på bortaplan senast mot Asplöven så föll Bois med uddamålet. Det innebär att dagens drabbning kan vara säsongens sista chans att se Bois spela. Men det kan också innebära att Bois tar ett kliv vidare i sin jakt på en allsvensk plats. Med andra ord är det säsongens viktigaste match som går av stapeln i eftermiddag!

Det var nio år sedan nu Bois senast spelade playoff 2. Då liksom nu mötte vi ett lag norrifrån, Valbo. Då liksom nu förlorade vi den första matchen och hade kniven mot strupen inför returen. Hur det gick då minns ni säkert. Bois under kapten Ronny Johansson vände och vann och kunde sedan fortsätta segertåget hela vägen till allsvenskan. Nu är det kapten Thörnqvist som ska leda laget när allting ställs på sin spets.

Det är ingen enkel match måste man ha klart för sig. På andra sidan står skrytbygget Asplöven, ett bygge som har ett klart uttalat mål om att nå allsvenskan. Ett lag som om man tittar på meriterna är ettans klart bästa lag, bättre än såväl Huddinge som Troja som nu spelar hockeyettanfinalen. Hela åtta finska spelare med meriter från den finska högstaligan finns i laget, och dessutom såväl juniorlandslagsspelare och skyttekungar från olika delar av Sverige. Mot det ställs ett ungt Boislag med främst lokala spelare som kanske inte har de stora meriterna, men de brinner för klubben på ett annat vis. Den glöden måste plockas fram nu, den glöden måste förvandlas till en eld som Asplöven inte kan stoppa.

Det är där vi kommer in, vi på läktarna. Det är vi som ger det syre som gör att glöden kan bli en eld. Energin som vi ger gör att laget orkar ta det där extra skäret, att man är den där extra millimeterns snabbare när puckarna ligger lösa. Det är ingen slump att Bois är ett starkt hemmalag. Det är ingen slump att Troja fick åka hem nollade och utspelade. Katrinhallen är vår borg, det är här som motståndarna ska få känna på vad riktigt stöd är. Första matchen var tuff, tempofylld och underhållande . Men det är inget mot vad dagens match kommer att bli. Det är nu vi ska visa att vi inte är klara med vår resa. Detta är bara ännu en station mot ett hägrande mål. Var slutstationen ligger får vi se, senaste gången vi var på denna resa bar det långt. Tillsammans så ska vi se till att resan i alla fall inte tar slut idag, att drömmen får leva vidare. Idag ses vi i Katrinhallen för den häftigaste matchen på många år. Be there!

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram