Boisseger mot Huddinge

27 augusti 2017 19:59

Hemmalaget Mariestad Bois tog trots mängder av boxplay idag hem den sista matchen i ICA Oxen cup mot Huddinge med 2-1 (2-1,0-0,0-0). Nycklarna till segern var en bra start, bra boxplay och en tät Tobias Sandberg. 

Bois formligen rivstartade mot Huddinge och redan efter 3,03 så ledde laget med 2-0. Laget visade först stor vilja framför kassen där Oskar Norlöv krigade in en lös puck framför kassen innan Ludvig Collberg krutade in en riktig pärla rätt upp i kryssribban och in. Bois fortsatte ha bra fart på grejorna och hade bland annat också ett skott i ribbans underkant fram till man drog på sig en utvisning när knappt halva perioden gått. Då fick Huddinge flytta upp spelet och man fortsatte också efter att ha lite mer av spelet och det var därför inte orättvis att laget lyckades göra 2-1 sedan Björn Jonasson kommit med bra fart på kanten och lyckats runda en Boisback, bryta in på kassen och komma runt Sandberg. 

Den andra perioden var egentligen ett enda långt powerplay för Huddinge. Hela åtta tvåor drog Bois på sig medan Huddinge endast fick tre. Med en man mer stora delar av perioden så var det naturligtvis Huddinges perioden spel- och chansmässigt. Men Boisarna som var inne gjorde ett heroiskt arbete med att hålla rent framför kassen och Tobias Sandberg tog det som slank igenom. 

Den sista perioden var det Huddinges tur att dra på sig fler utvisningar, tre stycken, och det visade också sig i spelet där det var mest Bois den första halvan av perioden. När sedan båda lagen fick spela fulltaligt under andra halvan så behövde Huddinge trycka på för att få till en kvittering. Och visst hade laget ett par bra chanser men Tobias Sandberg höll tätt och matchen slutade sålunda med en 2-1-seger för Mariestad.

Foto Anna Engström

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram