Bois utslaget i playoff 2

11 mars 2018 22:50

Bois har spelat färdigt för säsongen. Detta står klart efter att Bois idag förlorat den avgörande playoff 2-matchen med 1-3. Västerås vinner därmed matchserien med 2-1 i matcher.

Första perioden inleds med ett intensivt Västeråstryck och man är ytterst nära att ta ledningen med ett skott från blå. Men Efter 4 minuter så får Bois sitt första längre anfall och efter det är det Bois tur att hålla i taktpinnen och man får också ett par bra skottlägen att ta ledningen utan att lyckas. Sedan är det Västerås som har ett par farliga anfall och man är ytterst när att spräcka målnollan men Sandberg gör en riktig monsterräddning. Bois får under perioden två powerplay och man gör mål under sitt andra. Ludvig Collberg kliver in från backplats och drar upp pucken i klubbkrysset när Dahlbom är ordentligt skymd. Bois båda powerplay var riktigt bra i den första perioden medan Västerås inte var av sämre märke. Bois är också ytterst nära att utöka ledningen när man i slutet av ledningen har ett riktigt mönsteranfall, men Dahlbom räddar.

Om den första perioden var rätt jämn så kan man inte säga detsamma om den andra, för där är det Västerås för hela slanten. Bois drar på sig utvisningar och Västerås får ordentligt tryck mot ett Bois som såg rätt slitet ut. Bois försvarar sig dock väl och lyckas hålla Västeråsarna bra utanför boxen. Men när Conny Strömberg hittar Jespel Johansson mitt i boxen i spel 6 mot 4 så ringer det. Jesper drar upp pucken i nättaket bakom en chanslös Tobias Sandberg i Boiskassen. Något mer mål blir det inte.

I den tredje perioden så kommer inte Filip Engqvist ut till spel. Men Anton rask kommer in istället och han tillsammans med de andra Boisarna verkade ha druckit energidryck i pausen för man är med på ett helt annat sätt i matchen.  Redan i första anfallet skjuter Erik Olsson en stenhård handledare som tyvärr går i ribban, och i anfallet efter är det också nära ett Boismål. Det är dock Västerås som får periodens första mål, Fredrik Johansson rundar kassen och hittar Pontus Holmberg som kan dra in en isare förbi en skymd Sandberg. Bois tvingas chansa lite framåt och Douglas Lägdahl är nära ett par gånger om att kvittera, men så vänder Västerås spelet och Jesper Cederberg hittar Jesper Johansson på bortre stolpen och 3-1 är ett faktum. Bois försöker och försöker att komma in i matchen igen, men Västerås försvarar sig förtjänstfullt och håller undan.

Därmed är Bois säsong slut och det är naturligtvis riktigt trist. Speciellt som killarna gjort tre riktigt bra insatser mot Västerås. Douglas Lögdahl har burit ett tungt lass då laget gått på tre centrar och han dessutom spelat alla boxplay och powerpla och han gjorde det verkligen med den äran. Isens klart bäste spelare!  Andra Boisare att lyfta fram idag var Tobias Sandberg som återigen gör en riktigt bra insats i Boiskassen, samt Roman Semjonov som varit riktigt som ersättare till Filip Thörnqvist.

Nu får laget slicka såren och så hoppas vi att så många som möjligt väljer att förlänga när det blir dags för kontraktsskrivning. För detta lag innehåller bara spelare man vill behålla!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram