Bois valde Skövde i playoff 1

26 februari 2018 13:10

När Krif hade valt Köping så återstid fem lag att välja bland när Bois tränare Karl Helmersson skulle bestämma sig för vilket lag man ville möta i playoff 1: Tranås, Skövde, Kalix, Nybro och Visby/Roma. Valet föll då på Skövde, Bois och hela ettans hetaste derbymöte blir alltså ännu hetare när det nu blir en vinna eller försvinna-match. 

Karl Helmersson: Valet föll på Skövde, var det förstavalet eller hade ni tankar på att välja Köping om de funnits kvar (Krif valde dom innan Bois fick välja)?

Vi hade bollat för- och nackdelar med alla lag och när Kallinge valde Köping så hade vi Skövde kvar och då föll valet på dom. Vi har tre mil dit och fyra raka segrar under seriespelet så vi känner oss bekväma med det valet.

Debattens vågor har gått höga inne på oxarna.se: En del ville absolut ha Skövde i playoffspel medan andra tyckte ett sådant val vore dumt då det i ett derby inte alltid kanske är bästa laget som vinner. Hur tänkte ni kring det, att det kanske är lite mer slump i ett derby?

Vi har gjort bra matcher mot dom och har fyra segrar. Vi vet var vi har dom och dom oss. Det är speciella matcher med mycket publik på matcherna och en härlig inramning, men vi har varit med om det tidigare och jag är övertygad om att det kommer att vara det bästa laget som kommer gå segrande ur det.

Som du sagt så vann Bois alla fyra matcher i seriespelet. Vad gjorde ni bra i dom matcherna så att ni vann?

Vi har spelat vårt spel, hållit bra fokus och spelat hockey i en bra fart. Utnyttjat powerplay och boxplay på ett bra sätt men ändå inte dragits med i känslorna utan hanterat det på ett bra sätt.

Alla lag har sina styrkor, vad är Skövdes?

Det gäller att vara på sin vakt i omställningsspelet där de är snabba. Sedan har de en back som Albin Lindgren som producerar i powerplay, så det är sånt man ska hålla koll på.

Du är ju Mariestadkille, kan du komma på ett hetare derby?’

Nej det kan jag inte göra, vi står inför de hetaste derbyna någonsin om några dagar, det ska bli skithäftigt. Vinna eller försvinna mot våra stora rivaler, det är bara att gå ut och njuta och gilla läget. På den här nivån är det de klart häftigaste matcherna som spelas. Det är svart eller vitt, antingen vinner man och går vidare, eller så förlorar man och då är säsongen över.

Och du är väl inte sugen på att avsluta säsongen redan?!

Vi har inställningen att spela till 15/4 och då ska man gå igenom de här playoffstegen. Men vi har största respekt för Skövde, det kommer att bli ett krig.

Hur ser du på er form?

I helgen tycker jag vi spelar bra i 50 minuter mot Piteå men gör lite misstag sista 10, och i matchen Mot Örnsköldsvik senast hade vi mer att ta av. Visst seger med 4-0 men prestationen är jag inte helnöjd med. Men jag tror inte att det kommer att vara några problem inför uppgiften på torsdag, vi kommer vara taggade.

Ni kom hem sent inatt, orkar ni ladda om till torsdag?

Det kommer vi absolut göra, vi kommer att vara fullproppade med energi.

Hur slutar matchserien?

Du får inget resultat, men vi vinner matchserien!

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram