Bois mår bra

12 september 2018 12:55

Den 1 september var det idrottsgala (Vadsbo idrottsfestival) på Karlsholme. Mariestad Bois fick utmärkelsen bästa ungdomsförening i Mariestad. Hemsidan har pratat med klubbchef Jonny Odhner kring bla detta.

Vad tror du var anledningen till att vi fick denna utmärkelse?

För det första så är vi väldigt stora, vi täcker upp alla åldersgrupper i vår förening, vi tar väl hand om ungdomarna, vi presterar väldigt bra. Ett praktiskt bevis för att vi är en bra ungdomsförening är att vi inte har den brist på ungdomar i vår förening som är så vanligt inom idrotten i Sverige idag. Vi har så mycket unga spelare som vi egentligen behöver. Vi kan naturligtvis ta emot fler men vi har ingen brist utan vi kan skapa lag i alla serier och i alla åldersgrupper. Det är väldigt positivt. Så det kan nog vara en orsak och det har ju arrangörerna för idrottsgalan kollar upp, hur mycket aktiviteter vi har och hur vi lyckas. Så det kan vara skälet till att vi fick utmärkelsen.

Vad betyder det för föreningen att få en sån här utmärkelse?

Alla såna här utmärkelser är otroligt hedrande. Framförallt tycker jag att den här utmärkelsen med bästa ungdomsförening är en av de vassare. En och annan person kan ju alltid lyckas i vilken idrott och åldersgrupp som helst men att vara en förening där vi tar hand om alla ungdomar på ett förnämligt vis är ju ett mål vi har. 

Vad gillar du idén med idrottsgala?

Idén som sådan är rätt så trevlig faktiskt fast jag inser också problemet med nomineringar och så. Vi har ju varit med och nominerat nu alla möjliga kedjor och spelare och eldsjälar. I en så här gammal förening finns det en otrolig mängd med människor som skulle behöva honoreras. Det är ett väldigt svårt arbete att ta ut nomineringarna.

Om vi släpper idrottsgalan och går över på lite annat. Hur mår Mariestad Bois Hockey just nu?

Mariestad Bois mår bra. Ekonomin ser fortfarande bra ut, det tuggar på och vi är tacksamma över alla våra sponsorer som backar upp oss. Det är nödvändigt för oss. Spelarmässigt, truppmässigt, tränarmässigt ser det riktigt skapligt ut eller bra skulle jag vilja säga. Visst det händer ju alltid lite grann. Det är någon som hoppar av och någon ny kommer in men det ser i alla fall inte sämre ut än vad det har gjort något annat år, snarare bättre.

Ungdomssidan har vi ju pratat lite om men hur ser det ut på juniorsidan?

Vi har haft ett pusslande med att få till J18 och J20 tränare, assisterade tränare, ansvarig i och med att det är en koppling till NIU osv men vi har även där rätt så bra kontroll. Det finns folk där men vi skulle behöva några fler om man ska vara ärlig.

 De ideella krafterna i föreningen, betydelsen av dem?

Betydelsen av ideella krafter är otrolig och jag skulle vilja säga att det är ryggraden i klubben. Jag är djupt imponerad utav alla dessa ideella människor på alla möjliga poster och positioner. Vi är väldigt rädda om dem och som sagt tacksamma. Sedan är det en nyrekrytering som behövs hela tiden för ingen blir yngre. Så därför jobbar vi med att få in nytt folk i klubben och en och annan ny får vi in också som ska hjälpa oss. 

Vad är det för hjälp ni behöver just nu?

Vi behöver lite människor som kan hjälpa oss att sälja Bingolotter och då kontaktar man Bengt-Arne Collberg (070-6530971). Vi behöver även lite avbytare i biljettförsäljningen i luckorna, gärna någon eller några läktarvärdar, och kanske någon ytterligare allt-i-allo som kan hoppa in lite här och där. Vi är jättetacksamma om det finns någon som kan tänka sig att hjälpa oss. Det är inte så att man binder upp sig för varje vecka eller varje match utan man kan hjälpa till precis så mycket man själv orkar med och hinner. Då kontaktar man kansliet på 0501-12233 eller kansli@mariestadbois.se

av Susanna Johansson

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram