Derbysegern betydde mycket!

11 februari 2017 21:00

Skövde inledde säsongen riktigt svajigt men tog sig efter många om och men till allettan. Också där inledde man svagt, men efter senaste derbysegern så fick man självförtroende och ordentlig fart på spelet och numer har man ett starkt grepp om playoffplatsen. En viktig kugge i pånyttfödelsen är Oskar Back, som inte bara avgjorde derbyt utan också flera matcher sedan dess.

Oskar Back, uppväxt i Lidköping, hur kom det sig att det blev Skövde för din del?

Det är en bra fråga… I junioråldern spelade jag i Jönköping och något år i Växjö och sedan visade Skövde intresse och det verkade bra så då blev det Skövde.

Du har gjort fyra år i Skövde nu men har väl fått ditt definitiva genombrott i år, håller du med om det?

Det har gått bra tidigare säsonger med, jag gick lite sämre förra säsongen kanske. Men det har känts bra i år och jag har gjort en bra försäsongsträning och det har legat till grund, jag känner mig fräsch.

Du har gjort en hel del avgörande mål det senaste, är du i den så kallade zonen?

Jag vet inte, men så länge man skapar lägen brukar det bli mål. Det brukar gå i perioder, ibland sitter dom, ibland inte, men så länge man skapar så är jag inte orolig.

Senast derbyt avgjorde du också med ett lite annorlunda mål. Berätta!

Vi kommer i en två mot etta jag och Sjögren, han passar över den till mig och jag trycker den direkt men målvakten gör en bra räddning men den studsar tillbaka på en backcheckande Mariestadsspelare och i mål.

Vad var tanken/känslorna efter det målet?

Jo det var kul, det tog ett tag innan jag jag fattade men sedan var det naturligtvis jätteskönt.

Det var säsongens tredje derby, Mariestad hade vunnit de tidigare två. Var ni lite extra taggade med anledning av det?

Det måste jag säga att vi var. Vi har haft svårt mot Mariestad och nu var vi extra taggade och tyckte det var dags att ta en seger. Det har ofta varit jämna matcher men Mariestad har vunnit så nu taggade man lite extra och det var skönt att ta en seger.

Ni inledde annars allettan trögt men efter segern i derbyt så har det gått betydligt bättre, det betydde mycket för självförtroendet förstår jag!

Så är det ju. Vi åkte på en käftsmäll i första matchen mot Troja och sedan förlorade vi också mot Lindlöven. Men i och med matchen mot Mariestad så kom en liten vändning, vi fick självförtroende och efter det har vi spelat bra många matcher och tror på det vi gör och känner oss starka.

Så en derbyseger betyder egentligen mer än tre poäng?!

Så är det ju, men vi slog Borlänge innan också, men det är så att det ger en extra boost att vinna ett derby. Sedan har vi varit starka på hemmaplan hela säsongen. Vi tror på vårt spel och känner att vi ofta är starkare än motståndarna i slutet av matcherna.

Ja ni har vänt flera matcher i tredje perioden och vunnit! Vad beror det på?

Vi har bra moral och vi känner oss starka och tror på att vi kan vända. Det har byggts upp under säsongen att vi tror på det vi gör. Sedan är vi bra tränade och orkar köra i 60 minuter, det är också en nyckel.

Ni har också lyft spelmässigt känns det som, för grundserien var inte så imponerande om man ska vara ärlig…

I grundseren var vi mer upp och ner, vi gjorde några bra matcher men hade mer dalar. Men vi har säkrare spel nu, en bättre defensiv. Sedan har vi spelare som har tagit ett kliv framåt och vi känns också säkrare och tror mer på oss själva och det vi gör.

Sedan har målskyttet också lossnat!

Jag vet inte om vi gjort så mycket färre mål tidigare, det finns spelare som kan göra mål, det gäller att ta sig på mål och göra skitjobbet.

Imorgon väntar ett derby som är det hetaste på flera år. Upplever du det så också?

Jo det är kul att båda gått bra i allettan och det skiljer inte många poäng så det är en viktig match. Mariestad är väl fyra poäng före så vinner vi så tightar det till sig och det är viktiga tabellplaceringar vi slåss om.

Tror du poängen ni tagit redan räcker till playoff?

Det krävs någon seger till, men vi vill vinna varje match och när serien är slut så får man se hur långt det räckte, men vi vill vinna resterande matcher och hoppas komma så bra som möjligt.

Vad är annars er målsättning?

Att gå till playoff, det har vi siktat på hela säsongen.

Vad är dina intryck av Mariestad?

De har fått ihop det väldigt bra i år, det talar ju tabellplaceringen om. De är skickliga.

Vad är deras styrkor?

De har en väldigt producerande förstalina som de lever mycket på.

Hur hanterar man det?

Vi har matchgenomgång imorgon, vi får se vad Kempe säger, men det är klart att man får vara extra uppmärksam när de är på isen.

Vad tror du på för spelbild?

Jag vill tro att vi tar med oss vårt hemmaspel och tar ner pucken djupt och får långa, tunga anfall. Jag tror det blir mycket ställningskrig och en tight match med få målchanser.

Du tror det blir säkra hemåt som blir fokus?

Ja det tror jag.

Tror du det blir tuffare där ute på isen nu när det gäller mer?

Ja kanske, men samtidigt gäller det att hålla sig kall och inte dra på sig någon skit utan hålla fokus på rätt saker.

Du pratade tidigare om att Bois hade en bra förstakedja, på samma sätt har förstakedjan i Skövde som du är en del av också en central roll. Hur tycker du att det fungerat för dig, Sjögren och Wallgren?

Framför allt efter jul har det satt sig, vi är bra på olika saker och kompletterar varandra bra

Hur ser er rollfördelning ut?

Wallgren är smart och på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Han lever mycket på sin smartness och smarta pass. Sjögren är stark på puck och kan också slå fina pass men framför allt är han stark på puck och jobbig att möta. Min roll är mer att gräva fram målchanser och jobba hårt och sätta mig i position för att avsluta.

Till sist: Hur slutar matchen och vad är det som avgör?

Jag tror på 3-2 till Skövde, och jag tror att special teams avgör. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram