Bois slog seriesegraren enkelt

18 januari 2017 23:00

Borlänge vann den västra hockeyettan i stor stil, hela nio poäng före Bois som kom tvåa. Dessutom hade dalalaget två raka segrar mot Bois. Men i kvällens första match lagen emellan i allettan så fick Skaraborgslaget en gruvlig revansch. Bois kunde nämligen ta en klar 1-5-seger (0-3,1-0,0-2) som man grundlagt tidigt då man ledde med 0-3 redan efter ungefär halva den första perioden.

Bois fick en riktigt rivstart på den första perioden då man redan efter 1,17 kunde ta ledningen. Alexander Liljedahl gjorde sitt tredje mål på de senaste fyra matcherna sedan han serverats en fin pass framför mål av Oskar Olsson. Tredjelänken i kedjan, Henning Dahlberg, skymde förtjänstfullt. Bois inledde överlag väldigt piggt och Borlänge verkade lite tagna på sängen av ett hårt checkande Boislag. Men det var inte efter hård cecking som också 0-2 kom, utan det var istället frukten av ett flygande Boisanfall. Erik Jones hittar med ett långt uppspel Douglas Lögdahl som lägger in den till en framstormande Filip Thörnqvist som direktskarvar in pucken i plockhandskrysset hos Markus Hellgren. Då hade inte ens fem minuter gått av matchen. Borlänge försökte efter den usla starten lyfta upp spelet och man hade också ett par avslut innan Bois utökade sin ledning efter ännu ett flygande anfall. Filip Engqvist tar in pucken i bra fart på vänsterkanten, blir hårt uppvaktad av två Borlängespelare men hittar in till Tobias Björklund som serverar Albin Hernod pucken på silverfat och han kan i bra läge direktskjuta in 0-3 efter 11,32. Bois var väldigt effektiva i lägena denna afton måste sägas. I den första perioden hade man inte mer än ett par ytterligare lägen som brändes, men Borlänges chanser  var ytterst lätträknade i den första perioden. Något skott, någon tilltrasslad situation framför kassen var allt, men Arvid Ljung agerade förtroendeingivande.

Det finns inget svårare än att leda med 0-3 sägs det ju och det stämmer väl inte men det är ett svårt psykologiskt läge. Bois var lite för nöjda och blev då lite för bekväma i den andra perioden. Inte för att Borlänge dominerade, men de var det lite bättre laget i den andra perioden och chanserna de lyckades skapa var hetare än i den första perioden. Och det var Borlänges förstakedja med Markus Andersson och bröderna Eriksson (Lars och Nils) som låg bakom det absoluta flertalet av dom. Därför var det inte konstigt att det också var dom som till slut kunde spräcka Arvid Ljungs målnolla. Lars Eriksson fångar upp en lös puck några meter innanför blå och skjuter ett dragskott i Ljungs plockhandskryss. Efter reduceringsmålet lyfter Bois upp spelet igen, delvis hjälpt utav ett powerplay. Där spelade Bois bra, dock utan att få in något mer mål.

I den tredje perioden var Borlänge tvungna att jaga mål medan Bois var nöjda med att bevaka sin ledning. Man tog inga risker utan såg till att hålla Borlängespelarna utanför sig och stänga linjerna. Det lyckades laget bra med, men Borlänge är ett för bra lag för att stänga ner helt. Laget fick ett par riktigt heta lägen, ett friläge och ett skott från nära håll efter ett långt sidledspass, men Arvis Ljung visar att han är i zonen och gör kalasräddningar på båda. Bois är effektivare i sina lägen. Redan efter 6,13 i perioden så dödar mer eller mindre Bois andrakedja matchen. Linus Pellfolk vinner puck bakom kassen och passar en framstormande Lukas Larsson framför detsamma och direktskottet är otagbart. Borlänge chansar tidigt med att ta ut målvakten, man får till att börja med då spela 5 mot 3 då två Boisare och en Borlängespelare var utvisade. Arvid Ljung håller dock tätt och när Bois blir fulltaliga så petar Christian Hägg pucken förbi den ena backen och sprintar ifrån den andre vilket gör att han enkelt kan lägga in pucken i den öppna kassen. Det var säkert riktigt skönt för Christian som skapat mängder med chanser i allettan utan att få in den.  Målet betydde 1-5 och det blev också slutresultatet.

En bra genomförd bortamatch för Bois del, där man tack vare en bra start på matchen enkelt kan avfärda grundseriesegraren. Många var bra, men ska jag lyfta fram några så är det Albin Hernod som spelade riktigt starkt i egen zon, Arvid Ljung som stod för några riktigt bra räddningar och Filip Thörnqvist som både gjorde mål och slet heroiskt. I och med segern avancerar Bois till en tredjeplats, kan man hålla den så direktkvalificerar man sig till playoff 2 vilket vore riktigt bra om man vill nå en kvalserie fram i vår.

Till sist en positiv sak: Lukas Larsson, Albin Hernod och Christian Höägg gjorde alla sina försat mål i allettan. Det kan bli betydelsefullt att fler kliver fram och producerar vid sidan av den hyperproduktiva förstakedjan. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram