Bois övervann Bodens fästning

17 februari 2018 19:50

Bättre och bättre period för period. Så kan man sammanfatta lördagens möte mot Boden där Bois till slut kunde avgå med segern med 3-1 (0-0,1-1,2-0).

Annars började matchen väldigt tillknäppt och fysiskt. Det var trångt överallt på isen och det bjöds på en hel del tacklingar. Boden låg nära Boisspelarna och låste deras uppspel bra med många åkstarka spelare. Sedan försökte de spelvända så fort de kunde och även om Bois mestadels lyckades få stopp på Bodenattackerna så fick de ett friläge som Tobias Sandberg i Boiskassen kom upp stort på. Vad gäller Boisattacker så var det tredjekedjan med bröderna Engqvist och Johan Dahlbom som stod för det mesta och det bästa i den första perioden. Filip Engqvist har ett läge helt ren med Pavel Krajcovic i Bodenkassen men slovaken nöp avslutet, och när Filip kombinerade med brorsan Linus så lyckades Bodenkeepern rädda både förstaskottet och returen på nära håll. Lagen hade var sitt powerplay och där lyckades Bois skapa klart bäst tryck, men man lyckades inte riktigt i de avgörande lägena.

Till den andra perioden höjde Bois tempot lite och fick i alla fall inledningsvis bättre och längre tryck. Det är också på efter ett långt anfall som Douglas Lögdahl med ett genialt pass från förlängd mållinje långt ut hittar en framstormande Oskar Norlöv på bortre stolpen och såna lägen missar inte Oskar. Bois fortsatte ha rätt bra tryck men började sedan slarva i uppspelen vilket gav ett par Bodenlägen. Då väljer Boistränaren Karl Helmersson ta timeout, men slarvet fortsätter och det är just efter ett sådant som kvitteringen kommer. Ett felpass i egen zon snappas upp av Bodens Anton Nyman som passar till Alfons Nordberg som kan lägga in den i öppen kasse, chanslöst för en annars utmärkt spelande Tobias Sandberg. Då hade det gått 13 minuter av perioden och gav först lite energi till Boden men de sista minuterna var det mest Bois igen, dock utan att lyckas hitta rätt.

I den tredje perioden så har Boden svårare för att skapa lägen, Bois får stopp på de snabba Bodenspelarna och när de väl kommer in så hamnar de ute i sarghörnen. Bois skapar å sin sida fler och bättre chanser, bland annat har Filip Engqvist ett friläge från blå men Krajcovic mirakelräddar. Men när Bois får sitt andra powerplay i perioden så ringer det till slut. Krajcovic radar upp parader innan han till slut får ge sig när Lukas Larsson rakar in en retur. Bois fortsätter efter det skapa en del chanser samtidigt som Boden mest ägnar sig åt att köra fast i Boisförsvaret. Med 1,27 kvar tar Boden ut målvakten men det ger bara Filip Engqvist öppet mål till 3-1. Boden tar  ut målvakten ytterligare en gång men det är Bois som är närmast att göra mål då Oskar Norlöv prickar stolpen från 7-8 meter. Matchen slutar sålunda 3-1.

Boden gjorde det bra som långa stunder lyckades låsa Bois annars fina anfallsspel, men bröderna Engqvist lyckades ändå skapa en hel del och gjorde det bra. Men främst förtjänar backarna att lyftas fram idag, Jens Högbom och Albin Hernod var kanske allra bäst. Nu får laget ta nya tag, för redan imorgon kl 15 är det dags för ny match då Kalix kommer på besök. Kalix som idag fick stryk mot Skövde efter straffar.

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram