Bois överlägsna spelmässigt

12 mars 2017 02:00

Boisprodukten Adam Willig lämnade inför säsongen Bois för att prova lyckan i Tranås. Där fick han rätt mycket istid i laget som missade allettan men som sedan vann den södra fortsättningsserien. Men efter att ha slagit ut Grästorp i förkvalet så åkte man sedan ut i två raka matcher mot Väsby i playoff 1. Det öppnade upp för Adam att komma och se Bois spela playoff 2 mot Asplöven och hemsidan tog sig naturligtvis ett snack med honom.

Välkommen tillbaka till Katrinhallen får man väl säga!

Ja tack, det är kul att vara hemma igen!

Har du sett några matcher tidigare?

Nej det var första matchen för säsongen faktiskt, det har varit fullt upp och krockat med våra matcher och så.

Hur har din tid i Tranås varit?

Det har varit roligt, att få se lite nytt och framför allt att få möta lite nya lag. Söderserien var riktigt tuff innan jul och vi missade allettan med en poäng så det sved rejält, men annars har det varit bra.

Tranås som varit lite upp och ner annars under säsongen.

Ja det får man säga, vi har haft svårt att hitta ett grundspel vi är trygga i och kan spela match efter match.

Och för egen del har du fått rätt mycket istid.

Ja det har jag fått sedan har det varit perioden med mindre men så är det ju när laget har blandat och gett. Men det har varit en kul tid.

Ni åkte ut i playoff 1 mot Väsby, vad tyckte du om dom?

De var ett bra lag som åkte mycket skridskor, de tutade och körde och det passade inte oss riktigt. Vi gjorde två dåliga perioder mot dom då de fick fast oss och det var dom vi föll på. De andra fyra var vi det bättre laget.

Fast å andra sidan innebar det att du fick tillfälle att se Mariestad igen!

Ja precis, haha.

Vad tyckte du om matchen och Bois idag?

Jag tycker att Bois gör en riktigt bra hockeymatch idag. Man flyttar pucken mycket snabbare än motståndarna, varje spelare är passningsbar mycket fortare och vill ha pucken. Det tycker jag är det som skiljer dom två lagen. Man kan åka mycket skridskor och kämpa och tacklas, men förflyttar man pucken snabbt och bra mellan varandra så kan man styra matchen och det gör Mariestad mycket bättre.

Så du tycker det var en rättvis seger?

Det tycker jag absolut! De flaxar till och får några enkla mål medan Mariestad mer spelar sig till sina mål. Men alla mål räknas och så kan det se ut ibland, kanske inte ska kalla dom enkla ändå.

Imorgon blir det en tredje matchen kan du sia och säga hur den matchen slutar?

Jag tror att det kommer att bli en hård och tight match, även fast jag känner som gammal Boisare att det gärna får se ut som idag med ett överlägset spel.

Om du får lyfta fram några idag, vilka skulle det vara?

Jag tycker att Oskar Olsson ser pigg ut idag, han är lugn och trygg med pucken och utnyttjar sitt spelsinne. Sedan tycker jag Filip Thörnqvist såg bra ut idag också, det syns att han och Douglas är bekväma och trygga tillsammans med sitt spel på isen och det ska de ju vara också med en sdan kanonsäsong i ryggen. Men samtliga spelade bra!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram