Borlänge inför morgondagen

20 januari 2018 12:00

Allettan norra innebär matcher två dagar i rad, så efter dagens match mot Östersund så vill det till för Boislaget att snabbt ladda batterierna för redan imorgon så väntar en mer bekant motståndare i form utav Borlänge. Borlänge har startat serien bra och ligger just nu på en fjärdeplats. Hemsidan ringde upp Borlänges tränare. 

Dennis Hall, ni ligger just på en fjärdeplats med 13 inspelade poäng på 6 matcher. Vad säger du om er serieupptakt?

Vi har egentligen startat ganska bra. Vi inledde med dubbelmöten med Östersund där vi gör en jättebra hemmamatch där vi vinner och en bra bortamatch med, men får inte mål och sedan blir det uttagen målvakt och mål där så vi förlorar med 5-2, men vi gör två bra matcher mot ett bra Östersund. Sedan hade vi möten med Boden och Kalix. Mot Boden var det inget snack där är vi mycket bättre. Mot Kalix förlorar vi snöpligt på straffar, vi har stora delar av den matchen. Men en helt ok start där vi fått igång farten på spelet och gjort mycket mål framåt och släppt in mindre bakåt.

Ni är just nu seriens effektivaste lag…

Vi har målskyttar i laget som är bra på att trä dit dom när läget dyker upp, så det är bra att vi är effektiva.

Jag tycker att ni lyft ert spela sedan Markus Andersson och Lars Eriksson kommit tillbaka in i laget innan jul.

Ja det är viktiga spelare för oss, de tillhör kärnan som varit i laget länge. De blir steg för steg bättre och bättre, de har en kedja som de hittar varandra i sömnen känns det som. De spelar väldigt annorlunda men dom får till det allt som oftast.

Ja de verkar älska att passa pucken, det är mycket roligare att passa än att skjuta.

Ja, haha, de passar ofta pucken hela vägen in i mål.

Men ni har inte bara fått tillbaka spelare, ni har också släppt. Det orsakade en hel del höjda ögonbryn när er poängkung Lucas Venuto lämnade er för en seriekonkurrent, Västerås. Kan du säga något om detta?

Vi kan börja med att i vårat lag har vi satt en kravbild på hårt arbete och att alla ska bidra med 100% och det tycker jag inte vi fått av Venuto. Det finns annat än poäng och tekniska färdigheter som man vill ha av en spelare och det är det som gör att man väljer att göra som vi gjorde nu.

Men att släppa honom till en seriekonkurrent?

Vi valde att bryta hans korntrakt i förtid så då är det fritt fram för honom att välja klubb och då valde Västerås att snappa upp honom, det är inte mer än så.

Istället har ni lånat in tre Leksingar, hur kommer detta sig?

Björnstad har vi haft hos oss under ett tag nu och han har gjort det bra. Han fick lite snålt med speltid i Leksand men har gjort det bra hos oss. Matias Nilsson har varit skadad och behöver matchning, det är annars en stabil hockeyallsvensk spelare så det är en tillgång för oss. Vi har haft Jesper Svenberg skadad och även om han är på väg tillbaka så kändes det bra att plocka in ett par lån för att täcka upp. Sedan är Jacob Thor och Adam Byström Johansson skadade så vi har bara 12 forwards friska och hela så då valde vi att låna in Isak Skedung från Leksand som har stor konkurrens i laget och Isak behöver matchträning så det blev en smidig lösning för att kunna hjälpa varandra.

Det är inte svårt att matcha laget med så många skiften i laget?

Det är mitt jobb att se till att det blir bra. Kollar du hur verkligheten ser ut också i hockeyettan nuförtiden men speciellt i allsvenskan och SHL så är det spelarnas vardag nu. Det sker förändringar och ska man uppåt så får man lära sig att det blir förändringar och hantera det på bästa sätt.

Vi möter Östersund redan idag. Vad kan du avslöja för oss om dom?

De är fartfyllda, spelar med hög energi och sätter hård press både offensivt och i egen zon. De vill vinna tillbaka pucken så snabbt som möjligt och har ett par skickliga spelare i Söderman och Bergström, även Sebastian Nilsson är duktig även om han inte syntes så mycket i matcherna mot oss. Men de spelar med fart och fläkt och är väldigt intensiva att möta.

Vad gjorde att ni ändå kunde vinna?

Våra främsta egenskaper är farten i spelet och att vi har duktiga och kreativa spelare som är bra på att lösa situationer genom en bra spelförståelse. Det gjorde att vi lyckades lösa deras press och hitta lägen och vara produktiva framåt.

I dagens match möter ni Skövde, ett lag ni mött ett antal gånger tidigare. Vad tror du om dagens match?

Det är ett bra lag vi möter, alla matcher är tuffa i allettan så vi har pratat om att vara ödmjuka inför uppgiften och att de spelar annorlunda där de vill dra ner på tempot. Nyckeln blir att behålla farten och att vi försöker driva matchen dit vi vill.

Och så Mariestad imorgon, du har ju mött dom ett antal gånger nu under de två år du varit med i tränarteamet runt laget. Vad kan du säga om dom?

De spelar med en högre fart än Skövde och har några spetsspelare i Eddie och Thörnqvist som kommit igång ordentligt nu. Men någonstans handlar det om att fokusera på vårt och göra det så bra som möjligt. För hur bra koll man än har så handlar det om att vara påkopplad. Men först har vi fokus på dagens match mot Skövde.

Vad är er målsättning i allettan?

Vi ska göra allt för att nå topp 3 för att kvalificera oss för topp 3.

Vilka ser du som era främsta utmanare?

Det är ganska tight i serien, men Piteå, Västerås, Mariestad och Östersund skulle jag säga.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram