Alba klar för två år

05 april 2017 14:30

Han drabbades hösten 2015 av en mycket svår skada och det var länge osäkert om det skulle bli någon mer hockey för Bois Mikael Alba. Men efter ett års frånvaro så var han runt jul tillbaka och han var sedan en starkt bidragande orsak till att laget sedan gick hela vägen till playoff 3 där man var ytterst nära att slå ut Troja. Nu är det klart att han fortsätter spela i Bois inte bara nästa säsong, utan också säsongen efter det.

- Vi är mycket glada över att Mikael Alba vill fortsätta spela i Bois, menar Ronny Johansson i Bois sportgrupp. En fulltränad Mikael är en av hockeyettans bästa backar och att han kunde prestera som han gjorde i slutet av säsongen som gick efter den långa skadefrånvaron imponerade. Det är en riktig klippa, lika bra som han är på isen, lika bra är han vid sidan av. Med en hel försäsong i benen så ska det bli spännande att se vad Mikael kan prestera.

Mikael Alba: Idag kom beskedet att du har skrivit på för två år!

Ja det var kul att man fick stanna två år till.

Du trivs?!

Ja jag stortrivs på alla sätt och vis så det var inget svårt beslut alls.

Hur kom det sig att det blev två år och inte ett som är vanligt annars i hockeykretsar?

Ja jag hade två år i mitt förra kontrakt, men ett försvann i och med skadan, men jag trivs så bra och känner att vi har något på gång och det är också härliga killar i laget så det var lika bra att klippa till med två år till.

Som du säger så var du borta på grund av skada från november 2015 till i stort sett julen 2016, hur var den tiden?

När man var borta var det det värsta man varit med om någonsin, både som människa och hockeyspelare, det var ruskigt tungt. Men förhoppningsvis växer man som människa av det och jag hoppas att jag blivit starkare av det.

För er hockeykillar är ju hockeyn hela er livsluft, så det måste som sagt varit ruggigt tungt att berövas den…

Jo men samtidigt fick jag lägga hockeyn åt sidan för att koncentrera mig på att bli frisk och då var man så mitt inne i skiten så då gick det knappt att tänka på hockeyn. Ju mer man piggade på sig desto mer insåg man hur mycket man saknade det och ville tillbaka.

Du misströstade aldrig och tänkte att det inte skulle bli någon mer hockey för din del?

I början såg det inte så jätteljust ut för då var man så pass dålig, men ju piggare man blev desto mer gick tankarna att man ville tillbaka och när man till slut kom tillbaka till omklädningsrummet fick man ännu mer energi.

Om jag i februari tagit med mig en hockeykännare som inte kände till dig och frågat honom om han kunde gissa på vem som precis kommit tillbaka från en långvarig skada så hade han aldrig kunnat gissa det, för så snabbt kom du tillbaka att det inte gick att se!

Kul att höra även om det inte kändes så. Det var en stor omställning då jag inte kunde träna alls under lång tid, jag kunde ju knappt ens gå. Sedan att få igång kroppen tog tid och jag fick ingen ordentlig försäsong och hade sedan kanske för höga krav på mig själv, jag kände det var lite upp och ner och en stor omställning att komma in i det. Men mot slutet kom jag in i det mer och mer och det avslutades roligt hockeymässigt när vi gick så långt och jag kände att jag bidrog på något sätt i alla fall. Sedan får man tack grabbarna att de gjorde det så bra så man fick komma in när det var som roligast.

Hade du någon fördel när du kom tillbaka att du är mer en tänkande spelare än en skridskostark när du kom tillbaka, att det var lite lättare att komma tillbaka snabbt då?

Ja det tror jag spelar in, jag är inte den snabbaste spelaren som flänger runt även om man naturligtvis måste röra på fötterna, att man fick tänka mer i situationerna än att åka in i det.

Kom upp i den nivå du önskade?

Jag tycker att jag kunde fått ut ännu mer, att få träna försäsong gör mycket och att vara med grabbarna varje dag en hel sommar och köra på ordentligt, så jag kan kräma ur mer ur mig känner jag.

Jag har pratat en del med Bois fystränare Kaj Århäll och han berättade att försäsongen är den delen av säsongen man bygger upp sig, medan under säsongen bryter man ner kroppen eller som allra bäst lyckas man kanske behålla statusen. För din del så kom du rätt in i den slitsamma delen och skulle då dessutom träna upp dig då du inte fått någon uppbyggnadsträning. Det kan inte varit lätt…

Nej men så är det, under sommaren när jag gjort min första operation i april då kunde jag träna på hyfsat bra under sommaren även om man inte kunde köra fullt, men jag hade en andra operation som väntade efter sommaren. Men lite träning fick jag under sommaren och jag hade några pass med Helmer och Isgren innan den andra operationen så lite tjänade jag på det.

Fast långt ifrån lika intensivt som en vanlig försäsongsträning?

Nej precis.

Brinner du lite av revanschlust nu?

Jo det känner jag verkligen. Efter en hel försäsong så ska jag vara med och köra till 100 igen och visa mig själv vad jag går för.

Du har skrivit på för två år nu, var ser du dig själv och klubben om två år, vad har du för mål? klubben?

För egen del så inför nästa säsong att få köra på under sommaren och komma in i det från början och så har jag sagt till dom andra att jag vill vara en som man kan lita på. Att vara en del av gruppen som man kan lita på. Och så vill jag visa för mig själv vad jag går för, för jag är min egen största kritiker, så denna säsong vill jag visa att jag håller. För lagets del är det att spänna bågen hela tiden. Som vi spelade denna säsong och pressade Troja så är det något vi ska vara stolta över och växa med, men om vi gick till playoff 3 i år så vill vi nå minst lika långt om inte längre nästa år. Bois är en oerhört välskött förening med små medel men vi vill uppåt och bli bättre och bättre hela tiden så det vore roligt om vi kunde ta steget upp tillsammans.

Du har varit i klubben i fyra år nu, hur har klubben utvecklats sedan du kom hit?

Vi flyttar fram positionerna hela tiden även om vi inte har den största budgeten, det är en härlig hockeystad där det snackas mycket hockey vi har fantastiska supportrar. Lagmässigt är vi ett ungt lag men det växer hela tiden så jag har verkligen sett en stor utveckling.

Du har spelat mycket tillsammans med Johan Frick som också har ett nyskrivet tvåårskontrakt. Är det ett givet backpar de närmaste två åren nu?

Det kan varken jag eller Frick avgöra men jag trivs ruskigt bra med Fick så blir det vi så blir jag väldigt glad.

Du är det sjunde namnet som skrivit på, vad säger du om stommen som börjar växa fram?

Det ser riktigt bra ut, som vi hade det i år på slutet så vore det roligt om så många som möjligt stannar och alla som stannar är bra grabbar hela bunten så ska bi kul att återsamlas igen.

Ni har uppehåll nu?

Ja vi har lite ledighet till efter påsk någon gång.

Du bor ju i Mariestad numer, har du hittat något riktigt smultronställe?

Det finns många fina ställen, jag kommer få skit från Thörnqvist nu men jag gillar att fiska så det finns en stor risk att hitta mig i en båt i Skagern eller på Vänern. Men just närheten till vattnet gillar jag, jag och min sambo brukar sola och bada så vattnet  är ett återkommande tema.

Då får jag önska dig en solig och härlig sommar så du får många tillfällen till både bad och fiske!

Tack detsamma!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram