Borlänge nollade Bois

22 februari 2017 21:30

Borlänge säkrade i och med aftonens 0-3-seger (0-1,0-0,0-2) mot Mariestad Bois en playoffplats i allettan södra. Laget vann klart rättvist mot ett för dagen mycket blekt Mariestad som därmed måste vinna sista matchen i serien för att säkra tredjeplatsen av egen kraft.

Bois första minuter av matchen var annars de piggaste för deras del. De hade ett par avslut och stundtals lite snurr i Borlängezonen, men efter ett misstag i egen zon så fick Nils Eriksson pucken mitt framför Arvid Ljung i Boiskassen och direktskottet satt i plockhandskrysset. Efter det så var det som att dra ut en propp ur en luftmadrass, för all kraft i Boislaget verkade pysa ur medan Borlänge växte. Dalmasarna hade två fina chanser att utöka sin ledning men Arvid Ljung visade klass.

Bois inledde den andra perioden lite piggare igen, men när Borlänge drog på sig tre raka utvisningar och hemmalaget fick spela powerplay under över två minuter så drog man ner på tempot och skapade bara en enda chans av värde. Det var när Dougls Lögdhal drog ett skott i insidan av stolpen. Utöver det så var det faktiskt Borlänge som skspade den vassaste målchansen, sedan Albin Hernods klubba gått av när han skulle skjuta. Det gav Borlänge ett friläge men Arvid Ljung kunde avvärja. I övrigt så spelades mest perioden av, någon ströchans uppstod, men det var mest ett ställningskrig utan något direkt att skriva hem om.

I den sista perioden skapade Bois två heta lägen i första bytet genom förstafemman men Tobias Sandberg var med på noterna. Istället var det Borlänge som skulle göra det viktiga andramålet i matchen. Viktor Mårtensson såg till att skaffa sig lite utrymme framför kassen genom en smart knuff på en Boisback och kunde på så sätt raka in en sargretur. Sedan spelar Borlänge smart och håller pucken framför sig medan Bois försöker men inte riktigt lyckas tränga sig igenom försvarsmuren. Bois drar på sig två onödiga utvisningar under andra halvan av perioden och där tvingas man chansa lite framåt, det gav ett friläge till Patrik Elfsberg som kunde hitta in med en backhand under plocken på Ljung.

Sammantaget en riktigt blek match från Bois sida. Nu får laget repa ordentlig mod och se till att besegra avsågade Lindlöven i serieepilogen!

Foto: Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram