Bois klara för allettan

02 december 2017 13:20

Bois är klara för allettan efter seger mot Grums på bortaplan med 0-3. Med tre matcher kvar att spela är man hela 17 poäng före sjätteplacerade Köping och nu kan laget börja finslipa på formen för att komma väl förberedda för en alletta som lär bli betydligt tuffare.

Bois började annars inte matchen speciellt bra. Grums hade en bra målchans redan efter fem sekunder och det var Värmlandslaget som höll i takpinnen hela den första perioden. Laget åkte massor med skridskor och satte hög och hård press på Bois som verkade lite tagna på sängen och hade svårt att få ihop flera pass i rad. Den första perioden var det med andra ord Tobias Sandberg som hade klart mest att stå i och han gjorde det riktigt bra. Sedan kanske han under den första perioden inte hade så många jättesvåra lägen att parera då Boisarna ändå lyckades bra med sina intentioner att hålla Grumsspelarna utanför sig. Grums hade framför allt i sina tre powerplay i perioden en del skott utifrån, men Sandberg höll bra koll och släppte få returer. Bois hittade i sitt enda powerplay inte riktigt rätt heller och perioden slutade mållös.

Den andra perioden kom Bois upp bättre och fick längre och vassare anfall jämfört med första. Speciellt vasst blev det sedan Grums fått båda periodens utvisningar samtidigt. Då klev Ludvig Collberg fram långt in från sin backposition och kunde dra upp ett vasst handledsskott i  fd Moramålvakten Daniel Hansens plockhandskryss. När sedan Filip Engqvist med bra fart kommer ren på vänsterkanten kommer också tvåan. Skottet hittar in under armen på Daniel Hansen till 0-2.Grums bjöd dock upp till kamp ordentligt också under denna period, speciellt var man snabba i spelvändningarna. Tobias Sandberg hade också lite tuffare lägen att avstyra denna period, bland annat ett friläge. Men Boismålvakten agerade verkligen med pondus under matchen och fick också hålla nollan.

För inte heller i den tredje perioden så lyckade Grums få hål på målnollan. Fast då hade man å andra sidan inte speciellt mycket lägen att kunna utnyttja heller, det var något läge med avslut från kanten på rätt nära håll, men Sandberg hade stängt. Det var Bois som istället hade de bästa chanserna, men Grumsmålvakten visade att han varit med på högre nivå och lyckades avstyra alla Boisattacker. Det var först när Grums tagit ut Hansen som Bois lyckades sätta sitt tredje mål. För första gången denna säsong så gjorde Bois mål i tom kasse och återigen så var det Filip Engqvist som var målskytt. Därmed säkrades segern och allettanplatsen.

Det var efter matchen lätt att utse Bois två matchhjältar. Tobias Sandberg höll kvar laget i de första två perioderna och Filip Engqvist stod för spetsen framåt utöver ett hårt och framgångsrikt jobb i de numerära underlägena.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram