Bois överlägsna seriefemman

05 december 2018 23:10

Överlägset Bois

Bois var fullständigt överlägsna ett oväntat blekt Arboga i dagens match och vann med 4-2, siffror som var klart i underkant. Bois släppte knappt till en målchans för Arboga medan man själva hade 3-4 ramträffar och många andra lägen som lika gärna kunde ha resulterat.

Arboga hade betydligt mer att spela för i dagens match då man just nu innehar den femte och sista allettanplatsen. Därför förväntade undertecknad en riktig anstormning från Västmanlänningarna men av det blev intet. Visst försökte Arboga checka högt, men Bois var snabbt nere på puckarna och spelade enkelt förbi pressen och kunde istället själva starta anfall. Speciellt kedjan med Douglas Lögdahl, Filip Thörnqvist och Oskar Olsson hade fina anfallskombinationer så fort de var inne, och det var också dom som hade den första heta chansen efter ett snabbt passningsspel, men Oskar Olsson skarvning ren med Daniel Eriksson räddades av Arbogamålvakten. Bois hade bättre lycka i sitt checkingspel och det var efter att Eddie Davidsson framgångsrikt erövrat pucken och snabbt levererat den till en fri Jesper Lindén som 1-0 kom. Jesper tog emot och sköt i en och samma rörelse och då hann inte Daniel Eriksson med att rädda skottet som gick in lågt på plockhandssidan. Bois fortsatte dominera också efter ledningsmålet och några minuter senare kom också 2-0. Lukas Larsson tar sig in i zonen på vänsterkanten och hittar en framstormande Linus Engqvist som bara sätter dit klubban och styr in pucken mellan benen på Arbogakeepern. Arboga har inte en målchans värd namnet på hela perioden och det kändes hur säkert som helst.

I den andra perioden försökte Arboga komma lite närmare Bois i sin checking och lyckas till en början lite bättre, men Bois har fler och längre anfall. 3-0 kommer efter ett sådant och det är Albin Sethsson som skjuter ett oväntat skott från kanten precis när Oliver Hadzinikolic och en Arbogaback passerar kassen så Daniel Eriksson ser ingenting och pucken hittar in i första krysset. Efter det kommer det märkligaste målet på länge (någonsin?) i Katrinhallen. Mathias Linnarud tar sig snyggt emellan två Boisspelare och skjuter i stolpen, ribban och ut, något man kan se på videobilder efteråt. Domaren dömer dock mål och det är reducerat trots Boisprotester. Under minuterna efter målet blir det rätt stökigt på isen och det följer flera utvisningar. Arboga får chans till spel i powerplay, men precis som under de andra utvisningarna skapar de ingenting. Istället är det Bois som gör mål. Johan Frick hittar med en delikat passning från djupt i egen zon en fristående Douglas Lögdahl på bortre blå och i dom lägena är Douglas säker, pucken sitter lågt på plockhandssidan. Bois får också chans till powerplay och man radar upp gyllene lägen men pucken går i ribban, den går i stolpen och den dansar på mållinjen, men in går den inte utan 4-1 står sig perioden ut.

Precis i inledningen av den sista perioden så kommer en av ett fåtal riktiga Arbogachanser i matchen. Kevin Jågas Hansson erövrar puck och håller iskallt i pucken och lurar ner en Boisback och passar förbi en andra och serverar då Gabriel Erikgärds ett vidöppet mål till 4-2. Då skulle det kunna bli darrigt i Boislägret, men det blir det aldrig. Även om tempot går ner lite i några minuter så är det aldrig någon fara på taket och sedan höjer Bois tempot igen och då hinner inte Arboga med. Bois har ett par högkaratiga lägen att utöka sin ledning men Daniel Persson står emot. Arboga tar med en dryg minut kvar ut målvakten men något mer mål blir det inte och Bois vinner matchen.

Idag var det många som var bra men utöver nämnda kedjan med Douglas som center vill jag också lyfta fram kedhan med Eddie Davidsson Jesper Lindén och Karl Sillanpää. ”Sillen” fick pris som matchens lirare, inte oförtjänt, medan Jesper gjorde en gedigen arbetsinsats plus mål och Eddie rönte stora framgångar med sin eminenta blick. På backsidan gjorde Johan Frick en bra match och även Alexander Anderberg ska ha plus för sin insats.

Foto: Anna Engström Mariestad Bois Hockey

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram