Bois föll mot Västerås

01 februari 2018 14:30

I två perioder höll Bois oavgjort i bortamatchen mot Västerås, men i den sista perioden så blev det proppen ur för hemmalaget som rättvist kunde segla ifrån till 5-1 ( 1-1,0-0,4-0).

Första perioden var en rätt jämn historia med mycket känslor och närkamper men inte så mycket chanser. Tempot var högt uppskruvat men lagen tog ut varandra. Det var dock Västerås som hade flertalet av de målchanser som ändå fanns, framför allt var det två frilägen som en utmärkt spelande Tobias Sandberg räddade. Det var också Västerås som gjorde det första målet, ett mål som Bois målvakt Tobias Sandberg var mycket missnöjd över.

- Jag räddade förstaskottet, men sedan kom en Västeråsspelare och slewfootade mig så jag öppnade upp mellan benen och där gick pucken in (inslagen av Fredrik Hetta).

Bois gav dock svar på tal, och man gjorde det i lagets första powerplay. Eddie Davidsson hittade  med sin numera närmast patenterade instick från bakom kassen Lukas Larsson framför densamma och Lukas direktskjuter in 1-1 otagbart för Markus Dahlbom. Resten av perioden blir mållös, precis som den andra perioden. Västerås hade det mesta av spelet under perioden och de tryckte långa stunder tillbaka Bois i egen zon. Bois försvarade sig dock föredömligt och Tobias Sandberg hade också ett par bra ingripanden vilket förhindrade mer Västeråsmål. I slutet av den andra perioden så sker dock något matchavgörande då Johan Dahlbom åker ut två minuter för målvaktsinterference. Västerås inleder sålunda tredje perioden i powerplay och efter att Niklas Lehmann droppat till Fredrik Johansson fick den sistnämnade fri gata mot Sandberg och det läget missar inte den rutinerade Västeråskaptenen. Bara 4 minuter senare kommer också 3-1, ett skott av Jimmy Jansson från blå som går ribba in med mycket trafik framför kassen. Bois får strax efter det spela powerplay och en möjlig väg till comeback i matchen. Men tvärtom så är det Fredrik Johansson som kan runda en Boisback och lägga in 4-1, och matchen var körd för Bois del. Till slut blir det en 5-1:a för Västerås del sedan Lucas Venuto krutat in sista målet i powerplay.

Sammantaget så vinner Västerås klart rättvist. Bois kändes överlag rätt bleka och inte ens fjärdekedjan som varit så framgångsrika på slutet fick något riktigt flyt i spelet. Douglas Lögdahl som gjorde sin första match i Boiströjan efter återkomsten visade nästan lite för stor vilja i sin första match. Han blev bortplockad från många tekningar i början och försökte kanske göra det lite för svårt stundtals. Dock syntes det på honom att han har ett stort spel i sig, han är en sådan där spelare som alltid ser ut att ha mer tid på sig än andra spelare när han har pucken. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram