Bois vann rättvist i toppmöte

06 januari 2017 21:30

Bois tog i afton emot ett mycket formstarkt Nybro hemma i Katrinhallen. Nybro hade samlat ihop sju poäng efter tre tuffa inledningsmatcher, men några fler blev det inte i afton då Bois rättvist kunde inkassera alla tre poäng efter seger med 4-1 (1-0,1-0,2-1).

Att Bois fått självförtroende efter att de också inlett allettan starkt visade de tydligt redan från första nedsläpp. De markerade direkt att Nybro skulle få det tufft att få poäng genom att sätta hög fart och genom att spela fysiskt mot Nybrospelarna som inte fick många tiondelar med pucken innan de hade en Boisare över sig. Bois kunde på det sättet vinna mycket puck och spendera mycket tid i anfallszon. Redan efter ett par minuter hade man skapat flera riktigt bra lägen, dock utan att riktigt få till det sista. Man fick också ett tidigt powerplay (enda för Bois för kvällen) men mer än ett stolpskott blev det inte. Det skulle istället dröja till den elfte minuten innan Bois kunde spräcka målnollan. Efter ett fartfyllt anfall kom Oskar Norlöv fri med Alexander Johansson och drog upp den i högra krysset. Alexander var chanslös på skottet men gjorde i övrigt en riktigt bra insats och lyckades freda sin kasse trots flera riktigt bra Boischanser. Nybro å sin sida skapade knappt en chans värd namnet. Vid ett enda tillfälle fick man lite tryck på Boislaget efter lite Boisslarv, man hade läge ett par-tre gånger om att spela ut pucken, och det gav också Nybro sitt enda powerplay i matchen. Där skapar de också sin enda chans i perioden, ett direktskott mitt i slottet, men Arvid Ljung i Boiskassen avstyrde.

Om Bois hade det väldigt lugnt i den första perioden så hade han mer att göra i den andra. Nybro höjde upp sin skridskoåkning ett snäpp och gav Boisbackarna mindre tid att spela upp pucken och därmed kunde Nybro vinna puck och få både lite längre och vassare anfall. Då klev Arvid Ljung fram ordentligt och avstyrde ett par inbrytningar från både bakom mål och från kanterna. Och när han räddat förstalägena såg Bois backar till att få undan returerna. Bois hade också de sina lägen i perioden och de fick också utdelning. Filip Thörnqvist erövrar pucken bakom mål och skickar in den framför detsamma och där direktskjuter Douglas Lögdahl in pucken. I slutet av perioden rivs sedan Linus Pellfolk ner när han skaffat sig öppet mål och han får straff. Skottet från Pellfolk räddas dock av Alexander Johansson.

Med tvåmålsunderläge så har naturligtvis inte Nybro något att be för utan de väljer att satsa full fart framåt direkt i den tredje perioden. De har också ett par-tre bra lägen, men Arvid Ljung har verkligen varit i zonen sedan han fick chansen de här två matcherna och han inte bara räddar puckarna, han håller dem eller såg till att rafsa till sig returerna. En räddning sticker speciellt ut, när en Nybrospelare tillåts vandra in från kanten rakt in i slottet och skottet kommer snabbt och precist mot plockhandshörnet, men Arvid reflexräddar snyggt med plocken! Bois har under inledningen kanske inte lika många chanser men man lyfter upp spelet mer och mer och gör också 3-0 efter ett riktigt snyggt anfall som startar genom att Arvid Ljung spelar upp pucken snabbt till blålinjens kant,sedan går pucken på ett pärlband tills Filip Thörnqvist får pucken och kommer i ett två mot ett läge och på egen hand lurar Alexander Johansson, hockeygodis! Målet kom efter sju minuter och efter det kontrollerar Bois händelserna bra. Nybro är dock ett bra lag och har ett par lägen att reducera och lyckas till slut med fyra minuter kvar överlista en Arvid Ljung. Sebastian Borg trycker sig in från bakom kassen och trycker in pucken på returen vid första stolpen. Då är det fyra minuter kvar och efter det så är det Bois som har pucken i över tre minuter och tillåter därför inte Nybro att få något tryck i reduceringsjakten. Speciellt bröderna Engqvist gör det riktigt bra då de var inne, de måste vara en mardröm att möta för ett jagande lag! När sedan Nybro till slut chansar med att ta ut målvakten så är det Bois som med tre sekunder kvar fastställer slutresultatet. Douglas Lögdahl gör sin andra kasse för dagen när han från blå lägger in mucken i det tomma målet och segersiffrorna skrivs till 4-1.

Sammantaget en klart rättvis seger. Man är det bättre laget under större delen av matchen och skapar mängder med chanser under hela matchen. Även de minuter då Nybro har spelövertag så har Bois väl så många målchanser, laget har verkligen fått till sitt anfallsspel. Denna match var det speciellt förstakedjan som var framträdande. De gjorde alla mål och allra bäst lyckades Douglas Lögdahl som gjorde två mål och två assists! Nu väntar derby mot Skövde på söndag, så det vill till att ladda om batterierna snabbt!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram