Ännu en storseger i derby

27 december 2017 23:40

Det blev aldrig riktigt spännande i allettanpremiären, utan Mariestad körde över Skövde i derbyt redan i den första perioden och tog ledningen med 0-4 och sedan var det aldrig något snack. Bois var helt enkelt klassen bättre och vann till slut med klara 2-5 (0-4,1-0,1-1).

Eller lite spännande var det faktiskt i en knapp minut. För den första halvchansen var faktiskt Skövdes, men roligare än så blev det inte för hemmalaget. För Bois kontrade och hade den andra chansen och med 2½ minuter spelade kom också första Boismålet. Erik Olsson får pucken bakom förlängd målskytt och trycker sig in på kassen och rejält uppvaktad får han ändå iväg ett skott som hittar förbi Tim Hultstrand i Skövdekassen. När Bois sedan också får chansen till powerplay så kommer också tvåan. Ett par snabba pass följt utav ett rappt skott från Oskar Norlöv ställer Hultstrand. Följande två utvisningar blir Bois men Skövde får inte alls till något powerplay utan Bois avväpnar Skövdespelarna väldigt enkelt genom starkt boxplayspel. Istället åker sig Johan Dahlbom till sig ett rent friläge och Hultstrand lyckas precis avvärja med skridskoskenan. Men vad hjälpte det? För Bois fortsatte dominera händelserna och efter 14,40 så kommer också 3-0. Bois kommer 3 mot 2 med Erik Olsson som släpande och det är han som får passet, och från rakt framifrån så skjuter han men Skövdemålvakten räddar första skottet men returen rakar Erik in förbi en chanslös Hultstrand. Skövde tar timeout och byter målvakt. Men det tar bara 3 minuter så får också inhoppande David Persson Thorsell också vittja nätet. Johan Dahlbom erövrar pucken i anfallszon, passar bak till Linus Engqvist som hittar en framstormande Oskar Norlöv som helt fri drar upp pucken i klubbhandskrysset.

Efter den första periodens överkörning så blev det lite mer avslaget i den andra. Den första halvan är det klar Boisdominans i, och man har flera riktigt bra lägen att utöka sin ledning. Bland annat har Semjonov ett kalasläge där han ska lätta över en liggande Skövdemålvakt och Alexander Liljedahl har ett vidöppet mål som han missar från nära håll. Men intensiteten går ner allt eftersom perioden lider och det är faktiskt Skövde som gör periodens enda mål. Carl-Johan Sjögren, Skövdes klart bästa utespelare denna afton, utnyttjar ett sällsynt slarv hos Boisbackarna och sliter sig fri. Sandberg räddar friläget men Sjögren rivs ner och tilldöms straff, en straff som han inte gör något misstag på utan han hittar in med skottet under Sandbergs klubbhandsarm. Det var Skövdes första riktiga målchans i perioden men under den minut som återstår av perioden så skapar Skövde ytterligare två, dock utan resultat.

Det blir det dock i inledningen av den andra. Ett skott från Skövdes Albin Lindgren räddas av Sandberg men pucken ramlar ner och Sandberg lyckas inte få ögonen på pucken utan stöter in den i sin egen kasse med sin skridsko. Målet verkade dock tända Bois och man skapade bra tryck direkt efter och det tog bara en minut innan 2-5-målet som definitivt stängde matchen kom. Albin Hernod fyllde på från sin backplats och fick rätt fri gata och även om förstaskottet räddades så slog han in returen. Bois hade efter det flera chanser att utöka sin ledning men något mål blev det inte och då bedarrade Boisoffensiven samtidigt som Skövde insett att de inte skulle kunna rubba lokalrivalen så perioden spelades mer eller mindre av. Matchen slutar sålunda 2-5.

Många förtjänade att hyllas under matchen, naturligtvis tvåmålsskyttarna Norlöv och Erik Olsson som inte bara gjorde mål utan också var bra i spelet ute på isen. Men allra bäst tyckte jag faktiskt Eddie Davidsson och Christian Hägg var, de dominerade spelet så fort de var inne på isen och när de var inne så förlades spelet i anfallszon. Till sist vill jag lyfta fram William Pethrus som är en riktigt klassback, redan från start markerade han med en tung tackling och han var hela tiden rörlig i spelet med och utan puck. 

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram