Bois veteraner vann SM-guld!

19 mars 2017 16:20

Bois veteranlag var i helgen i Stockholm för att spela SM-slutspel som man kvalificerat sig för under höst och vår. Och det gjorde man så bra att man faktiskt gick hela vägen och tog SM-guld! Kapten i laget är Ronny Johansson som annars är med i Bois sportgrupp. 

Ni har haft en härlig resa förstår jag!

Ja absolut, den kan vi inte klaga på för oss veteraner.

Ni vann alltså SM-guld!

Ja det var riktigt roligt att få titulera sig veteran-SM-vinnare.

Var det väntat?

Det kan jag inte säga. Vi var uppe ifjol och vann en match efter straffar och förlorade tre och några av lagen var samma i år, som Kiruna och regerande mästarna Trångsund, men vi siktade på semi och ta medalj, men det gick hela vägen.

Ni slog Kiruna i finalen men också under gruppspelet tidigare.

Ja då gjorde vi en jättebra match. Vi visste sen förra året att det var tuffare spel än det är vanligtvis i veteranerna, mer intensivt. Men vi hade lite taktiska drag för att tackla detta och vann med 7-2 i gruppspelet och då dom hade spöat Nacka i första matchen visste vi att de kunde förlora med 5 mål och ändå gå vidare. Stockholmslagen är tuffa för att de kör ännu mer tuta och köra och vi var inte riktigt med från start och låg under med 3-0 rätt tidigt. Men så fick vi 3-1 och också 3-2 sedan de tagit ut målvakten. Sedan mötte vi Trångsund i semifinalen och hade 5-0 innan de gjorde några tröstmål. Sedan blev det Kiruna igen i finalen som sagt och där gjorde vi kanske inte en lika bra match som i gruppspelet samtidigt som de lyfte sig, men vi hade lite flyt och gick ifrån till 5-0 innan de började komma ikapp och det  blev 5-4 till slut, men deras sista kom med en sekund kvar så man var aldrig orolig.

Blev det något firat något då?

Det blev det. Det var lite pressat tidschema som dessutom sprack, så direkt efter finalen fick man slänga av sig grejorna bara så kom Tre kronor-bussen och hämtade en till hotellet och sedan blev det bankett på Golden hits alla lag tillsammans och hade det jättetrevligt.

Vilka var det som var med i laget?

 Jag, Johnsson och Medin var förstafemma, sedan spelade bröderna Nyman ihop med Jonas Persson i andra medan Peter Stenberg och Tomas Axelsson spelade i tredje tillsammans med inlånade Jocke Bengtsson från Töreboda

På backsidan hade vi Robban Andersson, Peter Crozzoli, Marko Toivola, Jonas Björkman och Mikael Nordin.

Daniel Andersson från Töreboda stod i målet.

Var det du som blev poängkung?

Ja jag och Fredrik Jonsson vann poängligan tillsammans och Daniel blev bästa målvakt medan före detta elitseriespelaren Osmo Soutokorva blev bästa back och jag blev bäste forward.

Jag läste att det var 40+ som gällde i år?

Ja förra året var det 35 men i år var det 40 så vi tappade fem spelare så vi lånade in några spelare utifrån även om alla spelat i Mariestad.

Var tävlingsskallen kvar eller hade den falnat?

Det var den absolut! Det blev ganska heta duster och adrenalinstinna kamper, det är många som har vinnarskallarna kvar och det är riktigt roligt och lätt att tagga igång. Vi tog ganska få utvisningar medan vi fick en del med oss och där hade vi ett bra powerplay som vi gjorde många mål i. Vi och Kiruna och Skellefteå var de mer spelande lagen och vi kom också 1:a, 2:a och 3:a, Stockholmslagen mer la ner puckarna och jobbade på den. Förra året hade vi mer runda svängar och tog det lugnt, men då hade vi ingen chans så till i år hade vi anpassat oss. Se bara Trångsund, de har tre veteranlag i seriespel och nu visste vi om det så vi satsade och hade lite taktik för annars så går det fort. Vi hade sagt det innan att skulle vi åka upp på SM så skulle vi göra det för att vinna matcher inte för att ta det lugnt, och det lyckades ju.

Hur hårt kör ni, spelar ni seriespel?

Vi har något som kallas rekreationshockey med två poolspel, sedan har Törebodas veteraner ställt upp och mött oss och sedan tränar vi måndagar medan Stockholmslagen kör två gånger i veckan och har seriespel varje helg. Så de kär hårdare men vi var lite spelskickligare och visste vad som gällde.

Eftersom du också sitter i sportgruppen tänkte jag att vi ska snacka lite a-lag också. Igår spelade Bois sin sista match sedan man åkte ut i den avgörande matchen mot Troja. Hur vill du sammanfatta a-lagets säsong?

Med beröm godkänt måste jag säga. Vi pratade om att höja oss i år och ville till playoff och det gör vi i år. Vi gör en bra alletta där vi kommer trea och i playoff tre är vi nära att ta Troja och förlorar kanske på ett konstigt domslut. Så riktigt bra även om man med tanke på det snöpliga slutet kanske velat ha ännu mer.  Killarna har visat vilka enorma vinnarskallar de är och pressade storfavoriterna Troja hårt. Det ska bli kul att börja forma nästa års trupp, vi har sagt att vi låter killarna få ett break över helgen och sedan tar vi en återsamling på måndag och snackar med spelarna.

Har ni börjat bearbeta spelarna något?

Vi har pratat med alla spelare men ville inte snacka kontrakt med alla under allettan och playoff för att få det att snurra för mycket i huvudet på dom.  Men vi hoppas många vill bli kvar och hoppas att vi får ha kvar så många som möjligt. Det är en ung trupp med mycket utveckling i sig och vi vet att vi kan hjälpa dom ta ett steg till och göra dom ännu bättre och till slut kliver dom upp och det är en fjäder i hatten för klubben.

MrMadhawk skrev i sin blogg att Arvid Ljung är klar för Almtuna, är det något du kan bekräfta?

Det får spelarna dementera eller bekräfta, men visst finns det spelare som är i farozonen för att0 gå uppåt och vi vill inte vara något hinder i vägen.  Det visar att vi gör något bra och vi har haft bra släpp upp till allsvenskan de senaste 4-5 åren med flera spelare varje säsong som går upp känns det som. Vi får ta ett snack med dom och några kanske ska hemåt och då får man snacka med dom först, det är den ordningen det får bli. Men vi är inte oroliga, vi har några bra säsonger i ryggen nu och jag tror att det finns mer än 22 spelare som vill spela i Bois också nästa år. Det är en rolig del av arbetet att forma nästa års trupp.

Är målet att få behålla så många av spelarna som möjligt?

Ja jag vill inte ändra men det är alltid några som försvinner, det är svårt att tro att alla 22 spelare som vi har nu kommer att stanna, men vill behålla så många som möjligt. Vi har ett riktigt bra hockeyettanlag och då är det bra att behålla så många som möjligt, vi vet vad som fungerar.

Har ni satt upp någon tidsplan för lagbygget?

Inte mer än att vi vill bli klara så fort som möjligt, men det går inte sätta datum så exakt. Men vi sätter igång nu och så får vi se hur det ser ut. Ifjol blev vi klara tidigt det är skönt, får se om det kan bli något senare nu.

Ja förra året var ni klara tidigt, redan i början av maj.

Ja och det är ju jätteskönt om man kan vara det, sedan får se om vi är det i år. Vi hade spelat färdigt en månad tidigare förra säsongen så vi kanske inte blir klara riktigt lika tidigt i år.

En nackdel med att vara klar tidigt som man skulle kunna tänka sig är att om de dyker upp ett guldkorn senare på marknaden och så finns det ingen plats kvar i truppen…

Har man gjort ett val så tänker man inte på så mycket vad som finns ledigt, då har man spikat sitt lag och kan inte vara bitter för att man inte kan hugga på någon spelare.

När klubbar är intresserade av era spelare måste de snacka med er först då?

Nej det är ingen som är bunden av kontrakt så det gör de inte, och det gör inte jag heller utan de är fria att gå. Därför har man inte heller någon koll på i vilken utsträckning spelarna är kontaktade av andra klubbar heller.

Har du själv några krokar ute efter nya spelare?

Klart man har det, det finns spelare som kan vara intressanta och då är det klart att man hör sig för.

Jag har pratat med många spelare som säger just det att dom visade intresse tidigt och då blev det dom som blev valet. Hur viktigt är det där tror du?

Det kan vara en viktig bit, många är glada över att man hör av sig, och så borde de fungera, men det kanske är olika. Samtidigt kan man inte ringa runt till många heller för då måste man också säga till när man inte är intresserad längre, man måste ju vara seriös när man anmäler intresse. Så det gäller att ha lite lagom med krokar ute så där.

Det finns ju många olika marknader att leta på. Utomlands, superettan, toppspelare från tvåan, hockeyettanspelare och spelare från allsvenskan som kanske kan tänka sig att gå ner ett hack för att få fart på karriären. Vad ligger ditt fokus på?

Det blir inte så mycket utländska spelare kan jag säga, vi har inte det av tradition och det fortsätter vi med. Det är inte alltid enkelt att ta spelare från andra länder. Vi brukar sikta på att ha ett ungt och utvecklingsbart lag men visst får man vara lite öppen om det dyker upp något annat, vi jobbar vitt och brett men med fokus på ungt och utvecklingsbara spelare som har ambitionen att bli bra hockeyspelare.

Hur vill ni bygga laget, vill ni likt i år ha en riktigt stark förstafemma och sedan en bra andra och tredjefemma och en fjärdekedja med mycket egna juniorer eller hur tänker ni?

Vi vill ha ett jämnt och bra lag. Vi kan inte 20 powerplayspelare utan det gäller att hitta formen, har vi fyra duktiga spelande backar kan vi inte ta in en femte utan då får man titta mer på andra kvaliteter, det gäller att ha lite av varje. Sedan var det inte uttalat att Norlöv, Lögdahl och Thörnqvist skulle bli en vass förstafemma, det får man se var de nya passar in, det gäller att hitta lösningar som gör att det blir så bra som möjligt.

Är det några spelare ni kommer att prioritera?

Det är klart det är, men det är inte schysst mot övriga spelare att säga det i media. Vi går i en turordning men sedan kan det hänga på varifrån de kommer ifrån och vad de gör, men vi ska försöka gå fort fram så alla känner att de är med i tankarna och så att alla får chansen att säga hur de tycker och tänker.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram