Brandskattat Bois vidare

04 mars 2018 20:30

Bois skickade idag Skövde IK på barmarksträning sedan man vunnit en gastkramande batalj med 4-2 (0-1,3-1,1-0) där Lukas Larsson satte spiken i kistan i tom bur med 40 sekunder kvar. Man gjorde det efter en stark krigarinsats trots att det saknades många spelare. 

Matchen började annars rätt öppet med chanser för båda lagen att öppna målskyttet. Det var dock Skövde som gjorde det första målet. Tom Lundgren hittade en framstörtande Jesper Sellin med ett pass som skar som en kniv genom Boisförsvaret och Jesper hittade luckan på Tobias Sandbergs klubbsida. Bois spelade annars betydligt mer viljestarkt i dagens drabbning jämfört med gårdagens förlustmatch med mer trafik in på kassen och mer skott. Tim Hultstrand lämnade en del returer men i den första perioden så var det Skövdespelare som var snabbast på dom. Med knappt tre minuter kvar av den första perioden drar Skövdes Carl-Johan Sjögren på sig ett matchstraff sedan han vänt sig om och armbågat ner Bois Filip Thörnqvist. Domare Daniel Eriksson stod perfekt placerad och tvekade aldrig att skicka Skövdes härförare av isen. Bois powerplay var dock för långsamt och omständigt så något Boismål blir det inte i den första perioden.  

Bois fick fortsätta med sitt powerplay också i den andra perioden och då var det bättre fart på grejorna. Christian Hägg (ruggigt bra idag) hittade Mikael Alba framför kassen och Mikael styr med skridskon in pucken mellan benen på en storspelande Tim Hultstrand. Bois fortsätter spela powerplay och har bra vittring på mer mål och när Skövde blivit fulltaliga så fortsätter Bois ha tryck och man lyckas också ta ledningen. Albin Hernod skjuter från blå, pucken fastnar på en Skövdespelare framför mål och landar framför Linus Engqvist. Linus skjuter pucken i stolpen men Linus är först också på returen och kan raka in den bakom en överspelade Skövdemålvakt. Stort jubel i Katrinhallen naturligtvis och Bois var ordentligt på gång. Men det tar bara tre minuter så är det kvitterat. Först har Skövde en jättechans där Tobias Sandberg får sträcka ut och göra en fin plockning. Sedan är det Alexander Henriksson kommer i ett läge som inte ser farligt ut med en back mellan sig och målet, men skottet går på den täckande Boisbacken och förbi en chanslös Tobias Sandberg till 2-2. Bois hade dock bra snurr på grejorna och framför allt så fick man ner puckarna djup på Skövdelaget och snurrade med försvararna och stack in pucken framför mål. Linus Engqvist är nära att göra mål på ett sådant läge framspelad av Högbom men då räddade Hulststrand, precis som han gjorde när Christian Hägg sköt ett direktskott mot det öppna målet efter ett lång pass av Eddie Davidsson, men när Filip Thörnvist får nästa läge efter ett nytt instick så är han chanslös. Pucken sitter på klubbhandssidan och Bois leder efter två perioder med 3-2.

I den sista perioden spelar Bois ett riktigt disciplinerat och bra försvarsspel. Skövde skapar egentligen ingenting av värde mer än när man får chansen att spela powerplay efter drygt två minuter. Då har man ett par lägen som skulle kunnat ge utdelning, allra närmast var Anton Blomberg som prickar ribban. Bois har mer chanser, bland anat så har Christian Hägg ett friläge men Hultstrand räddar förstaskottet och returen går precis utanför och Douglas Lögdahl och ett skott i stolpen . Lukas Larsson får ett friläge så stänger Hultstrand luckan mellan benen men Lukas skulle få chans till revansch.  För med mindre än en minut kvar har Skövde tagit ut målvakten och då hittar Eddie Davidsson fram till en framstörtade Lukas som lägger in den i den öppnad kassen till 4-2 och stängde därmed matchen.

Bois kom till match riktigt brandskattat idag med bland annat två backar som inte spelat en minut i allettan och en som spelat sjundeback med lite istid. Men speciellt Adam Schultz gör det riktigt bra och ska ha cred för sin insats. Schultz som för övrigt fick kliva av isen med några minuter kvar sedan Anton Blomberg fult armbågstacklat honom. En annan som inte fått så mycket speltid som gjorde det riktigt bra var Roman Semjonovs, han skapade mycket framåt och verkade trivas bra med Christian Hägg. Men hela laget ska ha stort plus för en storartad krigarinsats!

Redan på torsdag är det dags för match i Katrinhallen igen då det vankas playoff 2-spel. Vilka laget får möta där avgörs i en valprocedur som går av stapeln imorgon kl 12.00. Får man gissa så kommer det antagligen bli Vimmerby eller Västerås som kommer på besök. Det får ni inte missa!

Av Krister Holm
Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram