Bois J18 till elit!

20 mars 2018 22:10

Bois J18 är klart för spel i Sveriges högsta J18-serie, elit, efter att i kavaj ha sett Karlskrona segra mot Olofström med 4-2! Det var söndagens Boisseger med 5-2 som blev för tuff för elitserielagets juniorer att hämta ikapp, och de fem mål man behövde vinna med blev bara två och därmed så är Bois åter i det absoluta finrummet efter tre års frånvaro.

Bois J18-tränare Kim Thunell: Stort grattis till J18 elit-platsen!

Tack så mycket, det satt alldeles utmärkt en tisdagskväll! Det tycker jag vi var värda måste jag säga. Vi gjorde en jättebra match i söndags och idag får vi tacka Olofström-spelarna. Jag har varit med om mycket som tränare men sista perioden idag var nog det mest nervösa jag varit med om. Man gläds med killarna som lagt ner ett jäkla jobb och nu får vinna och gå upp.

Vad är det som gör att ni går upp?

Vi har utvecklats som lag skulle jag vilja säga. Vi var besvikna förra året där vi inte fick det att stämma, men nu har vi fått in lite nya killar och har en stor trupp med mycket folk som kan bidra. I år är vi också som bäst när det gäller som mest, det är viktigt. Men det är små detaljer som avgöra, det blev ju en målskillnadsaffär. I första matchen mötte vi Karlskrona och är det bättre laget i 51 minuter sedan skjuter de två skott och gör två slumpmål, och sedan gör de ett till, det hade varit lätt att vika ner sig men nu vann vi tre raka och går upp. Det visar på en riktigt stark moral, det var roligt för grabbarna som var med förra året att få revansch att ta upp laget. Nu slutar de i och för sig sitt J18-spel men de gör det på bästa sätt. Vi har en bra bredd, med bra målvakter, bra backar och bra forwards. Men det är också mycket annat som är bra, bra materialare och alla runtomkring, det är många som ska ha stor klapp på axeln.

Vad betyder det för klubben med ännu ett elitlag?

Förutsättningarna för att få upp bättre spelare bli bättre. Det blir fler matcher mot bättre lag och killarna känner att vi är närmare toppen och kan vara med och konkurrera med de stora laget. Sedan är det extra kul att vi åkte ut mot Karlskrona för 3 år sedan och nu får vi ta tillbaka platsen från dom.

Vad finns det för förutsättningar för att etablera er på denna toppnivå i J18-serierna?

Det är en svår fråga så här direkt, men vi har en bra chans med bra ungdomsverksamhet som vi kan krydda med spelare utifrån, men den stora stommen är egna killar. Det är där vi vill vara.

Även J20 kvalade sig kvar i J20 elit. Det var ett bra kvalår!

Ja det får man säga, det var väl a-laget som kunde gått ännu bättre, men det är ett gäng gubbar som spelat i båda lagen och dom älskar spela matcher, några spelade 5 matcher på 5 dagar. När man är i kval ska man ta vara på det och njuta. Det är mer glädje när man får gå upp och det är andra gången för mig, denna gången blev det i kavaj nu så det var lite annorlunda. Det roligaste är annars att se killarna och deras glädje, men det lär bli en stor hög när vi ses nästa gång, haha!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram