Bois vann playoff 2!

12 mars 2017 22:00

Länge svävade man mellan hopp och förtvivlan, men till slut stod ändå Bois som segrare i den helt avgörande playoff 2 matchen mot Asplöven med 2-1 både i matchen och matchserien. Matchvinnare blev Douglas Lögdahl som satte det matchvinnande målet knappa sex minuter in i sista perioden. Nu är Asplövens säsong över medan Bois lever vidare. Redan på onsdag tar man sig an allettan södras seriesegrare Troja Ljungby hemma i Katrinhallen.

Det är annars Asplöven som skapar matchens första heta målchans då man får ett friläge i matchens andra minut, men Arvid Ljung är tät. Matchens andra heta målchans är Bois och den innebär att hemmalaget tar ledningen med 1-0. Christian Hägg kommer halvt fri till vänster och ska dra Jesper Eriksson, men liksom under gårdagen missar(?) han dragningen vilket ställer Jesper och pucken går in vid bortre stolpen. Ett viktigt mål för efter målet får Bois energi och man är det spelförande laget större delen av perioden. Trots två raka numerära Boisunderlägen i tät följd så lyckas inte Asplöven skapa något. När Bois sedan mot slutet av perioden får chansen skapar man flera riktigt heta chanser, men pucken smiter utanför eller räddas av Asplövenmålvakten.

Den andra perioden var Bois klart sämsta i matchen. Det började redan efter en dryg minut då en Boisback tappar pucken i egen zon vilket ger ett två mot ett läge och passet följdes av ett kliniskt avslut utan chans för Arvid Ljung och 1-1 var ett faktum. Det gav Asplöven energi och man hade många och långa anfall. Arvid Ljung kunde med benäget bistånd av backarna freda kassen från ytterligare påhälsning, trots att Bois drog på sig flera utvisningar i rad, en del rätt onödiga måste sägas. I slutet av perioden så drar istället Asplöven i numerärt överläge för deras del på sig två utvisningar i samma moment vilket gav spel 4 mot 3 och sedan 5 mot 3 för Bois. Intentionerna fanns där, men man hittade inte rätt, delvis kanske beroende på att överläget delades upp i två delar med en pausvila emellan.  

Bois hade sett rätt så möra ut i den andra perioden, måhända rätt naturligt med tanke på alla utvisningar man drog på sig. Men i den tredje perioden så steppade man upp igen. Man flyttade upp spelet och det gav efter knappa sex minuter också utdelning. Oskar Norlöv jobbar tillsammans med Filip Thörnqvist till sig pucken och hittar Douglas Lögdahl framför kassen och han direktskjuter in 2-1-målet. Efter det så stänger Bois matchen rätt så bra, Asplöven skapar inte en riktigt het kvitteringschans under resten av matchen. Att laget drar på sig tre tvåor i tredje perioden, varav en två plus tvåa med 16.08 spelade förstörde naturligtvis definitivt deras planer på kvittering. Visserligen chansar de och tar ut målvakten för spel 5 mot 5, och de får till ett anfall, men då täcker Boisarna genom bland annat Lukas Larsson skott föredömligt och Arvid behöver aldrig ingripa. Med sekunder kvar kommer istället Lukas Larsson ren med den tomma kassen men han väljer att åka in med pucken istället för att skjuta och tiden hinner rinna ut. Det hade dock bara akademisk betydelse.

Sammantaget en riktig krigarinsats av Bois. I den andra perioden såg man mer eller mindre uträknade ut, men man lyckades med stenhårt jobb hålla undan och i den tredje perioden så förlade man mer spel i anfallszonen och kontrollerade då matchen tämligen komfortabelt. Publiken som verkligen stöttade laget till 100% hela matchen gav laget stående ovationer efter matchen, det var de väl värda! Nu blir det vila måndag tisdag, sedan ska Troja få det tufft mot Skaraborgs stolthet på onsdag. Jag tror inte seriesegrarna kan räkna med någon enkel resa!

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram