Ännu en hållen nolla

21 november 2018 21:50

Bois lyckades för andra matchen i rad hålla nollan och svarade för en stabil insats när man ikväll besegrade Lindlöven på bortaplan. Då spelade det ingen roll att man inte var lika effektiva framåt, det enda målet inprickat av Jesper Lindén i powerplay 12 minuter in i matchen räckte för att Bois skulle ta andra raka segern mot hemmalaget.

Lindlövens bästa sekvens i hela matchen var de första två minuterna av matchen. Då satte man högsta fart från första nedsläpp och skapade också ett par hyfsade lägen. Men efter den första (rätt korta) anstormningen så tog Bois över. Man spelade stabilt i egen zon, man spelade bra ur egen zon, och man hade snabba pass i mittzonen och kunde då komma med bra fart ner i Lindlövens zon. Nere i zonen skapade man också ett par riktigt lägen men Isak Mantler i Lindlövenkassen visade sig på styva linan och lyckades avvärja. Men när Bois fick matchens enda powerplay 11 minuter in i perioden kom till slut utdelningen. Efter fint spel så hittade till slut Douglas Lögdahl Jesper Lindén mitt i slottet och Jespers skott borrade sig in på Mantlers klubbhandssida. Bois fortsatte efter målet vara spelförande men något mer mål blev det inte.

Den andra perioden är det inte lika många klara målchanser i, men det som ändå skapas ligger Bois bakom. Bois för spelet då man har bättre lagspel, man kommer mer samlat i allt man gör och har ett bättre samspel. Lindlövens attacker bestod mest av enmansattacker som Bois lätt avväpnade. Lindlöven fick också tre chanser i powerplay i den andra perioden men Bois spelar ruggigt bra boxplay och Lindlöven hade stora problem att överhuvudtaget ens etablera anfallsspel.

I den tredje perioden bestämmer sig Bois för att stänga matchen. Man backar hem och skapar en köttmur i mittzonen, en mur som Lindlövenspelarna kör fast i gång på gång. Sandberg har ett helt gäng (20 stycken!) skott att ta hand om men skotten kommer utifrån och Bois backar ser till att vara först på eventuella returer. Offensivt skapar inte Bois något att skriva hem om, men defensivt spelar man hur stabilt som helt och det känns aldrig oroligt trots att slutresultatet stannar vid 0-1.

Segern kom efter en riktigt laginsats, men idag ska backarna lyftas fram, de spelade resolut och släppte inte in Lindlövenspelarna på kassen. Även Sandberg ska hyllas, speciellt sättet som han hela tiden såg till att sätta igång spelet. Lindlöven fick inga tekningar i stort sett i offensiv zon då Sandberg hela tiden smart släppte ut pucken och Lindlöven hade därmed svårt att få något tryck. Så belönades han också med sin andra raka nolla och det är han väl värd!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram