Bois föll i målsnål match

10 mars 2018 22:20

Bois föll i en målsnål historia i match två i playoff 2 med 1-0 (0-0,1-0,0-0). Det var med andra ord en otroligt målsnål histora där Bois skapade de vassaste chanserna men där det var Västerås som hade något mer puck och också gjorde matchens enda mål.

Västerås gick ut stenhårt första minuterna och tog tag i spelet inledningsvis. Man får också med sig en utvisning och skapar ett par skottlägen men Bois försvarar sig bra. Men med 6-7 minuter spelade så lyfter Bois upp spelet och tar över spelet och det är också Bois som har de hetaste chanserna i perioden. Roman Semjonovs har öppet mål men hakas när han ska raka in den, och Douglas Lögdahl är fri framför kassen men Dahlbom gör en jätteräddning både på förstaläget och returen.

I den andra perioden så är det Bois som inleder där man avslutade den första perioden med spel- och chansövertag. Men sedan kommer Västerås tillbaka och skapar ett par bra skottlägen i slottet. Men under andra halvan av perioden så tar Bois tag i det igen, delvis hjälpt av några utvisningar, och man har tre riktigt bra lägen. VId två av dom så är det Mikael Alba som blir helt fri framför Dahlbom men han skjuter vid första tillfället utanför och vid andra räddar Dahlbom. Dahlbom räddar också Bois allra bästa chans när Douglas Lögdahl får gott om tid att hantera pucken helt ren från nära håll, avslutet är också ok men plocken är blixtsnabb. Efter Albas andra jätteläge så kommer Västerås mål. Conny Strömberg och Jimmie Jansson kommer i en två mot etta då Alba fyllt på och Jansson tar till vara Strömbergs pass på bästa sätt och drar Sandberg med en lååång dragning till 1-0 med en dryg minut kvar av andra perioden. 

Den tredje perioden är den minst chansrika, men Bois har några farliga styrningar som inte träffar mål medan Västerås har några spelvändningar som Sandberg frå briljera på. Sandberg plockas med minuten kvar ungefär av för en extra utespelare och Bois får spela 6 mot 4 då Västerås har spelare utvisad. Men Pethrus skott med 7 sekunder kvar träffar stolpen och Lögdahls retur är bara nära på att gå in och Västerås kan gå segrande ur striden.

Trots Boisförlusten gör Bois en riktigt bra insats, speciellt försvarsmässigt där alla backar levererar en bra insats. Offensivt såg det inte heller så pjåkigt ut, men man hade svårare denna afton för att komma in på kassen vilket gjorde att Dahlbom fick chansen att briljera. Matchserien känns dock helt öppen, och Bois får en ny chans att slå in matchbollen imorgon. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram