Det är Bois som gäller

15 april 2018 18:50

Oskar Norlövs andra säsong innebar 40 poäng på 32 matcher vilket faktiskt var en liten ökning av poängsnittet från föregående säsong. Men det var i spelet utan puck den sympatiske skåningen gjorde störst framsteg. Därför kan vi konstatera att det var en riktigt viktig förlängning som nu är klar. 

Det blir också ett tredje år för din del i Boiströjan!

Ja det börjar bli några år nu men det känns skönt.

Hur har tankarna gått?

Jag har sagt hela tiden att jag vill vara kvar. Visst har jag ambitioner att spela högre upp, men största chansen att få spela allsvenskan är att gå upp med Bois så det är det jag vill.  

Har du haft andra anbud att ta ställning till?

Nej jag har stängt dörren för andra ettanlag då det är Bois som jag ska spela för om jag ska spela i ettan.

Och några allsvenska anbud har du inte haft?

Inget konkret i alla fall.

Du säger att det är Bois du vill spela i om du ska spela i ettan, varför är det så, det finns ju många andra bra lag i hockeyettan?

Det känns som att jag har hamnat rätt i Mariestad, jag trivs bra med all runtomkring och det är ett skönt gäng och laget spelar en hockey som jag vill spela.

Om du ser på din säsong så har du gjort ungefär lika många poäng denna säsong som den förra men jag påstår ändå att du har utvecklat ditt spel denna säsong, håller du med?

Ja det håller jag med om, jag bidrar med fler poäng i allettan i år och mindre i grundserien och det är så man vill ha det, mer poäng när det gäller mer.

Men jag tycker också att du jobbar hårdare, tar för dig mer fysiskt och åker mer skridskor denna säsong.

Ja det är mina ambitioner så det är roligt att ni märker det som sitter vid sidan av.

Du vill bli mer komplett som spelare?

Ja så är det absolut, i dagens hockey så måste man kunna alla delar.

Du blir namn nummer 13 in i lagbygget, hur tycker du att det ser ut?

Det ser bra ut! Jag tycker vi ska vara glada för alla som stannar, vi hade ett jättebra lag säsongen som var hoppas på ett bra lag kommande säsong också.

Alla 13 som skrivit på är förlängningar men en som inte förlänger är Karl Helmersson. Hur ser du på att det blir en ny tränare?

Det känns faktiskt bra, det är kanske det som krävs för att vi ska ta det extra steget. Jag har trivts väldigt bra med Helmer också, vi har haft ett gott samarbete, men det är många som haft honom i fyra år nu och då kanske man blir lite trygg med honom så det kan vara bra att det kommer en frisk fläkt och pushar på en.

Eftersom vi är i silly season, är det någon spelare som ni mött under säsongen som du skulle vilja ha in i laget?

Det känns som att vi har det mesta, både spets och bredd, så det beror det på vilka som skriver på. Vi har väl ingen rightback just nu till exempel då varken Pethrus eller Schultz skrivit på och en sån behöver ett bra lag alltid ha. Men jag har inget bra förslag så där.

Då tackar jag för pratstunden och signaturen!

Ja tack själv!


av Krister Holm
foto Anna Engström 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram