Bois höll jämna steg med BIK

08 september 2018 14:10

Bois gav allsvenska BIK Karlskoga riktigt bra motstånd och lyckades nå ett oavgjort resultat efter 60 minuter, men i förlängningen så kunde ändå allsvenskarna betvinga bortalaget med 2-1.

Anrika BIK Karlskoga har stått för en riktigt bra försäsong där man hade fyra raka segrar mot bra motstånd inför gårdagens match. Man kom också till match med sitt bästa manskap medan Bois utöver tidigare skador också hade fått lägga till viktige Douglas Lögdahl på skadelistan (nackspärr). Karlskoga kom med andra ord till spel som stora favoriter men det var en mycket jämn inledning på den första perioden där Bois skapade ett par riktigt bra chanser i powerplay. Eddie Davidsson var kreatören men medspelarna hittade inte rätt. Karlskoga hade också ett par lägen men Tobias Sandberg satte tonen direkt med ett mycket gediget målvaktsspel. Men efter 11 minuter så kom matchens enda lilla misstag från Boismålvakten. Ett backhandsskott en bra bit utifrån räddas av Sandberg, men går upp i en båge och via Boismålvakten igen in i mål till 1-0. Det gav Karlskoga energi och man tog över spelet följande fem minuter och hade ett par långa anfall mot Boismålet. Men efter 16.38 så åker sig Oliver Hadzinikolic fri sedan en Karlskogaback ramlat och Boisnyförvärvet rundar målvakten och lägger in kvitteringen. Roligt för Oliver som haft en lite trög start i Boiströjan men som nu gjorde sin bästa insats med hårt jobb över hela banan. Efter målet lyfter Bois upp spelet igen och perioden slutar 1-1.

Den andra perioden blir det lite mer böljande spel i. Båda lagen skapar en del chanser på spelvändningar, men Bois allra hetaste chans får Oskar Norlöv efter ett längre Boisanfall med mycket bra spel. Han missar dock skottet. Åt andra hållet blir det också en del att göra för Sandberg och vid ett tillfälle så räddas han också av ribban. Karlskoga har lite fler chanser och lite hetare, men perioden slutar mållös.

Den tredje perioden inleder Bois bra och Lukas Larsson, Tim Olsson och Anton Rask är alla framme och oroar BIK-målvakten i bra lägen. Karlskoga är dock hela tiden farliga speciellt vid spelvändningarna där det verkligen gick undan. Under andra halvan av perioden drar Bois på sig flera utvisningar i rad och då får Karlskoga ordentligt tryck. Man radar upp skott men Tobias Sandberg visar upp vilken bra målvakt han är och avstyr allt och perioden slutar mållös.

Suddenspelet inleder Bois med en man mindre och även om man reder ut den dryga minut det handlar om i spel 3 mot 4 så kan man inte stå emot i följderna av utvisningen. Sandberg räddar ett Karlskogaskott men kan inte hålla pucken och returen slås in av Fredrik Höggren som därmed blev tvåmålsskytt och segerskytt.

Bois visade under matchen främst upp ett bra försvarsspel där alla backar förtjänar ett stort plus. Det stora utropstecknet måste ändå junioren Gustaf Malmkvist sägas vara. I sin andra match i a-lagströjan spelar han hur lugnt och bra som helst och han stod mycket väl upp i såväl tempo som fysik. Linus Engqvist boxplayspel var som vanligt magiskt och offensivt så visade Lukas Larsson prov på bra teknik och vilja medan Eddie Davidsson var en stor kreatör.

Nu är det bara en träningsmatch kvar, på tisdag, då man möter Vimmerby på hemmaplan.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram