Boisseger i genrepet

11 september 2018 22:40

I en riktigt bra hockeymatch mellan två bra lag så var det hemmalaget som tog hem segern med 2-1 (1-0,1-1,0-0) när Bois tog emot Vimmerby i kväll. Samtliga mål kom i powerplay, där det visades hög klass från båda lagen, men matchavgörande blev att Bois boxplay kom upp stort i slutet av matchen när laget fick spela sista fem minuterna med en eller två man mindre.

Matchen inleddes i ett virvlande tempo där Bois hade lite mer puck i anfallszon men där Vimmerby ställde om blixtsnabbt och var farliga i sina spelvändningar. Det var med andra ord en rätt jämn första halva av perioden nästan helt befriad från avblåsningar. Chanser skapades åt båda håll men målvakterna visade sig från sin bästa sida och höll rent. Under andra halvan av perioden så lyfte Vimmerby upp spelet och hade lite längre anfall och när man sedan får chansen att spela powerplay osar man katt. Som tur är för Bois del så drar Vimmerby på sig en utvisning i powerplay och sedan en till vilket gör att Bois får spela 5 mot 3. Det är då som matchens första mål kommer. Det är Bois andra powerplayenhet som får chansen och det ser kanske inte jättebra ut men då kliver Linus Engqvist in från kanten och drar upp den i plockhandskrysset på egen hand med ett riktigt snyggt skott!

Vimmerby inleder sedan den andra perioden bäst och Tobias Sandberg får fortsätta briljera. Men efter 4-5 minuter så lyfter Bois upp spelet och i ett av flera bra anfall har man ett skott som ser ut och låter som det går i innerribban. Johan Frick är det som fyller på från sin backposition och som kan vandra rätt långt in innan han drar en handledare på plockhandssidan. Domaren väljer dock att inte döma mål, och i sekvensen efter åker Bois ut två minuter. Vimmerby spelar då ett ruskigt bra powerplay, med bra rörelse, snabba pass och hot från blå och hit framför kassen. Pucken går som på ett snöre. Till slut så kommer också kvitteringen efter att Måns Carlsson fått stå och prickskjuta in från nära håll med bara två sekunder kvar av powerplayet. Bois låter sig dock inte nedslås utan man är det spelförande laget och får till slut med sig ett powerplay. Där är det Bois första powerplaylinas tur att briljera. Douglas Lögdahl hittar Eddie Davidsson som direktpassar Lukas Larsson framför kassen och Lukas direktskjuter in 2-1, ett resultat som står sig perioden ut trots att Bois i slutet drar på sig ytterligare en tvåa där Vimmerby fortsatt visat upp ett idérikt spel i numerärt överläge. Tobias Sandbergs säsongsinledning har dock varit ruskig och han släppte knappt ens en retur när de farliga avsluten kom.

Den sista perioden har Bois sedan bra kontroll på fram till det var drygt fem minuter kvar. Då får Bois först en tvåa och sedan fem minuter game penalty på Alexander Anderberg för protest (något som domaren efter matchen tog bort) och Vimmerby som så långt i matchen visat upp ett ruggigt bra powerplay får spela med två man mer. Bois spelar då ett riktigt bra boxplay och släpper egentligen bara till en riktigt het chans för Vimmerby, men då är Tobias Sandberg blixtsnabb i sidled och räddar Jakob Karlssons avslut. I slutet tar Vimmerby också ut målvakten men Bois box står pall och släpper inte till något mer.

Bois visar att man verkligen steppat upp sedan en lite tveksam inledning på träningsmatchandet med fem raka förluster. Nu vinner man mot ett Vimmerby som gått som tåget under försäsongen där dom bland annat besegrat allsvenska Västervik med 6-1. Tobias Sandbergs fina målvaktsspel är en nyckel, men det är inte hela sanningen. Laget spelar tightare och inte så utspritt som i inledningen på säsongen och man hittar varandra på ett helt annat sätt. Det kan bli lite väl mycket chippa in och checka, jag tror säkert att Norell önskar se att laget kommer mer samlat och kan komma in med pucken i behåll, men det är ändå klart bättre än tidigare.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram