Alla har höga ambitioner

27 april 2018 21:30

En dålig start men en bra avslutning. Så sammanfattar Bois senaste kontraktsförlängning Erik Olsson sin säsong när hemsidan får tag i honom. 

Erik Olsson: Klar för ett år till

Ja det stämmer!

Det tog ett tag innan signaturen kom på plats, men idag kom den. Hur har tankarna gått?

Jag har velat kolla av var man står, vad det fanns för alternativ. Men det var inget som föll mig i smaken utan det var Mariestad som var det bästa för mig.  

Varför var det bästa alternativet?

Jag trivs bra i staden och föreningen, det är en målmedveten klubb som vill framåt och det vill jag också, det är det som lockar mest.

Du har blivit lite av en publikfavorit, hur känns det?

Det är kul att höra, det värmer så klart!

Du kom tillbaka till Bois rätt sent inför säsongen som var, hur kom det sig?

Det fanns inga intressanta allsvenska anbud utan det var flera dialoger med olika klubbar, men till slut så kontaktade jag Ronny och de var snälla och tog emot mig.

Har du ångrat det någon gång?

Nej det har jag inte. Det jag ångrade var kanske att det gick lite för lång tid att komma till beslut, men det lärde jag mig av det och därför väntade jag inte så länge i år utan skrev på nu.

Inverkade det sena beslutet inför förra säsongen negativt på dig på något sätt?

Man funderar mycket när inget var klart, jag gick från april till augusti så det var fyra månader med funderingar och oro och det påverkad motivationen under sommaren. Sedan missade jag också första månaden på is, och kom igång sent så det var mycket negativt inför starten.

Vad tycker du annars om din säsong?

Som jag sa så var det trögstartat, jag hoppats på mer flyt tidigare, som jag fick efter jul. Sedan vet jag att jag gillar att spela tuffa och täta matcher, när man måste ge 100% i alla närkamper och situationer. Jag var nöjd med slutet av säsongen.

Du var ruggigt bra i matchserien mot Västerås!

Det var lite extra tändvätska att spela så tuffa matcher, vi gick lite kort på folk och då försökte jag ta tag i det och jag fick lite mer speltid och då syns man ju också lite mer.

Jag tycker att du gjorde en bra säsong, men det kändes som att du ändå led lite av dåligt självförtroende, du kämpade massor men fick det inte riktigt att lossna, det kom liksom inte naturligt utan du fick jobba mycket. Förstår du vad jag menar?

Ja det var en ganska slitsam säsong även om det gick lättare på slutet. Puckarna trillade inte in som de gjorde senast, det gick emot. Men när man haft en tung säsong så kommer man igenom det starkare.

Nu får du också en hel försäsong, vad betyder det?

Psykiskt känns det skönt att kunna koncentrera sig på hockeyn och längta till det drar igång. Så skönt att hålla uppe motivationen och vara med från start, det känns jättebra.

Vad satsar du extra på i sommar?

Man vill ju utvecklas som spelare och då är det min skridskoåkning som sticker ut och den ska jag försöka utveckla ännu mer, även styrkan ska jag jobba med, men framför allt snabbheten.

Det börjar närma sig full trupp, hur tycker du att den ser ut?

Den ser intressant ut! Det är många som valt att stanna, många duktiga spelare och positivt att så många vill stanna, men också bra med lite nya ansikten.

I många lag så lämnar många spelare för andra klubbar, men i Bois så får man behålla de man vill behålla. Vad tror du det beror på?

Alla spelare drar åt samma håll, alla vill framåt och uppåt. Klubben ska bara tillbaka till högre divisioner och det vill man vara med på och inte missa. Sedan är det en skön grupp också, det har en stor del till att jag och många vill vara kvar.

Du pratar om högre serie, har Bois för förutsättningar för att nå allsvenskan?

Det är som inför varje säsong, det finns stora möjligheter. Hade vi vunnit mot Västerås på lördagen då vi hade stolpskott och ribbskott så hade det kunnat vara vi som står där i allsvenskan idag. Så det finns alla förutsättningar för att ta oss till en kvalserie åtminstone och där kan allt hända.


av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram