Bois besegrade lurigt Grums

20 september 2018 19:40

Till att börja med så måste jag lämna ett klargörande: De onsdagsbortamatcher jag ser på plats som är lång resväg till kommer jag tyvärr inte att skriva matchreferat om samma kväll, utan de kommer att få ett referat skrivet kvällen efter (likt detta).

Bois vann igår en väldigt spännande tillställning mot Grums med 1-3 (0-1,1-1,0-2), där Lukas Larsson spikade slutresultatet i tom kasse med mindre än en minut kvar. Men utan en storspelande Tobias Sandberg hade det mycket väl kunnat bli Grums som gick segrande ur bataljen.

Grums åkte som om de var jagade av vargar i inledningen av den första perioden. Under den första halvan av första perioden åkte först Grums Henrik Messfeldt till sig ett friläge och sedan hade ytterligare en Grumsspelare ett annat. Tobias Sandberg som inlett säsongen lysande såg dock hur säker ut som helst och stängde målet totalt. Ju längre perioden gick desto mer mattades Grums skridskoåkning och Bois betydligt mer strukturerade spel gav laget överhanden. Man skapade också ett par riktigt bra avslutslägen, men man lyckades inte få till avsluten. Bland annat missades ett halvöppet mål när skottet gick utanför.

Den andra perioden fortsatte Grums med samma taktik, att satsa på snabba kontringar. Så fort man erövrade puck la man en luftpastej in i mittzonen och så hade man två spelare som satte full fart framåt. Det gjorde att Bois lag blev stundtals långt, och när Bois backar försökte täta ihop laget och följde med högre upp blev det läge för spelvändningar för Grums. Tre gånger om fick man rena frilägen, Sandberg räddade två innan han fick ge sig. Lukas Söderlund var det som till slut lyckades överlista Bois målis 16 minuter in i den andra perioden.

  • Känslan var att skottet skulle gå över, upp i nätet, jag fattar inte hur det kunde gå in, kommenterade Bois genomgående bästa spelare sitt insläppta mål efter matchen.

Men även om Sandberg var överraskad över att pucken hittade in så murade han efter det målet helt igen och framåt hittade laget ny fart. Bara någon minut efter Grums ledningsmål får Bois till ett långt anfall som till slut Linus Engqvist är sist på innan pucken hittar nätet. Bois har också ytterligare ett kalasläge i slutet av perioden att också ta ledningen men Norlövs styrning smet precis utanför.

Under de första två perioderna tilldelade den gamla BIK Karlskogabusen Daniel Wessner, (domare i matchen och riktigt duktig måste sägas), ut två utvisningar, båda till Bois. Bois boxplayspel var dock lysande och Grums lyckade aldrig ens etablera spel i Bois zon under utvisningarna. Men när Bois i inledningen av den tredje får sitt första powerplay så är man pardonlösa. Bois får efter en spelvändning läge att komma tre mot en och efter klapp-klappspel där man nästan undrade om det inte blev för många passningar rent av, så kan Oskar Norlöv lägga in en backhand till 1-2. Oskar var riktigt bra i matchen och var värd det målet. Efter det målet kontrollerar Bois tillställningen så gott som fullständigt. En farlig styrning har Grums, men i övrigt är det bara Boismålchanser. Mariestadslaget skapar långa anfall och har bud på fler mål, men 1-3 kommer inte förrän i slutminuten då Lukas Larsson får fri gata mot det öppna målet sedan Grums tagit ut sin målvakt.

Det var stundtals lite spel med huvudet under armen från Bois sida, men samtidigt ska man inte förringa Grums insats. De spelade på chans med ett snabbt omställningsspel och gjorde det bra. Det gick verkligen undan och med en mindre het Tobias Sandberg så hade matchen kunnat sluta annorlunda.  Samtidigt så visade Bois klass i tredje perioden då de kunde spela mer avslappnat samtidigt som Grums värsta energi naturligtvis bedarrat. Då kunde Bois styra och ställa lite som man ville. Också Bois boxplayformationer med Högbom-Frick-Linus-Dahlbom och Alba-Anderberg-Lukas-Lögdahl förtjänar att lyftas fram. Nu väntar en ny Värmlandsdrabbning då Forshaga kommer på besök i Mariehus Arena på söndag. Forshaga har ett liknande spel så vi får hoppas att Norell och hans adepter har lärt sig lite av gårdagens match!

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram