Bois möter Asplöven i playoff2

06 mars 2017 15:40

Det blir Asplöven som Bois får ta sig an i playoff 2. Det står klart efter att valen gjorts idag. Bois hade att välja på Piteå och Asplöven och Bois valde då seriesjuan från den norra allettan. Asplöven har ett väldigt meriterat lag, så det lär bli en tuff nöt för Mariestad. Hemsidan ringde upp Boistränaren Karl Helmersson för en kommentar. 

Karl Helmersson, det blev Asplöven för er del i playoff 2. Anade ni det eller trodde ni att det skulle bli ett söderlag?

Vi hade fått indikationer på att Sundsvall ville välja ett söderlag, så det var ingen överraskning utan vi var förberedda på att det kunde uppstå.

Du är inte förvånad över att de valde Vimmerby?

Vi trodde att eftersom de tagit 11 av 12 poäng mot Piteå och det var närmare dit så kanske de skulle välja dom, och hade vi fått välja mellan Piteå och Vimmerby så hade vi valt Vimmerby. Men det ska bli jäkligt roligt och inspirerande med Asplöven.

När det blev er tur att välja så fanns det bara Piteå och Asplöven kvar att välja på. Hur gick tankarna?

Det var mer känslan vi gick på. Vi mötte Piteå två gånger i allettan förra året och förlorade då snöpligt hemma, det var den matchen det vände neråt för oss. Och stora delar av truppen och jag var med då så då blev känslan att vi skulle välja Asplöven.

Bois har faktiskt mött Asplöven tidigare, när vi gick upp i allsvenskan. Men då var inte du med!

Jag var inte med då när vi gick upp, jag kom säsongen vi spelade allsvenskan, så det är en ny bekantskap för mig.

Du kanske har hyfsad koll på dom ändå?

Jag har inte börjat kolla in lagen så än, utan det får man göra i dagarna som kommer, då är videon ett bra verktyg. Vi har ingen panik så, vi kommer att ha allt vi behöver till på torsdag.

Tittar man på eliteprospects så har Asplöven ett väldigt rutinerat lag med många finnar med fina meriter…

Ja det är ett lag med många med bra cv, men det är också ett hopvärvat lag med många finnar och folk från andra håll, vår grupp är nog tightare. Vi kommer trea i den bästa av de två allettanserierna, så de har mycket att bevisa för att slå oss.

Asplöven i sin tur kom sjua i den norra allettan trots att de var favorittippade av många med tanke på sitt fina spelarmaterial.

Många hade förväntat sig mer av dom, de har inte riktigt levt upp till det. Även om de individuellt har bra spelare så måste man ha en tight och bra grupp som jobbar för varandra och för föreningen.

Är det några spelare du känner till?

Marklund som var i Arboga i höstas spelar ju där nu, och Roman Semjonovs som också kommer från Arboga. Sedan är det säkert fler man känner igen, men jag har inte kollat så noga än, det blir arbete till på torsdag räknar jag med.

För er del då, har ni utnyttjat den spellediga veckan ni haft till att slicka såren lite?

Jo så är det väl, de som haft skavanker har fått tid att läka ihop, men vi har också försökt träna hårt både is och fys för att få till en formtopp till på torsdag. Nu lättar vi på det för att få upp en formtopp. Så både att läka ihop och vässa formen har vi använt tiden till.

Och alla är redo för spel?

Ja alla förutom Henning då.

Du har laborerat lite med femmorna, hur tänker du dig att ni startar på torsdag?

Vi kommer att köra som vi gjorde sista matchen. Det är klart att förstafemman producerat mycket och vi hoppas de fortsätter med det, men det är skönt att se Lukas vara inblandad i alla tre målen i sista matchen, det är en tidsfråga innan det lossnar för andra också så vi kan sprida ut det. För vi har redan en riktigt bra spets.

Hur reser ni?

Vi flyger upp torsdag och hem fredag.

Jasså, ni fick tag i biljetter?!

 Det fanns inga tidigare men nu löste det sig idag på förmiddagen, det känns skönt.

Vad betyder det att kunna flyga upp istället för att få en lång bussresa?

Det är klart det betyder mycket, att åka runt i buss hade kanske funkat men det blir mer vila mellan matcherna med flyg. Just att få återhämtning med sova direkt efter matchen och komma hem fredag kväll så man får ordentlig återhämtning är viktigt. Det känns jättebra att föreningen fixat detta.

Kan det till och med vara en avgörande faktor tror du?

Ja med tanke på hemmaplansfördelen vi har som innebär att vi måste resa två gånger, både dit och hem medan Asplöven bara reser en gång och kan man då flyga istället för att åka buss är det en klar fördel. Det blir lite break också när man flyger istället för att sitta still hela vägen i bussen och det kan ha betydelse.

Sedan åker ni en massa buss under säsongen och att flyga blir ju lite nytt äventyr och en kul grej kan jag tänka mig.

Ja självklart är det en annorlunda grej, men det är ingen nöjesresa utan nu ska vi prestera på en hockeyplan och nu har klubben gett oss dom här förutsättningarna och det är vi jättenöjda med.

Jag inbillar mig att det inte blir så mycket dyrare heller med tanke på att ni slipper hotellkostnader och ersättning för förlorad arbetsinkomst.

Jag har ingen aning, det får dom som sitter med siffrorna sköta. Det är Johan Henriksson som gjorde ett kanonjobb senast som fixat detta också, det ska han ha stort tack för!

Den norra serien är känd för att vara lite mer fartfylld men kanske inte lika uppstyrd. Förväntar du dig det också mot Asplöven?

Det tror jag, det blir en matchserie i högt tempo och det är så skönt att vi spelar som bäst då. När vi möter lag som vill spela hockey med mycket fart så spelar vi som bäst, det talar för oss.

Du menar att Asplöven förordar full fart?

Det tror jag, enligt rapporter jag fått så är det högt tempo och vårt spel bygger på det också så det blir bra.

Enligt statistiken släpper de in rätt mycket mål. Är det något man kan ta hänsyn till när man lägger upp taktiken?

Det vet jag inte, det är många som pratar om man har koll på motståndarna, men vi tror att oavsett motstånd kommer det att avgöras av vår prestation och den kommer att vara 100 % så motståndet måste vara väldigt bra för att slå oss. Vi känner oss starka efter allettan och det viloperiod vi fått.

Det kan inte vara en nackdel med det långa uppehållet så att ni kommit ur matchtempot?

Det tror inte jag är någon nackdel alls. Jag jämför med Rögle som gått upp i SHL efter lång vila, Västervik som gått upp i allsvenskan. Det blir ett tillfälle att läka spelare, träna upp en formtopp och vi är jäkla spelsugna på att dra igång igen.

Du ser er som favoriter?

Favoriter… Det är svårt att säga. Jag tror Asplöven säger samma sak att motståndarna måste vara jäkla bra för att slå dom, och det är två bra lag som möts och små detaljer som avgör. Jag tror att det kommer att bli oerhört jämnt.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram