Bois vann mot storfavoriten

15 mars 2017 23:50

Det blev en riktig nagelbitare när Bois ikväll tog sig an megafavoriterna Troja i playoffspelets tredje omgång. Alla experter såg Troja som klara favoriter men efter matchen var det Bois som kunde fira sedan man avgjort efter sex minuter i sudden med sitt 2-1 mål genom Douglas Lögdahl.

Redan innan matchen så tilldrog sig något speciellt, då firades nämligen Filips 400:e match. Oxarna hade ordnat tal, blommor, banderoller, ramsor och en hyllningsfilm till jubilarens ära och Filip var som vanligt inte sen att tack och hylla Bois och Oxarna.

När pucken sedan släpptes så tog det några minuter innan den första riktigt heta chansen dök upp och då var det Bois som var millimeter ifrån att sätta pucken, den dansade på (och över?) mållinjen. Perioden i övrigt var annars den mest tillknäppta i matchen, men det var inte så att det saknades chanser. Trojas främsta i perioden var ett friläge som Arvid Ljung räddade. Två storspelande målvakter såg dock till att hålla nollorna intakta efter den första perioden och det måste sägas vara rättvist efter en jämn period.

Den andra perioden skruvade Troja upp tempot i. Man kom med mer fart och satte högre press på Bois backar. Det gjorde att det var Troja som hade de längre anfallen och laget hade också flera riktigt bra chanser att ta ledningen. Bland annat fick Arvid göra en svettig parad på ett skott från nära håll och returen sköts i stolpen. Den svettigaste sekvensen för Arvids del kom dock några minuter senare där han först räddar ett friläge och sedan liggande räddar returen innan han till slut precis hinner upp innan han får göra ännu en räddning på ett närskott och sedan lyckas få undan pucken i ett fjärdeläge. Det var det sjukaste målvaktsspelet jag sett måste jag säga, Hasek-klass! Sittplats ställde sig faktiskt upp under pågående spel och applåderade Mariestadsmålvaktens bragdräddningar. Det gav Bois läge att själva ta ledningen. Bois spelade powerplay när Troja drog på sig först en tvåa och sedan en tillsnackad tvåa till vilket gjorde att Bois fick spela 5 mot 3. Filip Thörnqvist hittar då en fri Lukas Larsson framför kassen och på andra chansen hittar han rätt förbi Robin Johansson.

Bois gick alltså ut med ledning till den tredje perioden och såg till en början ut att kunna freda sig väl. Men när Bois får en utvisning emot sig etablerar Troja tryck och Niklas Lehmann kan trycka in en retur bakom en vilt kämpande Arvid Ljung. Målet gav Troja luft under vingarna och man tryckte ner Boislaget i egna zonen. De där riktigt heta chanserna var dock lätträknade men en chans sticker ut där glider under Arvid men på något märkligt sätt lyckas han ändå rädda den med sin målvaktsspade bakom sig. Bois stack upp i enstaka tillfällen och var vid ett tillfälle ytterst nära att göra 2-1 ett par gånger om, vid ett tillfälle så tändes till och med mållampan men Trojas Robin Johansson gjorde en grym parad. Perioden slutar mållös vilket leder till sudden death.

Inför sudden death så ställer sig Douglas Lögdahl upp i omklädningsrummet och säger:

- Är det någon som är sugen på att bli hjälte här idag så skynda er för annars tänker jag sätta ett!

Och vad rätt han fick! Visserligen såg Norlöv ut att lura honom på hjälterollen sedan han plockat ner pucken med handen framför helt öppet mål och bara ska svepa in den, men i sista millisekunden kommer en Trojaklubba emellan och räddar. Därför dröjer det till 6.01 innan matchen avgörs genom nämnde Douglas. Han får ett genialt pass av Oskar Norlöv mitt i slottet och drar in den lågt på stötsidan och hela hallen exploderade: Bois vann första ronden! Men matchserien är inte avgjord än, redan på fredag så möts lagen igen i en match som kan vara den avgörande. Till den arrangerar Oxarna en bussresa, häng på för denna match vill ni inte missa! 

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram