Boisseger i jämnt derby!

12 februari 2017 21:50

Det hetaste derbyt på 2000-talet såg länge ut att sluta mållöst, men med två minuter kvar så hittar defensivspecialisten Albin Hernod rätt och avgör matchen med matchens enda mål. Bois avgår alltså med segern (0-0.0-0,1-0), men det kunde ha slutat hur som helst.  

Skövde inledde annars de första minuterna något bättre och etablerade några fler och längre anfall. Dock var det Bois förstakedja som stod för det hetaste under perioden. Kedjan med Hägg, Lögdahl och Thörnqvist etablerade anfallsspel och chanser i stort sett varje gång de var inne. Bland annat hade Alba ett halvt friläge men Marmenlind kan rädda både skottet och returen. Allra hetaste chansen hade dock Filip Thörnqvist som hade näst intill öppet mål efter en genial pass av Douglas Lögdahl, men Marmenlind mirakelräddade. Skövdes chanser var som sagt var inte lika klara, men Jesper Emmanuelsson skott från mitt i slottet tvingades Arvid Ljung göra en fin räddning på. Normalt så säkre Arvid gjorde annars ett ovanligt osäkert intryck, puckarna fastnade inte riktigt i plocken utan ramlade ur, och redan i första matchminuten höll han på att tappa in ett inte speciellt märkvärdigt skott. Bois backar spelade dock resolut och såg till att alla returer rensades undan innan en Skövdespelare hann på dom. Lagen hade dessutom var sitt stolpskott i perioden, Oskar Norlövs kom från nära håll, medan Skövdes kom från längre håll och sämre vinkel, där såg Arvid ut att ha koll.

Den andra perioden inledde Bois bäst, bland annat kommer bröderna Engqvist i ett två mot ett-läge men Filips avslut blir lite tamt. Bois har också en farlig styrning av Filip Engqvist som hittar förbi Marmenlind men träffar en Skövdeback (Appel) som räddar mål lite turligt. Skövde har också en chans, Filip Forsmark avslutar från nära håll men Arvid räddar. Med ungefär halva perioden spelad åker Filip Engqvist ut och Skövde får chansen i powerplay. Då visar Bois att de har seriens bästa boxplay och Skövde får endast till ett par skott utifrån som Arvid inte har några bekymmer med. Efter det blir det mer ställningskrig utan några riktigt heta chanser.

Den tredje perioden fortsätter med ett riktigt ställningskrig där inget av lagen riktigt får grepp och tryck. Bois matchar i denna period förstafemman lite hårdare och det är dom som ändå skapar det lilla som blir- Filip Thörnqvist får ett bra avslutsläge men Marmenlind är med.  Hägg har ett annat. För Skövdes del så är det deras kedja med Oskar Forsmark och inlånade Filip Forsmark och Jesper Emanuelsson som är hetast, men de avgörande passningarna hittar inte riktigt rätt. Skövde får ännu ett powerplay med 13 minuter spelade av den sista perioden, men Bois boxplay fortsätter att imponera och Skövdes avslutsförsök blir ut dåliga lägen mot en oskymd Arvid Ljung. Dessutom lyckas Johan Frick precis i slutet av utvisningen rycka sig fri vid blå och han blir då neddragen med Bois enda powerplay som följd. Bois har dock svårt att skapa några riktigt heta lägen tills Albin Hernod strax efter att Skövde blivit fulltaliga drar iväg ett skott mot en helskymd Marmenlind. Skövdemålvakten har inte en chans att se något och när pucken träffar mål så är han chanslös, 1-0. Då återstår det endast två minuter av matchen och Skövde tar timeout för att strax efter också plocka ut målvakten och spela med sex utespelare. Skövde lyckas också skapa ett riktigt bra läge men Daniel Henrikssons skott går över från nära håll. Därmed kan Bois avgå med segern i det hetaste derbyt på 2000-talet!

Sammantaget en riktigt jämn match med två lag som spelade disciplinerat och välstrukturerat. Knappt ett misstag gjordes under matchen utan alla var oerhört noggranna och fokuserade. Men då Skövde vann senaste jämna derbyfighten efter ett sent avgörande kanske det var Bois tur denna gång.

I och med segern är Bois definitivt klara för playoffspel, något som varit lagets mål hela säsongen. Nu kan man sätta upp ett nytt mål, nämligen att komma trea. Den håller man just nu med fyra poängs marginal och lyckas man behålla den så går man raka vägen till playoff 2 och får dessutom både välja motstånd och ha hemmaplan i en eventuellt avgörande match. Den fördelen kan bli guld värd!
 

Foto: Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram