Bois får utnyttja andra chans

18 mars 2017 10:20

Bois får försöka utnyttja sin andra chans till att slå ut Troja i playoffomgång 3, Detta står klart sedan Troja vann fredagskvällens mycket dramatiska tillställning med 3-2 sedan det avgörande Trojamålet kommit precis på slutsignalen. 

Trojas kom ut till den första perioden ruggigt starkt och sköljde över Bois vår på våg. Bois fick mest ägna sig åt försvar för när de väl fick tag i pucken så hade man inte kraften att vända spelet utan utnyttjade istället andhämtningen till att byta. I egen zon försvarade man sig dock väldigt väl och ska sanningen fram så var Trojas riktigt klara lägen väldigt få, det var mest skott utifrån och dom tog Arvid Ljung hand om hur lugnt som helst. Bois hade faktiskt kanske periodens näst vassaste läge då Oskar Olsson och Johan Dahlbom kommer i ett två mot ett-läge men Oskar väljer att gå runt mål istället för att passa och det blir visserligen farligt när han sedan tar in den framför men frågan är om inte en pass varit bättre. Det allra farligaste läget blir det dock mål på,och det är Trojas Max Lindroth som snirklar sig in i Bois zon med bra fart och kommer i ett halvt friläge och skottet är välplacerat på Arvids klubbhandssida.

I den andra perioden avtar Trojas anstormning. Det blir mer tillknäppt med kortare anfall och inte alls lika mycket avslut. Ett anfall resulterar dock och det är Bois poängkung Douglas Lögdahl som är sist på pucken. Bois etablerar anfall och lägger pucken på mål, där snappar Oskar Norlöv upp den och lägger den med ett läckert bakom ryggen-pass till en fristående Doglas Lögdahl på bortre stolpen som kan raka in den i den öppna kassen. Något mer riktigt hett finns inte att rapportera från perioden, inte ens i två powerplay lyckas Troja skapa något riktigt vasst.

Den tredje perioden blev mer chansrik igen, bland annat skaffar sig Christian Hägg ett friläge efter att ha tunnlat en Trojaback snyggt men Robin Johansson avvärjer och istället är det Troja som tar ledningen med 2-1.  Albin Hernod faller vilket gör att det blir tomt framför Arvid Ljung och Alexander Lindqvist Hansen utnyttjar den ytan till att lägga in en backhand i Arvids plockkryss. Bois lyfter efter detta upp spelet och får stundtals rätt bra tryck mot Trojamålet. Bland annat har Christian Hägg öppet mål men han får inte riktigt träff. Istället dröjer det till 1,24 kvar innan kvitteringen kommer. Bois får sitt enda powerplay för matchen och plockar dessutom ut Ljung och spelar 6 mot 4. Pucken går sedan som på ett snöre med Johan Dahlbom mitt framför Robin Johansson och när passet sitter på bladet så gör Johan inget misstag utan direktskjuter in 2-2. Matchen såg då ut att gå till sudden men precis i slutsekunden så täcks ett skott och reflekteras till ena stolpen rätt på bladet på Tobias Thörnqvist som kan direktskjuta in 3-2. Detta väckte dock stora protester från Bois då slutsignalen hördes innan pucken gick i mål. Domaren hörde sig dock inte ens för med sina linjedomare utan dömde mål och åkte sedan direkt ut i omklädningsrummet utan att ens släppa pucken. 

Detta innebär att Bois får ta andra chansen i dagens möte med Troja. Klockan 16 är det nedsläpp och drygt ett par timmar senare får vi se om Bois har tagit chansen att ta sig till kvalserien till allsvenskan. 

 

Johan Dahlbom: Ni kommer direkt från matchvärmningen, hur kändes kroppen?

Det kändes relativt bra, men lite känningar har man den här tiden på säsongen, men det är så det ska vara, det är bara bita ihop och köra.

Och hur känns huvudet så här dagen efter den mycket diskutabla förlusten?

Vi var griniga och sura igår, men vi samlade ihop oss på hotellet och sa att vi skulle glömma det och ta ut ilskan på rätt sätt idag.

Vad tycker du annars om matchen?

Jag tycker Troja kommer ut starkast i första, medan vi kände vi att vi kunde bättre och vi kom också ut bättre i andra och sedan var det en tight match som vilket lag som helst kunde vinna.

Du gjorde det viktiga 2-2-målet.

Ja det var en skön variant vi tränat ihop så det var skönt att det fungerade. Vi fick ju bara ett powerplay, så det är skönt vi fick utdelning.

Tyckte du ni fick för lite powerplay?

Det var många 50/50-lägen som de får utvisningar med sig men inte vi, men nu är det en ny match så det är inget att fokusera på idag.

Men det blir samma domare?

Ja vad vi hört så är det samma.

Om vi pratar om dig istället så har du visat på stark form på slutet.

Ja det har varit en rätt konstig säsong med mycket skador och det har tagit tid att komma tillbaka men nu börjar jag hitta rätt igen och det är alltid kul med slutspel, man steppar upp lite extra.

Slutspel passar dig rätt bra verkar det som då du kan utnyttja din tyngd.

Ja jag gillar att spela dom här matcherna som gäller något, det är därför man spelar.

Och så är du rappare i skridskoåkningen upplever jag.

Jag har som sagt var haft mycket skador och har haft svårt att komma igång efter den långa skadan, jag var borta 2 1/2 månad, men kommer igång mer och mer nu.

Du spelar tillsammans med Anton Rask och Oskar Olsson, en kedja som varit det stora utropstecknet på slutet.

Ja jag tycker det funkar bra, vi har snackat mycket om hur vi ska spela och försöka utnyttja det vi är bra på så att vi utnyttjar max av varje spelare. Och det har funkat bra, vi vet vad vi får ut av varandra och sliter bra och skapar en del, positivt.

Vad tyckte du om inramningen igår då?

Publiken var fantastisk! Alla eloge till alla Mariestadbor som kommer och kollar, det ger oss grymt mycket energi och hjälper oss otroligt mycket. Mariestadklacken lät mest hela matchen, alla eloge!

Det lär tyvärr inte blir lika mycket folk idag då det inte blir någon bussresa…

Jag vet att dom som kommer och kollar ger extra stöd, jag hoppas många kommer så att vi får fira segern tillsammans.

Är det något ni kommer göra annorlunda idag?

Nej spelet har fungerat bra, vi har hållit dom på utsidan och skott utifrån tar Arvid. Det vi kan ändra är att komma mer förberedda i första, i andra och tredje visar vi mer hur bra vi kan vara.

Är alla redo för spel?

Ja alla är redo och sugna på spel!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram