Bois Skaraborgs stolthet

05 november 2018 23:40

Bois fortsätter att ståta överst på den Skaraborgska hockeytronen. Det står klart efter en solklar 1-5-seger (1-2,0-1,0-2) för Mariestad i dagens derby i Billingehov. Det var match i första perioden men sedan förmådde inte Skövdelaget rubba en stabil Boisdefensiv.

Det var annars en rätt jämn matchinledning där Skövde försökte sätta hård press på Bois backar för att vinna puck högt upp. Det lyckades man också med inledningsvis stundtals i den första perioden. Man fick också ett bra läge tidigt då man fick chans att spela powerplay. Men Bois boxplay har fungerat bra så här långt på säsongen och man stängde effektivt ner Skövdes powerplay. När Bois strax efter fick chansen så tog man bättre tillvara på chansen. Oliver Ödman Hadzinikolic sköt och Jesper Lindén styrde otagbart för Hugo Fagerblom till det viktiga första målet. Men ledningen höll bara en dryg minut innan Skövdes hårda forechecking gav utdelning. Det är Ludvig Collberg som slänger iväg en chanspass rakt in framför egen kasse och då det inte fanns någon annan än Skövdes Johan Planeby där så får han ett friläge som Sandberg inte lyckas avvärja utan pucken hittar in mellan benen. Matchen fortsätter vara jämn men det är ändå Bois som får nästa mål. Douglas Lögdahl lägger en finurlig pass på en framstormande Oliver Ödman Hadzinikolic som sticker fram klubban och lyckas styra den förbi Linus Fagerblom. Sedan tar det bara en dryg minut innan matchens kanske stora snackis sker. Libelin Valiant Bäckström åker ut på matchstraff sedan han huvudtacklat en Filip Engqvist som gjorde sin första match för säsongen. Filip fick klia av isen med en befarad hjärnskakning, mycket trist! Bois drog dock ner tempot högst radikalt i det numerära överläget och Skövde kunde tämligen bekvämt klara av hela det numerära underläget och perioden slutar 1-2.

Den andra perioden var lite mer tillknäppt och framför allt hade Skövde svårt att skapa chanser. Antalet anfall hemmalaget hade var lätträknade men även om Bois hade betydligt fler anfall så var de klara målchanserna få. Vid ett av tillfällen så lyckas dock Bois hitta rätt. Alexander Anderberg skjuter sent i perioden från blå och Douglas Lögdahl hittar rätt med en styrning till 1-3, rättvist sett till matchbilden.

Den sista perioden Dominerar Bois än mer eftertryckligt. Skövde skapar ingenting på egen hand utan det är Bois som styr och ställer. Då kommer också matchens delikatess: Linus Engqvist lägger en utsökt macka till Jesper Lindén som kommer ren från kanten. Han gör en lång och snygg dragning runt Fagerblom och lägger in den i öppen kasse. Efter det så ser Skövde väldigt håglösa ut och Bois kontrollerar matchen med eftertryck. Därför är det också fullt logiskt att Bois också gör 1-5. Oskar Norlöv vinner en pkduell mot kortsargen bakom Skövdekassen och lägger in pucken framför mål där ”Hadzi” sånär slår in pucken men Fagerblom räddar förstaläget men när Oskar Olsson kommer först på returen lyckas han hitta luckan mellan benen på Skövdemålvakten.  Resten av perioden är det närmare 1-6 än 2-5 men något mer mål blir det inte och Bois tar hem en 5-1:a.

Sammantaget en klart rättvis seger för Bois även om det riktiga skönspelet saknades som det ofta gör i derbyna. Bois var mer strukturerade, tyngre, vassare och snabbare. Bois tränare Markus Norell vill efter matchen lyfta fram kedjan med Linus Engqvist, Erik Olsson och Linus Engqvist men också Jesper Lindén på forwardssidan, medan Alba och Anderberg lyfts fram på backsidan. En skön seger som grumlades en del av skadan på Filip Engqvist. Också Eddie Davidsson fick kliva av och spelade inte i tredje perioden. Nu blir det bara en dags vila att slicka såren på och sedan blir det Grums som ska försöka rubba Skaraborgs stolthet hemma i Mariehus arena.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram