Bois förstörde KHCs bortafacit

29 november 2017 23:40

En otroligt underhållande första period bjöd på 4 mål och massor med hockeygodis, men den följdes av två mindre läckra diton innan Bois kunde stå som segrare i kvällens match mot Kumla med 4-3.

Det var seriens bästa bortalag som ikväll kom på besök till Katrinhallen, men av det syntes inte mycket inledningsvis. Bois gjorde lite som de ville kändes det som och redan efter 3,21 stod det 2-0 på tavlan efter två riktigt snygga mål. 1-0 gjordes av Erik Olsson som serverades helt öppen kasse efter ett ruggigt bra pass av Johan Dahlbom. Och 2-0 var inte sämre, Jens Högbom trampade runt sin back och fick fri gata från vänsterkanten mot Harrysson i Boiskassen och lyfter in den med en backhand. Som tur var för spänningens skull, för det såg ut som om Bois skulle köra över Kumla rejält, så bjöds Kumla på en omedelbar reducering. Ett felpass direkt efter tekning gav Daniel Lindberg friläge och han hittade hålet mellan Oliver Rosells benskydd. 17 årige Oliver gjorde sin tredje match i a-laget och gjorde annars flera snygga plockningar under matchen. Även om det inte blev några fler mål på över 10 minuter så saknades det inte snygga prestationer. Alexander Liljedahl är nära att näta två gånger efter två starka individuella prestationer, vid första snurrar han förbi hela Kumlalaget och vid andra så rundar han Harrysson som ändå mirakelräddar. Ludvig Collberg har också ett skott i stolpen och Kumla missar ett friläge innan 3-1 ändå kommer.  Bois får snurr i anfallszonen innan Eddie Davidsson hittar en helt fri framstormande Johan Frick som hittar det femte hålet.

Bois vann alltså den första perioden med 3-1 efter fin underhållning men det berodde mycket på att det var två lag som bara tagit devisen ”full fart framåt, håll tätt bakåt” på allvar bara till hälften. Till den andra perioden så ville nog båda lagens tränare att man också skulle försöka spela lite försvarsspel också. Inledningsvis i den andra perioden så lyckades Kumla bäst med det. Bois fick inte alls till sitt anfallsspel inledningsvis, utan det blev hafsigt och slarvigt. Kumla hade lite bättre styr på sitt första halvan av andra perioden och man lyckas också reducera Boisledningen. I spel 4 mot 5 hittar Christian Axelsson en framstormande Martin Eberhardsson och efter en dragning i sidled så hittar han luckan under Rosells benskydd. Powerplay som var så bra mot Skövde nådde inte alls samma höga nivåer från Bois del men det var ändå i powerplay som Bois återtog en tvåmålsledning. Efter drygt 13 minuters spel skjuter William Pethrus från blå och Lukas Larsson styr återigen (3:e matchen i rad?) in pucken till 4-2. Kumla vill inte vara sämre, så när de i sin tur fick chansen till powerplay så hittade Alexander Kovalonok in till Erik Planeby som omarkerad mitt i boxen kunde direktskjuta in 4-3. Målet kom lite ologiskt, för Bois hade annars bra snurr på Kumlalaget sista 7-8 minuterna med flera riktigt vassa lägen, men Harrysson i Kumlakassen storspelade.

I den tredje perioden så kontrollerar Bois matchen väl. Framåt har man ett par riktigt vassa lägen medan Kumla inte får till något som kan kallas riktig målchans. Och detta trots att Bois åker tre raka utvisningar på slutet, varav två var riktigt tveksamma måste sägas. Orättvisan tände dock Boisspelarna, för i spelet 3 mot 5 så krigade man som djur och täckte massor med skott och lyckades också kämpa ut pucken ur zonen med uppoffrande spel. Perioden slutar mållöst och Bois vinner sålunda matchen med 4-3.

En match där huvudet kanske inte riktigt var med men där det ändå bjöds på många riktigt trevliga och sevärda sekvenser, speciellt i den första perioden. Matchens lirare blev Alexander Liljedahl och det var inte orättvist, han visade verkligen upp härliga tekniska färdigheter. Nu väntar Grums på fredag, poäng där och lagt är också i teorin klar för allettan. I praktiken är man det redan, Köping som är enda laget som kan komma ifatt ligger 15 poäng plus en massa mål efter med 5 matcher kvar att spela. Så visst finns risken fortfarande att Bois missar allettan, men så sägs det ju också at kameler kan ta sig igenom ett nålsöga.

av Krister Holm
foto Anna Engström

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram