Boisaren som blev rikskändis

14 februari 2017 22:20

Tidigare har han fått mycket rosor från hockeyettansupportrar, men det är en tämligen begränsad skara. Men efter att C-more och TV4 sport med flera mediakanaler uppmärksammat Robin Brewitz engagerade kommentering efter Bois derbyseger mot Skövde så blev han rikskändis över en dag. Grädden på moset kanske ändå var att han kom med i TV4:s sportsändning. 

Robin Brewitz, vilket gensvar du fått!

Ja helt otroligt!

Är du överraskad eller trodde du att det skulle kunna bli ett sådant genomslag?

 Aldrig i livet! En sketen bilförsäljare som blir exalterad över en hockeymatch, det hade jag aldrig trott.

Vad tänkte du där egentligen efter 1-0?!

Jag tänkte bara: Äntligen, faan vad gött! Det kändes som att vi var bättre och förtjänade en seger. Vi var ett bättre lag och de ska inte få tråka ut oss med sin tråkhockey där de bara ställer upp sig, de ska inte få lyckas att få ett enda poäng. Så jag tänkte perfekt timing, ÄNTLIGEN kom det!

Jag har kollat upp detta och det är faktiskt TV4 sports mest delade inlägg på hela året: Mer än när Stina Nilsson kom trea i tour de ski, mer än när Sverige tog bandyguldet och mer än något klick från J-VM i hockey!

Oj, det var roligt att höra! Men så är ju Mariestad Bois också lite bättre än de andra, hehe! Nej men helt makalöst, helt otroligt.

Det finns två läger som reagerar olika, de flesta älskar ditt engagemang och önskar se mer av det men det finns också dom som tycker att du är skrikig eller för partisk. Hur tänker du om de som är kritiska?

Jag säger som jag alltid säger, finns det inga kritiker finns det inga röster. Dom som är kritiker har bedömt bara efter highlightsen de kan inte bedöma mig som annat än en partisk urBoisare, men dom som sett mig mer vet att jag är opartisk. Men i mitt yrke så lever man med att folk har åsikter om en, det rinner bara av mig. Sedan att det finns SIKare som inte gillar det är bara bonus, det är roligt att det berör. Det är deras lilla värld, de allra flesta tycker detta är bra och det är bara roligt. Det som folk skriver rinner av mig, jag är så stark så jag bryr mig inte.

Många likar dig vid Niklas Holmgren!

Jag är ödmjuk, han är tränad och expert på det här, jag är kanske som amatör kanske rätt ok ändå men inte alls samma klass. Fast jag tror jag är bättre på att sälja bil, så vi kan väl komplettera varandra.

Har du kopierat honom eller är det din egen stil?

Jag har inte härmat någon, så låter han som mig så är det han som härmat mig i så fall, haha.

Anar du vilken bra reklam detta gör för klubben?

Det hoppas jag innerligt, det är föreningen i mitt hjärta och en stor del av mitt liv så jag hoppas det ger bra respons.

Jag vet att du är väldigt passionerad och följer laget land och rike runt. Du missar inte en match?!

Nej jag åker på samtliga, hemma som borta!

Du åkte till och med till Norrland och Haparanda förra säsongen!

Jajjemen, vi åkte 335 mil i bil för att se laget. Jag tvekade aldrig, jag sa det redan när det var klart att vi skulle spela allettan norra att vi skulle åka.

Hur många mil åker du för att följa laget under en säsong?

Med hemmamatcherna, jag har ju 9 mil till hemmaplan tur och retur så åker jag någonstans mellan 2000 och 2500 mil, jag ser en del träningar och cuper också!

Du tar också ledigt vet jag för att kunna se matcher!

Ja varje gång det är onsdags- eller fredagsmatch tar jag ledigt, jag slutar ju inte förrän kl 18. Jag jobbar in tid på våren och sommaren så att jag har komptimmar att ta ut. Som bilsäljare har man provisionslön så jag tappar en del i inkomst men det är det värt, det gör jag mer än gärna för föreningens skull!

Kan man likna dina känslor för föreningen med kärlek?

Ja absolut, det är mitt liv! Den här föreningen är mitt liv. Jag älskar sommaren men det är när augusti och september kommer som man mår bra. Folk frågar hur man orkar, men det ger så mycket energi. Glädje när vi vinner och frustration när vi förlorar, balansen däremellan gör att man orkar. Detta är det absolut bästa som finns! Jag kommer aldrig kunna släppa det, får jag inte åka på hockey mår jag inte bra. Det är samma sak när Bois förlorar, då ska man inte prata med mig.

Är det den kärleken man märker i din kommentering?

Ja det är därför man blir så entusiastisk, man vill det så gärna. Man älskar att vinna och hatar att förlora. Jag blir däremot aldrig arg på laget när de förlorar, jag lider med dom, jag bryr mig om dom. Jag vet att de vill vinna lika mycket som mig.

Hur började den här passionen, du kommer ju inte från Mariestad utan är uppväxt i Skultorp utanför Skövde?

Ja släkten kommer från Tibro och då är man Boisare, och sedan när jag var 8-10 år kanske så kom jag och kollade på Bois när de spelade i Billingehov och fick uppleva den fantastiska klacken med den härliga stämningen med Krister Holm och Ronnie Larsson i spetsen. Och så med de härliga spelarna på isen med Ronny Johansson och grabbarna, det var enormt häftigt och bra tryck! Numer älskar jag föreningen för att det är en så oerhört seriös förening, man tar ansvar för sin ekonomi, man tar inte till några konstgjorda andningar. Man tar ansvar för ungdomar och juniorer och sköter allt snyggt. Det är därför jag sett till så att mitt företag bidrar med rätt stora pengar till föreningen och jag är med och sponsrar själv också privat med enkronan och lite annat. Jag vill stötta föreningen för jag vet att vi kommer bli en etablerad allsvensk klubb även om det tar tid. Vi har det som krävs, vi är jäkligt bra, kan vi bli fler som gör mer är vi där!

Vad säger du om lagets säsong så här långt då?

Hittills kan man inte klaga på något. Visst har man haft något tapp på vägen, men på slutet har det sett fantastiskt bra ut. Håller vi oss bara friska så blir det en lång säsong. Bra att jag får en ny husvagn i mars!

Då blir det fler utflykter för att se Bois!

Ja absolut, det är ens egen dödsbädd som skulle stå i vägen för att jag skulle se en match.

Då blir det Kumla för din del imorgon?

Skiter björnen i skogen?!

Vad tror du om matchen då?

 Leidborg kommer att se lika butter ut som vanligt när vi vinner med 1-4. Thörnqvist kommer att ha en soloåkning framför båset efter att han gjort 1-3.

Är Thörnqvist din favoritspelare?!

Ja det är det. För det första gillar jag hans spelsätt att alltid ge allt, han gör aldrig en dålig match. Han har bra spelsinne och är en bra ledare på och vid sidan av isen. En ikon som tar hand om alla, han är enormt omtänksam.  Han har stor del i att så många spelare stannar i föreningen, fråga honom hur många som sovit på hans soffa! Dessutom har han ett stort föreningshjärta dessutom. Arvid Ljung är en annan bra spelare, han är ettans bästa målis just nu. Men det finns många bra spelare, varje spelar är unik i Bois och förtjänar att hyllas!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram