Alba på g

23 januari 2018 20:40

Mikael Alba är stabil, en hög lägstanivå och man vet att man kan lite på #28 i alla lägen. Men lagom till allettan har han steppat upp och de senaste två matcherna har den sympatiske Ekerökillen lagt i ännu en växel. 

Vilken fin form du visat upp det sista!

Det är tveksamt kanske, men det rullar på hyfsat.

Men nog har det gått mycket bättre i allettan, framför allt tar du för dig mer?

Man vill alltid ha mer, så är det jämnt, jag kanske vågar lite mer. Sedan är det roligare när det är tightare och tuffare. Egentligen vill jag inte ha så mycket puck utan fördela den mer,  men jag har bestämt mig för att våga mer så visst tar jag för mig mer och det har gått bättre i allettan håller jag med om.

Du har spelat med lite olika backar under säsongen, men nu är du tillbaka med Johan Frick igen. Är det honom du hat bäst kemi med?

Vi har hållit ihop så pass länge så vi vet var vi har varandra. Sedan har det gått bra med dom andra också, men vi har spelat länge tillsammans och känner varandra väl.

Ni spelade två matcher i helgen, i lärdags en rejäl överkärning med 8-0 mot Östersund och i söndags en sur 4-3-förlust mot Borlänge. Vad tyckte du om matcherna?

I lördags började det jämnt men sedan fick vi in ett par puckar, det studsad med oss för en gångs skull. Då gick luften ur Östersund kändes det som. Borlänge kom till matchen med bra självförtroende och vi gav dom ännu mer genom att bjuda på ett par baljor, det var surt.

Men ni var oerhört nära att få in en kvittering på slutet med skott i undersidan ribban och ett öppet mål….

Ja vi fick bra tryck i slutet, men tyvärr ville inte pucken studsa in, det var surt.

Imorgon väntar då Lindlöven, ett lag ni vann mot senast med ni förlorade båda i grundserien. Vad kan du säga om dom?

Dom är bra. Dom spelar med ordentlig fart i mittzonen och dom är väl säkert inte så nöjda med sin start på allettan så de lär komma ut hårt kan jag tänka mig.

Vad blir då nyckeln till att vinna?

Att få till ett rakt spel, inte kladda för mycket för då kommer dom hårt. Att värdera situationerna och ta vara på chanserna som dyker upp.

I en intervju med hemsidan så berättade Karl Helmersson att han ändrat på andra och tredjekedjan. Vad betyder det?

Det kan vara kul att se lite nya konstellationer och se om det kan komma lite ny kemi, Det är alltid roligt med nya formationer då kan det komma några nya varianter.

En annan fråga många ställer sig: tränar Dogge med laget?

Nej det gör han inte än.

Vad tycker du annars om ”Dogge”, du har ju spelat med honom två säsongen?

Det är en riktigt duktig hockeyspelare, en av de klokare jag spelat med, så han är alltid på topp. Sedan är han bra att ha i omklädningsrummet med och passar bra in i gruppen.

 

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram