Bois avgjorde i boxplay

15 oktober 2017 20:10

37-4 till Bois! Nej det är inte målen vi pratar om i Bois favör även om man som Boisare skulle ha kunnat önska det. Nej dom siffrorna blev betydligt jämnare, nämligen 3-2 (2-0,0-1,1-1) till Bois. Istället var 37-4 utvisningsminuterna när matchen var slut. Bois, som var det klart spelförande laget i fem mot fem, åkte alltså ut 33 minuter mer än gästerna från Grums. Bois drabbades av ett matchstraff och sex tvåor medan Grums klarade sig undan med endast två tvåor. Men tack vare enormt starkt boxplay, man gjorde bland annat två av sina mål shorthanded, så kunde man alltså gå segrande ut striden.

Första perioden var den spelmässigt klart bästa i matchen. Trots att Bois fick tre tvåor mot Grums noll redan i den perioden så var det bara ett lag på banan. Bois kontrollerade händelserna totalt och man gjorde också 1-0 riktigt snyggt. Collberg ett hårt pass från djupt ner i egen zon till en framstormande Jens Högbom på vänsterkanten som hittade en på kassen framstörtande Filip Engqvist som kunde styra in Högboms pass upp i Daniel Hansens klubbhandskryss (Hansen var southpaw, så det var till vänster om honom som pucken gick in. Bois fortsatte ha fart på skridskorna och styrde spelet efter behag kändes det som. Inte ens i numerärt underläge lyckades Grums få till något tryck utan istället tilläts Bois kontra flera gånger om. Bland annat höll Filip Engqvist på att göra ett exakt likadant mål till, denna gång assisterad av brorsan Linus, men denna gång gick styrningen utanför. Istället var det när Engqvist åter en gång kontrade i boxplay som tvåan kom. Denna gång fick han nämligen med sig en straff och på den så placerade Oskar Norlöv mycket kyligt in pucken lågt till höger om Daniel Hansen.

Också i inledningen av den andra perioden så var det mest Bois för hela slanten. Men sedan Bois först drog på sig en tvåa och strax därefter ett matchstraff och således fick spela 3 mot 5 så kunde Grums få tryck mot Boiskassen. Visserligen drog Grums på sig en egen tvåa strax efteråt, men när Gabriel Johansson sedan avtjänat sitt straff så kom han in och styrde in 2-1 bakom en chanslös Tobias Sandberg. När Bois blev fulltaliga igen lyfte man upp spelet igen men man fick inte det där riktiga trycket och i slutet av perioden drar man också på sig ytterligare en tvåa.

Man klarar av det numerära underläget i period två men då man inleder också period tre med en man mindre så kommer kvitteringen. Jesper Appel skjuter från blå och åldermannen Henrik Höglund kan styra in 2-2. Bois får strax efter det sitt enda powerplay för kvällen, men Grums försvarar sig mycket bra. Det fortsätter man med även efter man blivit fulltaligt, Bois får rätt långa anfall i Grumskassen men så fort Grums lyckas få ut pucken i mittzonen så jublas det i Grumsbåset. Värmlandslaget krigar som djur för att freda sig och försöker sedan få spelvändningar att utnyttja. Bois skapar visserligen en del, men det blir lite för mycket individuella attacker som bussen framför Grumskassen kan avstyra.  Men när Grums sedan får ännu ett powerplay går man till attack. Då passar Johan Dahlbom på att kliva fram och bryta och åker sig till ett friläge och trots hård uppvaktning bakifrån så lyckas han hitta hålet mellan Daniel Hansens benskydd till 3-2. Då tvingas Grums öppna upp sig och anfalla och det gör att Bois får de hetare chanserna mot slutet, dock utan att hitta rätt. Det lilla som Grums lyckas skapa räddar Tobias Sandberg i Boiskassen förtjänstfullt och Bois vinner med 3-2.

En match som länge såg ut att bli en enkel viktoria för Bois kom att utveckla sig till en riktig nagelbitare. Detta tack vare att man för andra matchen i rad drog på sig mängder med utvisningar trots att man är det spelförande laget. Där har tränare Helmersson och Isgren något att analysera och komma till rätta med till nästa match mot Surahammar (på onsdag). För visserligen kunde man via ett starkt boxplay vinna idag, men det kommer inte gå varje gång.

Störst plus idag till boxplayspelarna. Backarna krigade förtjänstfullt, men framför allt bröderna Engqvists insats var imponerande. Med sin skridskoåkning så kan de checka motståndarna både två och tre gånger innan de ens kommit in i zonen och väl där får motståndarna ingen ro. De måste vara fruktansvärt jobbiga för motståndarnas powerplay. Filip Thörnqvist och Johan Dahlbom fick också mycket speltid och täcker skott och passningsvägar suveränt. Extra roligt att återvändande Johan Dahlbom fick göra det avgörande målet. Johan fick några få byten senast mot Kumla efter sin över månadslånga frånvaro, men idag fick han mycket istid i boxplay och också en fast plats i en kedja sedan Lukas Larsson visats ut på matchstraff. Johan visar att han kommer att bli en stor tillgång för laget i vinter!

 

Av Krister Holm
Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram