Dalen vann efter sudden

15 augusti 2018 22:30

Det var en typisk första träningsmatch på många sätt när Bois idag mötte Dalen (2-3 efter sudden). Båda lagen hade många trötta ben och huvuden efter stenhård försäsongsträning, linjerna i spelet saknades, passen satt inte på bladen och mottagningarna lämnade en hel del i övrigt att önska. Men på en punkt skiljde sig matchen mot det ”vanliga”: Det var en rätt bra intensitet och vilja i båda lagen. Det blev till och med slagsmål mellan Lukas Larsson (Bois) och Kalle Hult (Dalen).

Bois hade på grund av skadeläget flyttat upp rejält med juniorer i laget till dagens match. Fem stycken fick chansen att visa upp sig och det resulterade i att Bois tränare Markus Norell mönstrade två kedjor med ”ordinarie” manskap och två som hade juniorer som yttrar.  Och även om det märktes att förstakedjan med Eddie Davidsson, Douglas Lögdahl och Oskar Norlöv var lite i en klass för sig på isen så stod de andra kedjorna upp bra för Bois del mot ett allettantippat bortalag. Utom i boxplay, och det blev det en del. De första två powerplayen för Dalens del innebar två ramträffar för Norrahammarlaget. När Bois sedan fick sitt första så tog det fem sekunder innan Bois nyförvärv Alexander Anderberg presenterade sig. Och även om skottet kom så pass långt utifrån så målvakten ändå borde ha tagit det, så var det en riktig mörsare nyförvärvet fick till, stenhårt från blå rätt upp i plockhandskrysset. I bytet efter är också Douglas Lögdahl nära att sätta tvåan, men hans skott går i stolpens insida. Så trots ett visst Dalenövertag så var det Bois som ändå hade ledningen efter den första perioden med 1-0.

I den andra perioden var det återigen dags för Boisutvisningar och åter igen dags för stolpskott från Dalen. Sanberg fick också visa sig på styva linan när Dalen fick ännu ett powerplay och även vid en spelvändning till friläge fredade han sitt mål på bästa sätt. Sandberg var riktigt bra hela matchen. Bois hade också sina chanser i perioden, den allra bästa kanske när Ludvig Collberg fick ett friläge efter bra förarbeta av en duktig Anton Rask, även om han mattades i den sista perioden. Backhandavslutet från Ludde gick dock över.

I den tredje perioden så tog det bara 42 sekunder innan kvitteringen kom. Det var en tilltrasslad situation framför kassen där pucken låg lös men där Kristian Christianssen till slut kunde få in pucken med skridskon. Dock var det ingen sparkrörelse så målet var ok. Bois förstakedja replikerade dock snabbt. Efter tre minuter hittade Oskar Norlöv från sarghörnet Eddie Davidsson bakom kassen och Eddie drar snabbt in den framför och lyfter in en backhand. Efter det får Bois träna mer boxplay, och det är Dalen som jagar och får lite mer tryck i anfallsspelet. Boisbytena blev kortare och kortare kändes det som, flera åkte för att byta efter 10-20 sekunder. Därför var det inte ologiskt att det kom en kvittering. Dalens stjärnvärvning Jonathan Tholander kommer helt fri och Sandberg räddar både första och andraläget, men vid tredje returen så lyckas Dalenspelaren lyfta över en liggande Boismålvakt. Då återstod endast fem mållösa minuter innan vi för första gången fick se förlängning och spel 3 mot 3. Där inleder Bois bäst innan Patrik Magnusson gör en fin uppåkning på vänsterkanten och han hittar med en pass på bortre stolpen en fri Ian Örnskog som bara kan sätta till klubban till matchavgörande 2-3.

Bois förlorar med andra ord första matchen för säsongen, men det finns ändå en del positivt att ta med sig. Sandbergs insats har jag redan nämnt liksom Anton Rasks första två perioder. Men jag vill också lyfta fram Lukas Larsson som verkligen visade vilja hela matchen samt Alexander Anderberg som inte bara stod för ett snyggt mål utan också visade upp resolut försvarsspel och ett bra passningsspel. Även Mikael Alba, hans backkollega var bra. Av juniorerna så visade ytterparet Tim Olsson och Karl Sillanpää att de kanske ligger i främsta ledet för att sno åt sig en plats i a-laget. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram