Bois säsong över

18 mars 2017 22:50

Bois bjöd verkligen upp mot Troja i alla tre matcher i playoff 3 och man vann också en, men i gårdagens match förlorade man precis runt slutsekunden och i kvällens drabbning på bortaplan så ledde man länge men fick till slut ge sig när orken tröt i den tredje perioden med 3-2 (0-2,1-0,2-0). 

Bois hade en tung ryggsäck att bära från den andra matchen att bära i och med det mycket tveksamma matchavgörande målet kring slusekunden och diskussionerna kring den. Men laget hade verkligen gjort sitt bästa för att lägga den bakom sig och gjorde en storstilad inledningsperiod av matchen. Man hade stundtals bra tryck på Troja och skapade flera riktigt bra chanser och man lyckades också göra två mål. Det första kom efter en spelvändning där den för dagen pigga Alexander Liljedahl avancerade på vänsterkanten i en två mot etta och hittade Lukas Larsson som direksköt in 0-1 efter 8,44. Och av bara farten fortsatte man att spela fin hockey och en knapp minut senare kom också 0-2 efter att Linus Engqvist skjutit från blå och pucken styrt på ett Trojabenskydd och in. Christian Hägg har också ett rent friläge som Robin Johansson avvärjer innan Trojas första riktiga chans kommer efter 16 minuter, men Arvid Ljung är med på närskottet. 

Även den andra perioden inleder Bois piggt och oskar Norlöv har ett gyllene läge att göra 0-3. Men efter några minuter åker först Lukas Larsson och sedan Filip Thörnqvist ut och i det efterföljande 5 mot 3-spelet så rämnar Bois försvarsmur och Stefan Söder kan forcera in en retur. Målet gav Troja energi och laget började få längre anfall och mer lägen, bland annat har man ett skott i stolpen. Bois får en tillfällig respit i och med lagets enda powerplay, där man också har ett riktigt bra läge att göra 3-1, men sedan är det Troja som tar tag i taktpinnen igen, dock utan att göra mål.

Bois ledde alltså med 1-2 inför den tredje perioden och Troja ger naturlgitvis allt för att få till en kvittering. Redan efter 3.41 kommer den också, ett skott från blå av Mattias Åkesson styrs av Sebastian Benker till 2-2. Efter det så är det Troja för hela slanten. Ett alltmer tröttkört Bois får ägna sig åt att försvara sig och det håller inte i längden. Mitt i perioden så byter alla Boisare samtidigt och det ger Daniel "Trucken" Karlsson fri gata mot Arvid Ljung på vänsterkanten och med ett mäktigt slagskott så gör han 3-2. Bois försöker lyfta upp spelet men man har inte riktigt kraften. Ett bra kvitteringsläge har man sedan Lukas Larsson och Alexander Liljedahl åter en gång kommit i en två mot etta, men Liljedahls direktskarv går precis utanför. Mot slutet försöker man med att plocka ut Arvid Ljung men Troja håller tämligen enkelt undan och vinner med 3-2.

Bois gör matchseriens kanske bästa period i den första, men ju längre matchen led desto mer tog Troja över, det unga Boislaget hade helt enkelt inte orken att försvara sin ledning mot ett tungt, spelskickligt och skridskostarkt Troja som därmed tar segern i playoff 3 med 2-1 i matcher. Bois ska dock vara mycket stolta över sin insats under säsongen, man kom på en fin tredjeplats i allettan södra och gav storfavoriterna Troja en gård fight hela vägen in i kaklet. Nu väntar silly season och får jag önska så önskar jag att sportgruppen skriver med så många man bara kan. Även om naturligtvis många i laget kommer att vara intressanta för klubbar också högre i seriesystemet.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram