Borlängeseger i bra match

13 oktober 2018 20:30

Det blev Borlänge som drog det längsta strået i dagens jämna match mellan två bra lag, då man till slut vann med 1-2 (0-1,0-1,1-0). Bortalaget startade matchen riktigt bra och hade en rättvis 0-1 ledning efter den första perioden och när man sedan fick ett slumpmål fram till 0-2 efter bara 43 sekunder av den andra så kunde man sedan hålla undan trots att Bois lyfte upp spelet rejält, speciellt i den andra perioden.

Det var Borlänge som annars inledde matchen klart bäst. Man hade bra fart på rören och precision i passningsspelet vilket gjorde att man kom med mycket fart in i Boiszonen. Bois slarvade också lite för mycket i uppspelen vilket gjorde att Borlänge kunde vinna en hel del puck och skapade på så vis betydligt längre anfall än Bois. Det var också efter en erövrad puck som Borlänge kunde skapa lite förvirring i Boisförsvaret så till den grad att Philip Aspnäs Norberg tämligen ostört kunde vandra in från kanten och hänga upp den i Tobias Sandbergs klubbhandskryss till 1-0. Bois bästa chanser i perioden kom när man fick chansen att spela powerplay. Två riktigt bra chanser skapades men såväl Filip Thörnqvists som Lukas Larssons skott från bra läge räddades av en utmärkt spelande Henrik Edström.

Det tog bara 43 sekunder av den andra perioden innan Borlänge kunde göra 0-2. Jim Jakobs skjuter ett dragskott från kanten och om den tar på en spelare på vägen in eller om den går raka vägen förbi Sandberg är svårt att säga, men pucken hittar åter en gång in i klubbhandskrysset. Borlänge får strax därefter också chansen att spela powerplay, men  Bois spelar åter en gång lysande boxplay och Borlänge skapar inte något. Det verkar ge Bois råg i ryggen, för nu kommer Bois upp i intensitet i skridskoåkningen och man kommer närmare Borlängebackarna i uppspelsfasen och kan börja vinna mer och mer puck och skapar längre och längre anfall. Man har också ett par skott som styrs framför kassen och letar sig precis utanför men överlag så är hemmalaget lite för lite framför kassen och stör och är med på returer. Borlänge spelar strikt defensivt men ställer om blixtsnabbt och man har ett jätteläge att utöka ledningen i en två mot etta men Sandberg räddar.

I den tredje perioden så backar Borlänge hem rätt kraftigt. Man ställer upp med fem man i mittzonen och väntar på Bois, och kom Bois ner i anfallszon så hade bortalaget som enda mål att chippa ut den. Det gjorde att Bois hade en ordentlig köttmur att forcera i sin jakt på mål. Men en gång lyckas man, och det är Eddie Davidsson som hänger dit den från mitt i slottet med bra trafik framför kassen. Bois chansar mer och mer i sin kvitteringsjakt vilket öppnar upp för en del Borlängekontringar, men Sandberg står emot. Bois chansar med att ta ut nämnde Sandberg på slutet, men närmare än ett par bra skottlägen som missas kommer man inte. Borlänge har också en jättechans att spika igen matchen till 1-3 men uppoffrande försvarsspel hindrar det och matchen slutar 1-2.

En bra match mellan två bra lag slutar alltså tyvärr för Bois del med Borlängeviktoria. Bois ska dock inte skämmas för sin insats, speciellt i den andra och tredje perioden så spelar man riktigt bra ishockey och med lite mer flyt så hade man absolut kunnat både kvittera och ta ledningen. Borlänge var dock hela tiden lite snabbare i spelvändningarna , hade lite bättre precision i passningsspelet och spelade lite mer cyniskt vilket gjorde att man måste säga att sammantaget vann laget rättvist. Bois får slicka såren och ta snabb revansch mot Arboga på onsdag.

Foto: Anna Engström Mariestad Bois Hockey

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram