Bois missar tredjeplatsen

24 februari 2018 19:20

Bois förlorar den helt avgörande matchen i kampen om tredjeplatsen och direktavancemang till playoff 2 i och med dagens förlust mot Piteå. Bois hade ett tag ledningen med 2-0, men ett par powerplaymål för Piteå kom att vara tungan på vågen och Piteå vann till slut med 5-2 (0-1,1-1,4-0).

I den första perioden är det Piteå som har det mesta av spelet och också något mer chanser, men det är ändå Bois som gar ledning. Målet kom till efter en bra spelvändning där Bois kommer i en 3 mot 2:a och där Christian Hägg hittar Erik Olsson som skjuter in 0-1 med ett bra skott stolpe in på Joel Vännströms klubbhandssida. Bois får annars bar stopp på Piteås så giftiga förstafemma och det är Engqvistkedjan som sköter det uppdraget galant.

I den andra perioden inleder Bois klart bäst, man vinner mycket puck och skapar ifrån det chanser. Erik Olsson är riktigt het denna match och är ytterst nära att utöka Bois ledning sedan han åkt sig fri. Men Vännström klarar. Men efter ett långt Boisanfall kommer ändå tvåan. Albin Hernod skjuter från blå med mycket trafik framför kassen och det är Christian Hägg som styr in pucken. Då hade halva matchen spelats och det såg riktigt bra ut. Men så åker Carl Becker igenom på egen hand och sprätter upp den i taket förbi Sandberg till 1-2 och då bjuds Piteå in i matchen igen.  Spelet jämnar ut sig och de sista 3-4 minuterna av perioden så har Piteå mesta av spelet och Sandberg får storspela för att freda kassen.

Sista perioden inleds rätt jämnt, Bois får chans till sitt enda powerplay i matchen men lyckas inte få till så mycket heta lägen. Istället kom Piteå att avgöra på två av sina fyra powerplay. 2-2 kom mitt i perioden då Magnus Isaksson styr in skottpassningen från August Tornberg, och 3-2 skjuter Joakim Högberg in knappt 5 minuter senare i nästa powerplay. Tungt för Bois för i spel 5 mot 5 var laget väl så bra så långt. Men när det sedan tar bara 10 sekunder till också 4-2 efter att Alexander Selin lite väl enkelt fått skjuta in pucken så blir uppförsbacken för stor. Bois chansar med att ta ut målvakten men det resulterar bara i att Oscar Öhman kan skjuta in 5-2 i den öppna kassen.

I och med detta resultat så är det klart att Bois får spela playoff 1. Första speldag är torsdagen den första mars, då spelar Bois borta. Sedan är det retur i Katrinhallen lördagen den 3/3 och eventuell avgörande match den 4/3, också den på hemmaplan. Nu får killarna slicka såren och käka taggtråd så hoppas vi att vi får se playoff 2-spel i alla fall!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram