Andra raka 4-1-segern

19 november 2017 20:10

Bois har fått ordning på segertåget igen, idag kom den andra raka 4-1-segern, denna gång i öldrabbningen mot Arboga. Arbogaölet är egentligen starkare, men på isen var det Bois som var klart starkare och segern var odiskutabel.

Fast den första perioden kändes faktiskt rätt avslagen. Det var som en ljummen Arboga som stått öppnad ett par dagar. Spelarna åkte omkring och såg lite dagen efter ut, det var lojt och få passningar i rad som satt på bladet och därför också rätt få målchanser. Christian Hägg hade en bra styrning som smet precis över och Koskinen i Arboga var ren framför Sandberg men Sandberg räddade snyggt innan periodens första mål föll i powerplay. Eddie Davidsson skottpassade från blå på Lukas Larssons klubba och Lukas styrde in pucken förbi Daniel Eriksson i Arbogamålet. Också periodens andra mål kom i powerplay: Linus Ageborg styr då in ett skott från Henrik Warman som letar sig in mellan benen på Sandberg.

Den andra öppnas med en helt annan fräschör och beska, och då framför allt ifrån hemmalagets sida. Man åker mer skridskor och checkar hårdare och då lyckas man också checka fast Arboga i egen zon långa stunder och få långa anfall. Vid ett av dessa så hittar Roman Semjonovs (återigen riktigt bra) Oskar Olsson med ett fint långt pass rakt genom zonen och Oskar får till ett riktigt bra dragskott upp i klubbhandskrysset. Bois fortsätter sätta bra tryck och har ytterligare ett par riktigt bra lägen att utöka sin ledning. Men det skulle dröja till drygt 8 minuter spelats innan nästa mål föll, då i powerplay. William Pethrus skjuter från blå, Lukas Larsson styr men Daniel Eriksson räddar men returen är han chanslös på när Eddie Davidsson drar upp den i taket över den liggande Eriksson. Bois är också nära 4-1 när junioren Tim Olsson i sin debut för andra gången är nära att näta men hans skott/styrning från nära håll räddas snyggt av Daniel Eriksson. Linus Engqvist skadas sedan efter att ha täckt ett skott och tvingas bryta matchen vilket innebär att Bois får rulla på tre centrar och fyra ytterforwardspar. Det ger lite mindre struktur på Boisspelet ett tag samtidigt som Arbogatränaren Lenny Eriksson tar timeout och får lite bättre ordning på spelet. Arboga skapar också ett par bra chanser mot slutet av perioden men då kliver Tobias Sandberg fram och visar vilken bra målvakt han är. Bois har också ett par heta lägen, bland annat ett tennisskott från Filip Thörnqvist som eventuellt är inne men domare Falk vinkar avvärjande.

Man öppnade också en tredje och den var balanserad men med mersmak för Mariestad. Lukas Larsson är nära att få göra sitt andra mål men hans friläge räddas. Också Oskar Olsson har ett friläge som Daniel Eriksson följer med fint och avstyr. Men när Eddie Davidsson och Filip Engqvist kombinerar sig fram med Eddie Davidsson som direktskytt så är Eriksson chanslös efter en lång förflyttning och 4-1 är ett faktum. Arboga får mot slutet av perioden ett par powerplay men lyckas inte ens få något riktigt tryck, det är nästan Bois som är närmare att göra en 5-1:a. Något mer mål blir det dock inte.

En seger som satt skönt, nu får det bli segeröl! Fira borde också Tim Olsson som gjorde en första riktigt bra match i a-lagströjan och som inte ologiskt blev vald till matchens lirare. Fast då han bara är 17 får nog nöja sig med Loka!

 

Av Krister Holm
Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram