Bekväm seger mot Kumla

11 januari 2017 23:10

Det var stabilt och bra spel från tre backpar och fyra kedjeformationer som låg bakom kvällens 5-2-seger (2-1,2-1,1-0) mot tabelljumbon Kumla. Men det var faktiskt en femma (den första) som låg bakom samtliga Boismål. I och med segern så befästa Bois sin fjärdeplats i tabellen.

Annars så var det den första perioden som var den spelmässigt jämnaste i matchen. Kumla försökte sätta hög press på Bois laget och spelade med bra energi och med mycket folk på kassen. Bois stod dock upp väl och det blev rätt böljande spel med chanser åt båda håll. Första att utnyttja en chans var Bois. Redan efter 2,44 så hittade Oskar Norlöv bakom kassen fram till en från blå framstörtande Tobias Björklund. Pucken satt på bladet och Björklund kunde direktskjuta in den i Kumlamålvakten Johns Westermarks kryss. Efter det fortsatte det böljande spelet innan Bois drabbades av två raka utvisningar. Den första Boisaren hann in men inte den andra innan Simon Arrhén med skridskon kunde skarva in passet/skottet från Erik Planeby. Chanslöst för Boismålvakten Arvid Ljung då styrningen kom både från nära håll och från en vinkel där han inte kunde göra något (pucken hade gått utanför utan styrning). Dryga två minuter kom Bois andra mål i perioden och matchen och det kom till på ett litet mörkligt sätt. Jens Högbom lägger ner pucken i anfallszon där två Kumlaspelare är på väg att byta. Ingen av dom vågar ta den då de är rädda för att bli för många spelare på isen och istället får Douglas Lögdahl ett friläge och ett sådant missar inte en stekhet nr 46. Fint åt ena hållet, tillbaka till andra och så la han in den i luckan som uppstått längs med isen, hur kallt som helst.

Om den första perioden ändå var en rätt jämn tillställning så kan man inte säga detsamma om den andra. Bois dominerar med eftertryck och vinner också skotten med hela 23-8. Under denna period är andrakedjan riktigt på hugget och är sånär att utöka ledningen flera gånger om. Allra närmast är Christian Hägg som får en utsökt pass av vikarierande andrecentern Oskar Olsson. Hägg lyckas också få pucken över det sista hindret i form av Vestermarks benskydd, men den går också över ribban. Istället är det Oskar Norlöv som gör 3-1. I powerplay utnyttjar han en retur och direktskjuter in pucken mellan benen på Vestermark. Powerplay var också Kumlas melodi. För efter dryga fem minuter så kliver Oskar Thor in mot kassen i powerplay och lägger in backhand upp i krysset från nära håll, ett riktigt snyggt avslut. Bois fortsätter att trycka på för ytterligare mål och andrakedjan har flera chanser, bland annat har Linus Pellfolk ett avslut helt ren från nära håll men Kumlamålvakten gör en ruggig parad. Han är dock chanslös när Alexander Liljedahls skott studsar i plexit bakom mål och rakt ut till en framstormande Tobias Björklund som får öppet mål och då missar han inte.

I den sista perioden ser Kumla trötta ut och sedan Filip Thörnqvist kraftfullt från hörnet brutit in framför kassen, och väntat ut Vestermark och sprättat upp den över honom till 5-2 så var saken biff. Bois kontrollerade händelserna fullständigt och man förtog sig inte i jakten på fler mål. Nog kunde man ha gjort fler, Pellfolk och Hägg hade flera fina lägen bland annat, men de hade inte flytet i målskyttet som deras fina spel förtjänade och de klev av utan att få sätta pricken över i och matchen slutade 5-2.

Många var bra idag men det går inte blunda för att förstafemman levererade fem mål idag. Chansmässigt skapade andrafemman lika mycket men de saknar det lilla flytet som förstafemman har. Vi hoppas det lossnar på söndag då Kallinge/Ronneby kommer på besök. De har de förtjänat efter det stenhårda jobb de la ner idag. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram